Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Από την πρώτη στιγμή, καταδικάσαμε και καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο κάθε πράξη βίας.
Kαταδικάζoυμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις χερσαίες επιχειρήσεις και την εισβολή των δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
Αυτή η στρατιωτική κλιμάκωση επιδεινώνει δραματικά την κατάσταση για τον ήδη βασανισμένο άμαχο πληθυσμό της Γάζας. Προκαλεί μόνο φρίκη και φόβο.
Η χερσαία επιχείρηση αποφέρει ακόμη βαρύτερο απολογισμό νεκρών μεταξύ των αμάχων, ενώ η κραυγή απόγνωσης του 1,5 εκατ. Παλαιστινίων που συνωστίζονται στη Λωρίδα της Γάζας γίνεται όλο και πιο δυνατή.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό.
Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι, η λύση δεν μπορεί να υπάρξει με στρατιωτικά μέσα. Ο μόνος δρόμος είναι ο διάλογος και η συνεννόηση.
Για τους λόγους αυτούς:
Ζητούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός, να σταματήσουν άμεσα όλες οι εχθροπραξίες, να υπάρξει εκεχειρία.
Καλούμε το Ισραήλ να τερματίσει άμεσα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τη Χαμάς να σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών. Να διασφαλισθεί η προστασία των αμάχων και η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Καλούμε τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους, το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, να ασκήσουν κάθε δυνατή επιρροή για να επιτύχουν τον άμεσο τερματισμό της αιματοχυσίας και της δυστυχίας, ώστε να χορηγηθεί άμεσα βοήθεια στους αμάχους και να επιτευχθεί μια μόνιμη εκεχειρία.
Η συνέχιση της σύγκρουσης θα αποτελέσει μια καινούργια βαθιά πληγή, που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την επίτευξη του στόχου της επίλυσης του Παλαιστινιακού και της διασφάλισης της ειρήνης στην περιοχή.
Εκφράζουμε την έντονη απογοήτευσή μας για το ότι, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία για την έκδοση ανακοίνωσης για την κλιμάκωση της βίας. Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας, καθώς και όλα τα Μέλη του, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ανταποκριθούν άμεσα και αποφασιστικά στον ρόλο τους να εγγυηθούν την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο.
Χθες το βράδυ, χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ καταδικάζοντας και αυτοί τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.
Ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους, καθώς και με όλους τους ανθρώπους που εκφράζουν σε όλο τον κόσμο την διαμαρτυρία, την απελπισία τους και την οργή τους για αυτήν την αιματοχυσία.
Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους και δηλώνουμε ότι, ο αγώνας μας είναι για την ειρήνη και ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην βία. Ξέρουμε και έχουμε όλοι υποχρέωση να ανταποκριθούμε στα όνειρα των παιδιών. Ζητούν τα παιδιά το ελάχιστο, να ζουν ειρηνικά και στη Γάζα, στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ.

ΠΑΣΟΚ

Έκκληση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και

 του Γραμματέα της νεολαίας

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
Αυτή τη στιγμή στη Λωρίδα της Γάζας συντελείται μια ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.
Καταδικάζουμε έντονα τους πολύνεκρους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, την εισβολή στα Παλαιστινιακά εδάφη και τη δολοφονία αμάχων.
Αποδοκιμάζουμε με απερίφραστο τρόπο κάθε πράξη βίας και ζητάμε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, με άμεση απόσυρση των εισβολέων από τα εδάφη της Παλαιστίνης.
Η νέα κλιμάκωση αποτελεί επίθεση κατά της ειρήνης στην περιοχή και δίνει διαστάσεις τραγωδίας στις ήδη απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στη Γάζα.
Από τον Απρίλιο του 2006 η Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζει μια οξεία ανθρωπιστική κρίση: χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς φάρμακα και νοσοκομεία, με νεογέννητα παιδιά που στερούνται το δικαίωμα να επιζήσουν.
Αυτό το μακελειό, αυτή η γενοκτονία, αυτό το ολοκαύτωμα πρέπει να σταματήσει!
Καλούμε κάθε ευσυνείδητο άνθρωπο, που πιστεύει στην Ανθρώπινη ύπαρξη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, να θέσουμε τέλος στο διεθνές έγκλημα.
Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση, τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, τους διεθνείς οργανισμούς, να πάψουν να είναι σιωπηλοί και ν’ αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, για ένα ανεξάρτητο και ασφαλές κράτος της Παλαιστίνης, πλάι σε ένα ανεξάρτητο και ασφαλές κράτος του Ισραήλ.
4 Γενάρη 2009

Οι βουλευτές
Σοφία Σακοράφα, βουλευτής Β΄ Αθήνας
Μιχάλης Τιμοσίδης, βουλευτής Ν. Καβάλας
Δημήτρης Τσιρώνης, βουλευτής Ν. Άρτας
Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής Ν. Σερρών
Ο Γραμματέας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., 
Κώστας Πανταζής

Μποϊκοτάζ στα ισραηλινά συμφέροντα – 

BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN

Γνωρίζεις ότι τα καταστήματα Starbucks είναι ισραηλινών συμφερόντων;
Τώρα ΝΑΙ! Το βλέπεις ΕΔΩ!
Κάθε ενίσχυση σ’ αυτά τα καταστήματα είναι βοήθεια στους ναζί ισραηλινούς που ξεκληρίζουν ένα λαό, ένα έθνος, που δολοφονούν αθώα παιδιά!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ

Ο ΚΑΛΟΣ(εμένα μου λες...), Ο ΚΑΚΟΣ(πέραν κάθε αμφιβολίας...) ΚΑΙ Ο ΑΣΧΗΜΟΣ(μάτια έχετε και βλέπετε) ...

Δηλώνουμε ενώπιον πάσης αρχής και κάθε αρμόδιου δικαστηρίου, πως δεν έχουμε καμία, απολύτως, σχέση με τους εικονιζόμενους κυρίους(ο Θεός να τους κάνει)...

mpostani

Πως ήταν και πως έγινε....



http://zizanio21.blogspot.com/2009/01/blog-post_04.html

Υπουργός έτοιμος για δουλειά...

.
Από το OXI ALLO KAPBOYNO

Στην φωτογραφία υποψήφιος υπουργός έτοιμος να πιάσει δουλεια για να τελειώσει το έργο των πρηγούμενων...

Δίχως τανκς, αεροπλάνα...

.
μόνο όλμους, πολυβόλα...
.
Γράφει ο Στέφανος Μυτιληναίος
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

stephanosmytilineos.blogspot.com/
.
Αυτή τη στιγμή τα σιωνιστικά άρματα μάχης έχουν μπει στη Γάζα. Ο αδελφός παλαιστινιακός λαός αγωνίζεται υπέρ βωμών και εστιών, ολομόναχος σε εκείνη τη στενή λωρίδα γης που του όρισαν οι ισχυροί του πλανήτη για πατρίδα...
Αυτή τη στιγμή το αίμα των παιδιών της Παλαιστίνης ποτίζει τα χώματά της και κοκκινίζει τη Μεσόγειο. Αυτή τη στιγμή ένας αρχαίος λαός, ένα έθνος ηρώων, οι Παλαιστίνιοι θυσιάζονται κατά χιλιάδες στο βωμό του ισραηλινού εθνικιστικού ιμπεριαλισμού! Πέφτουν μα δεν πεθαίνουν!.. Στο πάνθεον των αγωνιστών της Ελευθερίας και Εθνικής Ανεξαρτησίας κερδίζουν την ΑΘΑΝΑΣΙΑ! Τιμή και αθάνατη δόξα στον ηρωικό λαό της Γάζας, τιμή και αιώνια μνήμη σε εκείνους που επιλέγουν το θάνατο παρά μια ζωή σκλάβου!

Οι Έλληνες bloggers αντιδρούν

ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ:
TA NEA ΤΩΡΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΕΓKΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΩΡΑ.
ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ YOUTUBE ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ BLOGERS ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΚΑΙ..Καλούμε τις Κυβερνήσεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου να σταματήσουν αμέσως τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να επιτρέψουν στις ανθρωπιστικές αποστολές να εισέλθουν στην περιοχή και να σώσουν τα παιδιά, τις γυναίκες, τους ασθενείς και όλους τους παλαιστίνους που υποφέρουν, επειδή θέλουν να έχουν τη δική τους πατρίδα, όπως όλοι οι άνθρωποι.
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;
ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ. ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ.
ΓΑ..ΜΩ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙ ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ, ΟΡΓΙΣΤΗΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΕΚΛΑΨΑ, ΝΑΙ...ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ.
anemos5, μέσω Press-gr