Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Διαβάστε σήμερα ...

Βασικός Σχολιασμός της Επικαιρότητας: (πατήστε κλικ)


1. Το πρωτοφανές περιστατικό στον ΟΑΕΔ, ακόμη ένας κρίκος στην αλυσίδα των γεγονότων που βαθαίνουν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.

2. Το κυβερνητικό «είπα-ξείπα» με τις συντάξεις 2 εκατομμυρίων ανθρώπων αναδεικνύει και πάλι την κατάσταση ακυβερνησίας στη χώρα και ενισχύει το δίλημμα: Θα παραμείνουμε σε αυτή την πορεία αυτοκαταστροφής με μία κυβέρνηση χωρίς αρχή και τέλος ή θα αλλάξουμε πορεία με μία νέα, αξιόπιστη και σοβαρή κυβέρνηση η οποία με σχέδιο βάζει στο επίκεντρο της πολιτικής της τον άνθρωπο;

3. Υποθέσεις σκανδάλων. Επίκαιρη όσο ποτέ η φράση του Γ. Παπανδρέου «για τον πολιτικό κόσμο τα ψέματα τελειώσανε, είτε θα δράσουμε είτε θα μας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες». Πρωτοβουλίες ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενάντια στα παιχνίδια παραγραφής που παίζει η κυβέρνηση που καταρρέει.

- Καταθέσαμε εκ νέου πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη SIEMENS

4. ΤΕΜΠΜΕ. Η κοροϊδία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνεχίζεται.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:20 μ.μ. -10/4/2009

Το ανέκδοτο των ημερών



Τι είπε ο Καραμανλής στο αρνί για το Πάσχα; 

- Παίξτο Παυλίδης να γλιτώσεις!
by Hakis
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:17 Μ.Μ. - 10/4/2009

Χορηγός του Κράτους.Παπάς προσφέρει 70.000 ευρώ στα κρατικά ταμεία



"Έκπληκτοι έμειναν χθες οι Υπάλληλοι της εφορίας στον Πύργο της Ηλείας, όταν τους επισκέφτηκε ένας παπάς και τους είπε ότι ήθελε να καταθέσει 70.000 ευρώ από τις προσωπικές του οικονομίες για να ενισχύσει τα κρατικά ταμεία λόγω της κρίσης. Ο Ιερωμένος είναι συνταξιούχος παπάς από την ορεινή Ηλεία. Οι υπάλληλοι μετά την πρώτη έκπληξη επειδή δεν τους είχε ξανασυμβεί αυτό πήραν τηλέφωνο το Υπουργείο για να τους υποδείξει τον τρόπο. Μερικές φορές η πραγματικότητα ξεπερναει την φαντασία ...."

ΠΡΟΟΔΟΣ... ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ !...


Τραγικό το γεγονός με την επίθεση του οπλοφόρου σπουδαστή στη
 σχολή του ΟΑΕΔ, όπως τραγικά και θλιβερά είναι όλα τα επεισόδια βίας, που συμ-βαίνουν, δυστυχώς, πολ-λαπλασιαζόμενα, στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια.
Πέρα από τις όποιες άλλες αναλύσεις έχουν γίνει και γίνονται για την ερμηνεία και την αιτιολόγηση αυτών των φαινομένων, είναι κοινά αποδεκτό πως πρόκειται για σύμπτωμα, που έχει να κάνει με την εξέλιξη και την …ωρίμανση, της καπιταλιστικής κοινωνίας στην οποία ζούμε, καθώς – ειδικά για εμάς στην Ελλάδα – και για την προσέγγιση, με τα διαχρονικά βήματα «προόδου», των …αναπτυγμένων κοινωνιών του δυτικού κόσμου…

Η Ελλάδα, λοιπόν, μπορεί να καθυστερεί, κάπως, αλλά δεν μένει πίσω : χρόνο με το χρόνο, πλησιάζει τις χώρες πρότυπο της άρχουσας τάξης μας, των πολιτικών μας και της πλειοψηφίας των δημοσιολόγων μας, αυτές της Ευρώπης κι αυτή της Αμερικής.
Πρόοδος, προόδος του κερατά !...

Ποιος λέει πως υστερούμε ; Ποιος τσαμπουνάει διαπιστώσεις για ψωροέλληνες και ελλαδίτσα ; Ποια Γαλλία, ποια Αγγλία, ποια Γερμανία, ποια Αμερική, ορέ ! Τους παίζουμε όλους στα ίσια !...
Τους φτάσαμε και σε μερικά, όπως αυτό της βίας και της εγκληματικότητας, τους έχουμε ξεπεράσει…
Μόνο σ΄ ένα έχουμε κάποια προβληματάκια : τις αμοιβές της εργασίας μας… Ένα, όμως, σαν …κανένα !...

από ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ 
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:00 μ.μ. - 10/4/2009

Γελοιογραφία.


από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:46 μ.μ. - 10/4/2009


Κατίνα



Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου 

gpapachristos@dolnet.gr


ΜΙΑχαρά περιφρουρεί το κύρος και την αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου η κυβέρνηση. Με συμπεριφορά που ελάχιστα απέχει από εκείνη της πρώτης Κατίνας που μόλις βρεθεί σε δύσκολη θέση σπεύδει να βγάλει τα... άπλυτα της γειτόνισσας στη φόρα, η κυβέρνηση Καραμανλή ενεργοποίησε χθες την κατά τις επιθυμίες της κινούμενη Δικαιοσύνη για το σκάνδαλο Ζίμενς. 

Ήτοι, την ώρα που ο κόσμος έχει μείνει άναυδος πληροφορούμενος τα έργα και τις ημέρες του γαλάζιου μικρόκοσμου, όπως αυτός αναδύεται στην υπόθεση Παυλίδη, η Δικαιοσύνη θυμήθηκε να καλέσει σε απολογία όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο Ζίμενς. Και μάλιστα ποιους; 

Τους υπαλλήλους του ΟΤΕ που ενέχονται στη σκανδαλώδη προμήθεια των ψηφιακών της περιόδου 1997-98, επί ΠΑΣΟΚ δηλαδή. Πρόκειται για μια κραυγαλέα απόπειρα συμψηφισμού, που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η χειρότερη που πέρασε από τον τόπο, και που οι συγκρίσεις για το ποιόν της πάνε πολύ μακριά. Πάντως, όσοι εκ των πρωθυπουργικών επιτελών πιστεύουν ότι με κάτι τέτοια θα αλλάξουν το κλίμα, είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κοινωνία έχει προεξοφλήσει και τον Καραμανλή και την κυβέρνησή του. Και αδιαφορεί για τις όποιες προσπάθειες κάνουν για να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη της... 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:35 μ.μ. - 10/4/2009

Λ'΄Ακουιλα: Τα ζώα αρνούνται τροφή και νερό


Χιλιάδες κατοικίδια ζώα, κυρίως σκύλοι και γάτες, έχουν μείνει άστεγα μετά τον καταστροφικό σεισμό στη Λ'΄Ακουιλα της Ιταλίας και προσπαθούν να επιβιώσουν στους καταυλισμούς μαζί με τους ιδιοκτήτες τους. Τα περισσότερα αρνούνται το φαγητό και το νερό.

Η Εθνική Υπηρεσία Προστασίας Ζώων (ENPA) έστειλε την Πέμπτη επτά τόνους τροφών για τα κατοικίδια και τα οικόσιτα ζώα των κατοίκων.
 
Παρά ταύτα πολλά από τα ζώα της πόλης -υπολογίζονται σε τουλάχιστον δύο χιλιάδες- έχουν χάσει τη ζωή τους στα ερείπια των σπιτιών και των στάβλων.

Όσα επέζησαν, αναφέρουν τα μέλη των σωστικών συνεργείων που τα παρακολουθούν, παρουσιάζουν συμπτώματα ψυχικών τραυμάτων και αρνούνται να φάνε ή να πιουν νερό. 

Η γάτα έγινε επιθετική 

Η Μαρία Γκράτσια  Μπρομπέρτσι άρπαξε τη γάτα της όταν χτύπησαν τα 6,3 Ρίχτερ και βγήκε από το σπίτι. 

Τώρα, η γάτα μένει συνεχώς μέσα στο κλουβί της, σε μια σκηνή στον καταυλισμό αστέγων της Λ΄Ακουιλα.  Η ιδιοκτήτριά της λέει ότι αρνείται να φάει και να πιει νερό και όποτε την πλησιάζει γίνεται επιθετική, κάτι που ποτέ δεν έκανε στο παρελθόν. 

Αρκετά ζώα έχουν αποχωριστεί τους ιδιοκτήτες τους και οι Αρχές προσπαθούν να τα εντοπίσουν.

Σε ό,τι αφορά τα οικόσιτα, κτηνίατροι και κτηνοτρόφοι αναφέρουν ότι είναι εγκαταλελειμμένα και κινδυνεύουν και αυτά να πεθάνουν από πείνα αν δεν τα φροντίσει κανείς άμεσα.

από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:45 π.μ.. - 10/4/2009