Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ... ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ...










ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΛΙΝΤΣΑΡΑΝ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ...

Ανακοίνωση ετοιμάζει το ΙΑΣΩ... 
Ο γυναικολόγος Α.Τ. , όταν χθες βράδυ πήγε στο πολυτελές ιατρείο του στα Βόρεια προάστια, αντιμετώπισε μια δυσάρεστη έκπληξη. Τον περίμεναν πελάτες του εξαγριωμένοι. Δύο απ' αυτούς τον πλησίασαν απειλητικά, έτοιμοι να τον βουτήξουν από το λαιμό. "Δεν ντρέπεσαι ρε αν...ε, να διακινείς πορνογραφικό υλικό με βρέφη; " .
Είδε κι έπαθε ο Α.Τ. να ξεφύγει από τα χέρια τους. Κι έφυγε άρον-άρον από το ιατρείο του.
Στο μεταξύ το μαιευτήριο ΙΑΣΩ ετοιμάζεται να εκδόσει ανακοίνωση για την αφεντιά του. Μόλις έχουμε νεότερα θα επανέλθουμε...

"Πληρώνουμε αποζημιώσεις μόνο για κακοκαιρία" ...

Συνέντευξη του εκπροσώπου της Επιτρόπου Γεωργίας της Ε.Ε... 
Ο κύριος Μαν ήταν σαφής απόψε στο Νίκο Ευαγγελάτο. "Δεν ξέρουμε τι οικονομικό πακέτο δίνει η ελληνική κυβέρνηση. Θέλουμε να μάθουμε αν είναι παράνομη η ενίσχυση αυτή στους Έλληνες αγρότες" .
Και το χειρότερο:
Μόνο σε περιπτώσεις που 
το αγροτικό εισόδημα έχει πληγεί από την κακοκαιρία πληρώνουμε αποζημιώσεις, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της Επιτρόπου Γεωργίας της Ε.Ε. Και συμπλήρωσε ακόμη κάτι δυσάρεστο για την ελληνική κυβέρνηση. "Αν δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις για την οικονομική ενίσχυση, τα χρήματα επιστρέφονται και πληρώνονται και οι σχετικοί τόκοι" .
Δυσάρεστη για μας, αλλά κατατοπιστική συνέντευξη. Επιτυχία του Ευαγγελάτου...

Είπε ψέματα ο Γ. Κωνσταντόπουλος...

Ήταν φίλος του ο γιατρός!!!
.
...που διορίστηκε στο ΠΙΚΠΑ και πιάστηκε να μετέχει στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Προφυλακίστηκαν σήμερα ο αντιπρόεδρος του ΠΙΚΠΑ Βούλας γιατρός Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης και ο επιχειρηματίας Φαίδων Χασιώτης οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.
Ο κ. Χαραλαμπίδης είναι ο γιατρός για τον οποίο ο πρώην υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος έγινε "ρόμπα" χθες στο 
"Αποκαλυπτικό Δελτίο"(διαβάστε εδώ) που αποκάλυψε το θέμα του διορισμού στο ΠΙΚΠΑ τον Μάρτιο του 2007.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ο κ. Κωνσταντόπουλος...

αναφέρθηκε στο θέμα πλέκοντας το επιστημονικό εγκώμιο του γιατρού και λέγοντας ότι η επιλογή για τη θέση του αντιπροέδρου στο ΠΙΚΠΑ έγινε με βάση το βιογραφικό του! Μόνο που δεν είπε όλη την αλήθεια ο πρώην υφυπουργός, εμφανιζόμενος ότι δεν είχε προσωπική γνωριμία μαζί του. Πληροφορίες από ιατρικούς κύκλους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα λένε αντίθετα ότι ο κ. Χαραλαμπίδης ήταν φίλος του κ. Κωνσταντόπουλου!!!.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ...

Οι εξελίξεις στον Όμιλο του Γ. Μπόμπολα σε σχέση με το πρόγραμμα περικοπών το οποίο ανακοινώθηκε, δεν ξέφυγαν από το ενδιαφέρον του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος κατά την συνάντηση που είχε χθες με τον διευθυντή της εφημερίδας Γιώργο Χαρβαλιά και το τμήμα του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κρίση που θα αγγίζει τα ΜΜΕ δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε απολύσεις. Το πιο σημαντικό πάντως είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέουφαίνεται ότι ακολουθεί ένα νέο μοντέλο επαφών και συναντήσεων με τα ΜΜΕ. Σε αντίθεση με τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος επισκέφθηκε τον Ελεύθερο Τύπο για να συναντήσει την Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Γιώργος Παπανδρέου επισκέφτηκε το Έθνος για να συναντήσει την διευθυντική και δημοσιογραφική ομάδα της εφημερίδας. Διαφορετικά μοντέλα, διαφορετικές αντιλήψεις...
από pressmme
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Συνάντηση Γιώργου Παπανδρέου, με τα μέλη της αποστολής του Κινήματος, τα οποία επισκέφθηκαν πρόσφατα τη Γάζα


Στη συνάντηση και συζήτηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, που ξεπέρασε τις 2 ώρες περίπου, συμμετείχαν οι:
Ηλίας Καρανίκας (βουλευτής Ευρυτανίας ΠΑΣΟΚ & Γραμματέας Τομέα Υγείας), Σοφία Σακοράφα (βουλευτής Β΄ Αθήνας ΠΑΣΟΚ), Μιχάλης Τιμοσίδης (βουλευτής Ν. Καβάλας ΠΑΣΟΚ)Άρης Μουσιώνης (γιατρός επικεφαλής 1ης αντιπροσωπείας ΠΑΣΟΚ), Θανάσης Νησιώτης(γιατρός), Αλέκος Στάμου (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταμείων Υγείας), Θέμης Τζίμας (Ν. ΠΑΣΟΚ), Χρήστος Καπάταης (διοικητική στήριξη 1ης αποστολής), Κώστας Σιαμπάνης (Σύλλογος ΕλληνοΠαλαιστινιακής Φιλίας),Νίκος Κλειτσίκας (Πανευρωπαϊκή Επιτροπή για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας) και η ψυχή του ΠΑΣΟΚΑντώνης Καράς.
Δεν μπόρεσαν να παραστούν στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ οι: 
Θάλεια Δραγώνα (βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Κίρκος (πρώην βουλευτής Θες/νίκης ΠΑΣΟΚ, γιατρός), Γιώργος Αναστόπουλος(Πανευρωπαϊκή Επιτροπή για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας), Νάντερ Αλ-Αμπάντλα (πρόεδρος Συλλόγου ΕλληνοΠαλαιστινιακής Φιλίας) και η Έμμυ Χριστούλα(Σύλλογος ΕλληνοΠαλαιστινιακής Φιλίας)

το μποστάνι

Ο... "Σανιδάς" ξαναχτύπησε...

11 κρούσματα σε δύο μέρες... 
Δεν ξέρει τι να κάνει και ο πραγματικός Σανιδάς. Ο "σωσίας" του, ο απατεώνας, πρώην τρόφιμος των φυλακών, Διαμαντόπουλος, χρησιμοποιώντας το όνομα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αποσπά από διάφορους αφελείς μεγάλα χρηματικά ποσά. Μέσα σε... 
δυο μέρες χτύπησε 11 φορές. "Είμαι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς. Σας παρακαλώ πάρα πολύ θα ήθελα να δώσετε σ' αυτόν το δυστυχισμένο(λέει ένα όνομα, οποιοδήποτε) 1.000 ευρώ" .
Παρά το γεγονός ότι το θέμα έχει δοθεί στη δημοσιότητα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που την πατάνε. Ανάμεσα σ' αυτούς ήταν κι ο τραγουδιστής Ν.Κουρκούλης. Η αστυνομία καλείται για άλλη μια φορά να συλλάβει τον... "Σανιδά" ... (σωσία).

ΑΥΞΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ....

Εμπρός στον δρόμο που έδειξε οΣπύρος Καρατζαφέρης. Επειδή η ΣΦΗΝΑδεν πουλάει έστειλε στην βραχονησίδα οΣπύρος έναν υπάλληλό του για να σηκώσει, εξ αποστάσεως τωνΙμίων, την Ελληνική σημαία μήπως και πουλήσει κανένα φύλλο παραπάνω. Θα συμβουλεύσω και την κυρία Γιάννα να κάνει το ίδιο. Για να αυξήσει την κυκλοφορία του Ελ. Τύπου, να πάει η ίδια να σηκώσει την Ελληνική Σημαία στοΦαρμακονήσι, αντί να καλεί τον Καραμανλή σε επισκέψεις!
Με εκτίμηση
Π.Δ.
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Σφήνα στην... ενημέρωση


Λένε ότι το θέμα της Σφήνας με την απόβαση στα Ίμια είναι μούφα και πως ο ρεπόρτερ της εφημερίδας με τους... 100 πρωτομάστορες του ρεπορτάζ (σύμφωνα με τον εκδότη της Σπύρο Καρατζαφέρη), πήγε στην βραχονησίδα Καλό Νερό.
Σιγά ρε παιδιά... Πόσα μίλα να απέχουν οι δύο βραχονησίδες; Εδώ ο Ευαγγελάτος είχε βγάλει ρεπόρτερ από την Κύπρο κι έλεγε πως ήταν στο Αφγανιστάν!
Στην εποχή του διακτινισμού και του Σταρ Τρεκ αυτά είναι λεπτομέριες για τους Σποκ της ενημέρωσης.

ΑΡΓΟΜΟΥΝΙΑΤΙΚΑ!!!

(κάντε "κλικ" στην εικόνα να την μεγεθύνετε και να την διαβάσετε)
Ιδέες για νέα φορολόγηση - και νέες λέξεις κατά της φοροδιαφυγής....

Ανέκδοτο

Πάει ο μπαμπάς στο κρεβάτι του παιδιού του, για να το καληνυχτίσει και το ακούει λέει: "Θεούλη μου θέλω να έχεις καλά τη μαμά μου, το μπαμπά μου, τη γιαγιά μου και δώσε χαιρετίσματα στον παππού μου"!
Το ακούει ο μπαμπάς αλλά δε δίνει σημασία!
Την επόμενη μέρα χτυπάει το τηλ. και...
είναι η γιαγιά και τι είπε; Πέθανε ο παππούς!!!
Το ίδιο βράδυ πάει πάλι ο μπαμπάς να καληνυχτίσει το παιδί και ακούει:
"Θεούλη μου θέλω να έχεις καλά τη μαμά μου, το μπαμπά μου και δώσε χαιρετίσματα στη γιαγιά μου"! Το ακούει ο πατέρας αλλά και πάλι δε δίνει σημασία! Την επόμενη μέρα πέθανε η γιαγιά! Ο πατέρας τα είδε όλα! Το βράδυ πήγε επίτηδες να κρυφακούσει:
"Θεούλη μου θέλω να έχεις καλά τη μαμά μου και δώσε χαιρετίσματα στον μπαμπά μου"!
Με το που το ακούει αυτό ο μπαμπάς τρελαίνεται! Την επόμενη μέρα φεύγει απ' το σπίτι νωρίς για τη δουλειά και γυρίζει αργά το βράδυ ευτυχισμένος που μέχρι στιγμής ήταν ζωντανός! Μπαίνει στο σπίτι καλησπερίζει τη γυναίκα του και της λέει:
"Συγνώμη αγάπη μου που άργησα αλλά είχα μια πολύ άσχημη μέρα"..
και η γυναίκα:
"Μιλάς εσύ; Εγώ τι να πω που πέθανε ο κουμπάρος μπροστά στην πόρτα μας;"

Εγκαινίασαν τον ΟΓΑ Κομοτηνής που λειτουργεί εδώ και ... πέντε χρόνια!


Τους έχει πιάσει τέτοια πρεμούρα να δείξουν ότι είναι κοντά στον αγρότη, που χθες έκαναν κανονικά εγκαίνια στα γραφεία του ΟΓΑ στην Κομοτηνή, π-ου λειτουργούν εδώ και ... πέντε χρόνια!

Ήρθε λοιπόν ο πρόεδρος του ΟΓΑ κ. Παπαγεωργόπουλος και έκοψε μα τις δέουσες ... τιμές και την κορδέλα, αλλα δεν μπορούν να κρυφτούν!

Για τη λειτουργία των γραφείων εδώ και μία πενταετία, γράφει και η "δική τους" εφημερίδα της Κομοτηνής "Πατρίδα"!

Άντε, τα επόμενα εγκαίνια να είναι της πρώτης πτέρυγας του Νοσοκομείου!

Ποιός θα θυμάται ότι εγκαινιάστηκε το 1930;


Απλοϊκές απορίες…

30-Ιαν-2009 Απο ΕΠΙΚΑΙΡΟ


Τι θα έλεγες για μια “στροφή καριέρας”, Κωστάκη;;;

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

"37χρονος επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί με βενζίνη"

"Ενας 37χρονος, σε κατάσταση απελπισίας, όταν πληροφορήθηκε ότι έβγαζε η τράπεζα το σπίτι του στο «σφυρί», επειδή βρέθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο και δεν μπορούσε να αποπληρώσει το δάνειο που είχε πάρει για να φτιάξει τη ζωή του και να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του, περιλούστηκε με βενζίνη και επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων, μέρα μεσημέρι σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία του Χαλανδρίου... 
Ο 37χρονος έφτασε σε αυτό το αδιέξοδο επειδή, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, την τελευταία στιγμή δεν του δόθηκε άδεια για να λειτουργήσει ένα αναψυκτήριο, ενώ είχε τακτοποιήσει τα πάντα και είχε εκταμιεύσει ένα τεράστιο ποσό για τα δεδομένα του, βάζοντας υποθήκη το σπίτι που μένει με τη νεαρή σύζυγό του.
Συγκεκριμένα ο 37χρονος Ανδρέας, έχοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να προχωρήσει την επιχείρηση, πήρε δάνειο από ιδιωτική τράπεζα ύψους περίπου 300.000 ευρώ και άρχισε τις εργασίες, σίγουρος ότι έκανε μια αρχή με πολύ καλές προοπτικές.
Ο στόχος του ήταν να φτιάξει ένα αναψυκτήριο στο αλσύλλιο στο Χαλάνδρι, που βρίσκεται στη λεωφόρο Κηφισίας απέναντι από το θεραπευτήριο «Υγεία» γνωστό ως πάρκο του ποταμού Καλαμά."
Περισσότερα στο
 http://prezatv.blogspot.com/2009/01/37.html

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ


"Δεν τολμάει ο Πανούλης να με αντιμετωπίσει"...

Ο Καρατζαφέρης, βγήκε πριν από λίγη ώρα να υπερασπιστεί την δημοσιογραφική του απάτη, στο ραδιόφωνο του Χατζηνικολάου. Επιμένει παρά την διάψευση του Καμμένου, ότι ο ρεπόρτερ Γ.Χριστοδούλου πήγε στα ΙΜΙΑ , κι όχι στο ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ. Έλεγε μάλιστα κάτι... απίστευτες γελοιότητες, κι ο Χατζηνικολάου τον άκουγε απαθής, για να μην πούμε τον χάιδευε. Την μόνη "δύσκολη" ερώτηση που έκανε στον Καρατζαφέρη ήταν "δεν ξαναρωτάς τον ρεπόρτερ σου, που ακριβώς πήγε?"

Οι γελοιότητες εκατέρωθεν...

"Η... ΑΠΟΒΑΣΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΙΜΙΑ"

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ PRESSMME ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ"!

Γελάει όλη η Ελλάδα με την μούφα τουΣπύρου Καρατζαφέρη, καθώς οΠάνος Καμμένος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πριν από λίγο με το pressmme επιβεβαιώνει ότι η "απόβαση" δεν έγινε σταΊμια, αλλά στο "Καλό Νερό"! "Είμαι σε θέση να γνωρίζω από τις καταγραφές που έγιναν στο Κέντρο Επιχειρήσεων τουΥΕΝ ότι ο δημοσιογράφος δεν πήγε στα Ίμια αλλά στο νησί-βραχονησίδι Καλό Νερό", είπε πριν από λίγο.

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ
Οι 10 λόγοι που άλλαξαν τη ζωή μου...

Οι 10 λόγοι που άλλαξαν τη ζωή μου τον τελευταίο χρόνο με αποτέλεσμα να έχω "χεστεί" στο euro λόγω της άριστης οικονομικής πολιτικής της Ν.Δ.,η οποία με ανάγκασε να εξοικονομήσω χρήματα. 


Το έκανε για εμένα !

Το έκανε για εσένα !

Το έκανε για όλους τους Έλληνες!(και όχι μόνο)




Οι 10 λόγοι είναι οι εξής:


1. Έκοψα το τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα...)


2. Έκοψα το φαγητό απ' έξω (πίτες, σουβλάκια κάθε μέρα)


3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις αστικές μεταφορές)


4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)


5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Σάββατο για clubing)


6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)


7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και τα e-mail καλά είναι.)


8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα !


9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)


10.Με χώρισε το κορίτσι μου (λογικό ήταν)




Το "άθροισμα":



1. Τσιγάρα: 6 ευρώ Χ 365 μέρες = 2.190 ευρώ

2. Πρόχειρο φαγητό: 5 ευρώ Χ 365 μέρες= 1.825 ευρώ

3. Βενζίνη: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ

4. Πώληση αυτοκινήτου: 4.000 ευρώ

5. Clubing: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ

6. Σύνδεση κινητού: 40 ευρώ Χ 12 μήνες= 480 ευρώ

7. Φίλοι: 52 καφέδες Χ 4 ευρώ= 208 ευρώ

8. Ρούχα: 650 ευρώ

9. Δώρα: 350 ευρώ

10.το (πρώην) κορίτσι μου - Χωρισμός: Αξία ανεκτίμητη (...κι απώλεια
μεγάλη)






ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ(Ν): Δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τρία ευρώ (14.903 euro)!!!!






Να σας αναφέρω τώρα και από τί γλίτωσα:



1. Σίγουρο καρκίνο των πνευμόνων

2. Διαιτολόγο

3. Τροχαία

4. Εφορία

5. Αλκοτέστ

6. Φλυαρία

7. Παρεξηγήσεις

8. Τις Κινέζικες απομιμήσεις (που κατακλύζουν την αγορά)

9. Διάφορες υποχρεώσεις

10.Προφυλακτικά και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη

από ABOUTMYLAMIA
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

[ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ] 

Καταστροφές

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 30 Ιανουαρίου 2009
Κύριε Διευθυντά, 

Καταστροφές, λέει, πρέπει να δηλώσουν οι αγρότες, για να πάρουν λεφτά με την έγκριση των Βρυξελλών. Δεν αρκεί να αναφέρουν ότι κυβερνά η Ν.Δ.; 

Με τιμή 

Νεόκοπος

ΤΑ ΝΕΑ

ΤΟ  ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ...

από ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ


















ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ


ΣΑΚΟΣ

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου gpapachristos@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 30 Ιανουαρίου 2009
ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΚΟ, και εν πολλοίς αναμενόμενο, ότι η κυβέρνηση Καραμανλή θα επιχειρούσε να ενοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ για την αποτυχία της πολυποίκιλης προσπάθειας που καταβάλλει εδώ και ημέρες να διαλύσει τα μπλόκα των αγροτών. Λογικό, γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι ο εύκολος σάκος του μποξ- εδώ πέντε χρόνια ο Αλογοσκούφης διέλυσε την οικονομία της χώρας και έσκιζε τα ρούχα του ότι έφταιγε το ΠΑΣΟΚ, και όχι η δική του καταστροφική πολιτική. Αναμενόμενο, γιατί κάπου έπρεπε να χρεωθεί η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής που δεν έπεισε κανέναν από τους αγρότες, πλην των αγροτοσυνεταιριστών της Ρηγίλλης. Το θέμα είναι ώς πότε η κυβέρνηση αυτή θα επικαλείται το... ΠΑΣΟΚ για να κρύψει την ανικανότητά της. 

Και το κυριότερο, αν αυτοί οι ισχυρισμοί θα μπορέσουν να της προσφέρουν κάλυμμα όταν αποκαλυφθεί η κυοφορούμενη απάτη σε σχέση με τις ενισχύσεις των αγροτών. 

από ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Κρύβουν τη λιτότητα κάτω από το χαλί της πόλωσης

Πρόγραμμα Σταθερότητας με σκληρά μέτρα και μηδενικές αυξήσεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος nasopoulos@dolnet.gr


▅ Στη γραμμή  Σουφλιά, που  λειτουργεί ως  άτυπος  αντιπρόεδρος  της  κυβέρνησης,  είναι γραμμένο  το Πρόγραμμα  Σταθερότητας  της ελληνικής  οικονομίας που  «αποκαθηλώνει»  τον τελευταίο  προϋπολογισμό  Αλογοσκούφη
Το χαρτί της πολιτικής όξυνσης τραβά τώρα η κυβέρνηση για να επουλώσει τις πληγές από τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αλλά και να μειώσει τους κραδασμούς από τα νέα σκληρά μέτρα που δρομολογούνται με την αναθεώρηση του Προγράμματος Σταθερότητας. 
Στη σημερινή συνεδρίαση της νεοσύστατης Διυπουργικής Επιτροπής για την οικονομική πολιτική, υπό τον κ. Καραμανλή, επισημοποιείται ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση παρουσίασε για το 2009 έναν εικονικό και ανεφάρμοστο προϋπολογισμό. Στο αναθεωρημένο Σύμφωνο Σταθερότητας θα αποτυπώνεται η εκτίναξη των ελλειμμάτων (που υπερβαίνουν το 3% του ΑΕΠ ακόμη και για το 2007), ενώ επανεκτιμούνται οι προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης που θα κινηθεί για το 2009 περί του 1% από 2,7% που προέβλεπε η κυβέρνηση μόλις πριν από έναν μήνα. 
Τα στοιχεία αυτά, όπως αναγνωρίζουν ακόμη και κορυφαίοι υπουργοί, προαναγγέλλουν έναν νέο κύκλο λιτότητας. Το πρώτο μέτρο θα είναι η σφιχτή πολιτική για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα λάβουν φέτος αυξήσεις που στην πραγματικότητα δεν θα καλύπτουν τον πληθωρισμό. 
Ωστόσο, η κυβέρνηση επιδιώκει να εμφανιστεί με «φιλολαϊκό» προφίλ, ανακυκλώνοντας τα μέτρα για την ενίσχυση των ανέργων, την καταβολή επιδόματος θέρμανσης, αλλά και το «πακέτο» των 500 εκατ. ευρώ για τους αγρότες. Παράλληλα, οι επιτελείς σε Μαξίμου και Ρηγίλλης βάζουν σε εφαρμογή σχέδιο πόλωσης και μετωπικής σύγκρουσης με το ΠΑΣΟΚ, με προφανή στόχο να συσπειρώσουν τη γαλάζια κομματική βάση, ενώ απαξιώνουν τα εκλογικά σενάρια. 
Ο σχεδιασμός αυτός υπαγόρευσε και τη χθεσινή οξεία επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση από την πλευρά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτ. Χατζηγάκη. Ο υπουργός κατηγόρησε ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ ότι υποκίνησε την εξέγερση των αγροτών και κατηγόρησε την ηγεσία του για «διγλωσσία και υποκρισία». Κατά τον κ. Χατζηγάκη, με την αποδυνάμωση των αγροτικών μπλόκων, «το ΠΑΣΟΚ και η ηγετική του ομάδα υπέστησαν μια πρωτοφανή πολιτική και κοινωνική ήττα...». 

Σκληρή απάντηση
Η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε αμέσως στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι έτοιμη για αναμέτρηση ακόμη και στο πεδίο της όξυνσης. «Όσο κι αν προσπαθεί ο υπουργός να τα ρίξει αλλού, τη δική του έλλειψη σοβαρότητας δείχνει. Είμαστε στα όρια της πολιτικής απάτης με αυτά τα οποία κάνει ο κ. Χατζηγάκης», αντεπιτέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να προσέλθει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου και να δώσει εξηγήσεις για ψευδή δημοσιονομικά μεγέθη που παρουσίαζε η κυβέρνηση. 
Την ίδια ώρα, φωτιές ανάβει στη Ν.Δ. και η σκληρή διαμάχη που έχει ξεσπάσει στους κόλπους των γαλάζιων αγροτών (κυρίως σε Θεσσαλία και Μακεδονία) αρκετοί από τους οποίους τάσσονται ακόμη υπέρ της παραμονής στα μπλόκα. Επιτελικά στελέχη της Ρηγίλλης επιχειρούν να παρέμβουν πυροσβεστικά, αλλά συναντούν ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα, ιδίως στους νέους αγρότες που πρόσκεινται στη Ν.Δ., όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη. 

ΑΠΌ ΤΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ