Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Η Ευαγγελία κινδυνεύει – κάνει έκκληση για βοήθεια

SOS
Στις 3 Νοεμβρίου 2008, η Ευαγγελία, 23 ετών, φοιτήτρια ΤΕΙ Λάρισας, μπήκε στο χειρουργείο με λάσπη στη χολή. Ένα χειρουργείο ρουτίνας, που όμως άλλαξε τη ζωή της οριστικά και τη μετέτρεψε σε εφιάλτη...
Βγήκε από αυτό ανάπηρη, αντιμετωπίζοντας για πάντα, προβλήματα υγείας που βάζουν καθημερινά τη ζωή της σε κίνδυνο.

Κατά την επέμβαση και από τραγικό λάθος του χειρούργου, κόπηκε ο χοληδόχος πόρος. Από τότε παθαίνει συνεχώς αποφράξεις και επί ένα χρόνο μπαινοβγαίνει σε χειρουργεία για διαστολές που βοηθούν προσωρινά τη λειτουργία του συκωτιού.

Οι προοπτικές δεν είναι ευοίωνες, διότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια τέτοιων επεμβάσεων συντήρησης.
Η μοναδική λύση είναι να υποβληθεί άμεσα σε ένα μεγάλο και πολυδάπανο χειρουργείο αποκατάστασης, δίνοντας της έτσι ελπίδα για ζωή αλλά και να μετατοπιστεί στο μέλλον η πιθανή ανάγκη μεταμόσχευσης συκωτιού.

Η επέμβαση αυτή γίνεται μόνο σε ειδικά κέντρα χοληφόρων επεμβάσεων του εξωτερικού.

Για το σκοπό αυτό, ανοίχτηκε ένας λογαριασμός αλληλεγγύης στην Εθνική Τράπεζα : 397/647085-80 ( δικαιούχος η μητέρα, Βασιλική Λού
πα ).

Επιδείνωση του καιρού από αύριο Τρίτη....


Όπως είχα επισημάνει σε προγενέστερο άρθρο μου ο καιρός αναμένεται να αλλάξει άρδην από την Τρίτη και έπειτα, αρχής γενομένης από τα Βόρεια της χώρας μας. Η επέκταση μίας σφήνας προς την κεντρική Ευρώπη θα μεταφέρει ψυχρές αέριες μάζες από την Σκανδιναβία ενώ παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού στην ανατολική Ευρώπη.
Το αποτέλεσμα της αλλαγής του ατμοσφαιρικού κυκλοφορικού καθεστώτος, θα είναι ήδη αισθητό από αύριο στη Δυτική Ελλάδα, καθώς αναμένεται στις περιοχές αυτές οι λίγες νεφώσεις το πρωί να πυκνώσουν σχετικά γρήγορα και να σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα παραμείνει καλός και θερμός για την εποχή.
Την Τρίτη(13-10) ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση. Οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά θα ενισχυθούν αρκετά ενώ σταδιακά προς το μεσημέρι θα επεκταθούν προς τα βόρεια της χώρας και θα σημειωθούν και εκεί βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες. Στη ζώνη των ισχυρών βροχών συμπεριλαμβάνεται και το ανατολικό Αιγαίο όπως και η περιοχή της Πελοποννήσου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες πρόσκαιρου χαρακτήρα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο από ΝΔ διευθύνσεις θα αγγίξουν τα 7-8 μποφόρ ενώ στα δυτικά θα στραφούν σε ΒΔ μέχρι 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα βόρεια και κεντρικά, κυρίως προς το μεσημέρι και έπειτα.
Την Τετάρτη(14-10) αν και τα φαινόμενα θα βρίσκονται σε ύφεση, δεν αποκλείεται η εκδήλωση κάποιων βροχών και σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα Ηπειρωτικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά(κορυφές). Η θερμοκρασία θα ευρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα καθώς δεν πρόκειται να υπερβεί τους 10-13 στα βόρεια και τους 15-20 στα νότια.
από [ anatreptikos-analysis.blogspot.com ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:35 μ.μ.- 12/10/2009

Δυσοσμία...

Κράταμε να σε κρατώ … την σοφή αυτή λαϊκή ρήση θυμηθήκαμε διαβάζοντας την κατάληξη που είχε η αντιπαράθεση δυο γνωστών δημοσιοκάφρων.
Με δυο λόγια το στόρυ.
Ο παρουσιαστής του «Αποκαλυπτικού Δελτίου», του Extra3, Γ. Παπαγιάννης, έγραψε στο μπλογκ του ότι ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος «όταν ήταν φοιτητής στην Ιταλία κάρφωνε τους συμφοιτητές του στην Χούντα».
Ο Ζούγκλας κατέθεσε μήνυση επικαλούμενος την μαρτυρία του Ν. Χατζηνικολάου ότι το μπλογκ fimotro στο οποίο γράφτηκε αυτή η μομφή σε βάρος του ανήκει στον Γ. Παπαγιάννη.
Η ιστορία προβλεπόταν σήμερα να έχει κατάληξη τις δικαστικές αίθουσες. Κάτι μεσολάβησε όμως και τα "Τα βρήκαν" Μάκης – Παπαγιάννης, όπως γράφουν fimotro και ιστοσελίδα stifora.
Ο δικηγόρος του Τριανταφυλλόπουλου, Γιώργος Αγιοστρατίτης, απέσυρε τις κατηγορίες που είχε αποδώσει ο εντολέας του σε βάρος του Παπαγιάννη και όλα μέλι γάλα.
Μένουμε λοιπόν με την απορία. Ο Τριανταφυλλόπουλος στα φοιτητικά του χρόνια ήταν χαφιές της χούντας και φοβήθηκε μήπως ο Παπαγιάννης αποδείξει τον ισχυρισμό του στις δικαστικές αίθουσες ή συνέβη παρασκηνιακά κάποια υπόγεια συμφωνία για να μην ακουστούν πράγματα στο δικαστήριο που η «πλέμπα» δεν πρέπει να μάθει σχετικά με όσα συμβαίνουν «στον όμορφο, ηθικό κόσμο» των δημοσιοκάφρων;
Όπως και να είναι πάντως πρέπει να μην έχεις ίχνος τσίπας επάνω σου να σε αποκαλούν δημοσίως χαφιέ της ασφάλειας και εσύ να μην αντιδράς όπως κάνει ο Τριανταφυλλόπουλος.
από [ βαθύ κόκκινο ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:54 μ.μ.- 12/10/2009

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ...

Χρόνια είχαμε να δούμε αναμμένα τα φώτα στο Μαξίμου. Συνήθως ο Καραμανλής αποχωρούσε πάντοτε ημέρα. Από την Πέμπτη, ο Παπανδρέου εργάζεται κάθε βράδυ μέχρι τις 10 και πολλές φορές μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Στη νέα κυβέρνηση κάθε μέρα βρίσκουν καινούργια πράγματα. Τρύπες και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Τώρα ήρθε η σειρά των κρατικών αυτοκινήτων. Τώρα κατάλαβαν στη νέα κυβέρνηση τι συνέβαινε τόσο καιρό. Ο κλέψας του κλέψαντος...
από [ fimotro ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:04 μ.μ.- 12/10/2009

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ...

Εικόνα υψηλού πολιτικού συμβολι-σμού από το μέλλον. Ο Παπανδρέου μαζί με τον «αρχιτέκτονα της Βαρκελώνης» Ζουζέπ Ασεμπίλιο σήμερα κατά την επίσκεψή τους στα Ολυμπιακά Ακίνητα. Λευκό πουκάμισο με φούξια γραβάτα και γυρισμένα μανίκια. Ο Παπανδρέου τελικά εξελίσσεται σε μάγο της επικοινωνίας. Η εικόνα του έδωσε πολλούς πόντους στις εκλογές. Εάν το συνεχίσει, θα παίζει μόνος του. Τουλάχιστον για τους προσεχείς μήνες. Όσο η Ν.Δ. θα βρίσκεται στη γωνία λόγω εσωκομματικών προβλημάτων στα σπλάχνα της.
από [ fimotro ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:54 μ.μ.- 12/10/2009

Με μια πιρόγα, φεύγεις …!!!

(και σχεδία)
Ποια νυχτωδία το φως σου έχει πάρει
και σε ποιο γαλαξία να σε βρω.....
από [ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:41 μ.μ.- 12/10/2009

Ατυχος!

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:33 μ.μ.- 12/10/2009

Δεν είναι μόνον η ΕΡΤ...

Η αλλαγή της Κυβέρνησης έχει διαταράξει και τις συνήθειες στο τρόπο έκφρασης και των καθ ύλην αρμόδιων συντακτών του πολιτικού ρεπορτάζ.
Έτσι , η κυρία Έλενα Σωτηριάδου στο
Flash τον...
Καραμανλή, πρωθυπουργό τον ανέβαζε, πρωθυπουργό τον κατέβαζε . "Δεν ξέρουμε ποιες είναι οι προθέσεις του πρωθυπουργού", έλεγε.
Γιατί, ξέρατε πριν, όταν ήταν?
Ούτε ο ίδιος ήξερε...
από [ nonews-news ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:46 μ.μ.- 12/10/2009

Πόσο θα αντέξει ;

από [ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:31 μ.μ.- 12/10/2009

Επίσκεψη Γ. Α. Παπανδρέου στα Ολυμπιακά Ακίνητα

Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε μια τεράστια επένδυση του λαού. Να απελευθερώσουμε την Αττική και να ανοίξει το μέτωπο της θάλασσας με διαμόρφωση χώρων πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού.

Την απόφαση του να αξιοποιηθεί μια τεράστια επένδυση του Ελληνικού λαού, τα Ολυμπιακά Ακίνητα εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, στο Ελληνικό και στο Γαλάτσι.

Ο Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο και τον αρχιτέκτονα - πολεοδόμο, Josep Acebillio περιηγήθηκε τους χώρους των εγκαταστάσεων, όπου διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί και δήλωσε ότι στόχος είναι «να απελευθερωθεί η Αττική και να ανοίξει το μέτωπο προς την θάλασσα, να διαμορφωθούν χώροι αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού, πρασίνου, χώροι όπου ο πολίτης να αισθάνεται καθημερινά ότι πράγματι έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής, η δυνατότητα συμμετοχής, η δυνατότητα ανάπτυξης, εκπαίδευσης και πολιτισμού, για όλους».Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει σωστά την περιουσία, ώστε να αποδοθεί στους κατοίκους της περιοχής και σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:06 μ.μ.- 12/10/2009

Η κούρσα της διαδοχής !!!

«Απ’ έξω» φαίνεται ότι αφήνουν τον Ζορό οι άλλοι συνυποψήφιοι του για την αρχηγία της ΝΔ. Τον άφησαν μόνο του να μάχεται στα «στασίδια» των καναλιών ενώ αυτοί κινούνται στο παρασκήνιο προσπαθώντας να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα εναντίων των αντιπάλων τους και να επηρεάσουν τις εξελίξεις !!!
από [ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:36 μ.μ.- 12/10/2009

Kαι ο Αρης υποψήφιος;;

από [ makakasgr ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:31 μ.μ.- 12/10/2009

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ...ΥΠΟΔΟΜΕΣ

από [ δημολόγος ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:22 μ.μ.- 12/10/2009

Αντίο, μπάρμπα Τάκη!


Ο μπαρμπα Τάκης Αθανασόπουλος, ο μυθικός μάνατζερ της Τoyota, με τις τεράστιες επιτυχίες στη διοίκηση της ΔΕΗ, υπέβαλε την παραίτησή του. Μάλιστα, δεν ζητάει καν να τον διώξουν, για να λάβει και την προβλεπόμενη αποζημίωση, αφού η σύμβασή του έχει αρκετούς μήνες ακόμη μέχρι τη λήξη της. Ο μπαρμπα Τάκης θα μείνει στην ιστορία ως ο μάνατζερ με το πιο "βαρύ" βιογραφικό που διοίκησε ποτέ την ΔΕΗ, αλλά και με το πιο "ελαφρύ" έργο. "Βραχυκυκλώθηκε" από συμφέροντα εντός και εκτός ΔΕΗ, άφησε πίσω το επενδυτικό πρόγραμμα, "βούλιαξε" τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ και "φούσκωσε" όσο δεν έπαιρνε τα τιμολόγια του ρεύματος. Δεν θα μας λείψει πολύ! Αντίο!
Υ.Γ. Σε έναν από τους τελευταίους διαγωνισμούς της διοίκησης Αθανασόπουλου, για την προμήθεια λιθάνθρακα, οι άνθρωποι του μπάρμπα Τάκη πέτυχαν το ακατόρθωτο: αγόρασαν κάρβουνο χαμηλής ποιότητας, σε αδικαιολόγητα υψηλή τιμή, αφού πρώτα "κατάφεραν" με τους όρους της προκήρυξης να αποκλείσουν τους μεγάλους παραγωγούς και να προσέλθουν στο διαγωνισμό μόνο μεσάζοντες. Τα συγχαρητήριά μας!
από [ Πράσινη Γάτα ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:02 μ.μ.- 12/10/2009

Η Παιδική χαρά της Ρηγίλλης

από [ kafeneio-gr ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:43 μ.μ.- 12/10/2009

12+1 «αγκάθια» για το περιβάλλον

Δώδεκα συν ένα είναι τα μεγάλα «αγκάθια» και δεκάδες μικρότερης κλίμακας που κληροδοτεί ο κ. Σουφλιάς κυρίως στην Τίνα Μπιρμπίλη, υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, και σε μικρότερο βαθμό στον υπερυπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα. Σε καθοριστικούς τομείς, όπως οι ελεύθεροι χώροι και η ποιότητα της ατμόσφαιρας, τα προβλήματα οξύνθηκαν τα τελευταία 5,5 χρόνια, που φαίνεται πως πήγαν χαμένα για την καθημερινότητα του πολίτη.

Τίνα Μπιρμπίλη - Δημήτρης ΡέππαςΤίνα Μπιρμπίλη - Δημήτρης ΡέππαςΟι μεγάλες πυρκαγιές που έχουν πλήξει την Αττική την τελευταία διετία έχουν αφανίσει πάνω από 250.000 στρέμματα δάσους, αλλοιώνοντας τον χάρτη αλλά κυρίως το κλίμα της πρωτεύουσας, όπου ζει το 40% του πληθυσμού της χώρας. Μετά το 2007 η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών έχουν αναθεωρήσει τις προτεραιότητές τους, εκτός από την τέως ηγεσία του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, που επέμεινε στο ίδιο μήκος κύματος. Μάλιστα στην τελευταία δημόσια εμφάνισή του, ο κ. Σουφλιάς έκανε λόγο για «υπερβολές» στην αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν το περιβάλλον, για να εισπράξει την κατάλληλη απάντηση από την κ. Μπιρμπίλη. «Το περιβάλλον δεν είναι μόδα», τόνισε η νέα υπουργός.......

συνέχεια : 12+1 «αγκάθια» για το περιβάλλον

από [ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:47 μ.μ.- 12/10/2009

«Ενωμένοι οι Έλληνες πετυχαίνουν»λέει ο Γ.Παπανδρέου

«Είμαστε εδώ για να αντλήσουμε δύναμη και έμπνευση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, στο χαιρετισμό του από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στην 65η επέτειο από την απελευθέρωση της Αθήνας από τα στρατεύματα κατοχής.

"Γιορτάζουμε σήμερα μια ξεχωριστή ιστορική στιγμή. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Αθήνας, για να τιμήσουμε όσους έδωσαν μια άνιση αλλά νικηφόρα μάχη" τόνισε ο Γ.Παπανδρέου, ο οποίος πρόσθεσε ότι η εθνική μνήμη μας διδάσκει πως όταν οι Έλληνες αγωνίζονται ενωμένοι, πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Συμπλήρωσε ότι την ιστορία τη γράφουν οι απλοί άνθρωποι και υπογράμμισε ότι και σήμερα ενωμένοι όπως και τότε, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα της Δικαιοσύνης, της ισότητας, της ασφάλειας και της ευνομίας και να κερδίσουμε το μέλλον που μας αξίζει.

Ακόμη ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ιστορία θέλησε να είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου (σ.σ. ο παππούς του) που είχε την τιμή να υψώσει τη γαλανόλευκη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ως ημέρα συλλογικής ιστορικής μνήμης ανέφερε τη 12η Οκτωβρίου ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, τονίζοντας ότι το συμβόλαιο της ελευθερίας γράφτηκε με αγώνα και αίμα και πρόσθεσε, ότι έχουμε χρέος να θυμόμαστε με σεβασμό και ευλάβεια τον αγώνα εκείνων που έφυγαν από τον ναζισμό, τον φασισμό, την πείνα και τις εκτελέσεις. Να θυμόμαστε, ότι η ελευθερία κερδίζεται με συνεχείς αγώνες και διατηρείται με διαρκή επαγρύπνηση όλων μας, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, υπογραμμίζοντας ότι μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα, όταν είμαστε ενωμένοι.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στη σημερινή τελετή, εκτός του πρωθυπουργού και του δημάρχου Αθηναίων έδωσαν επίσης το «παρών», ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Απόστολος Νεράντζης και οι βουλευτές Γεράσιμος Γιακουμάτος (ΝΔ) και Ιωάννης Κοραντής (ΛΑΟΣ).

από [ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:39 μ.μ.- 12/10/2009

Τα Ολυμπιακά «ερείπια» της Αθήνας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Προκόπης Γιόγιακας Μάνος Χαραλαμπάκης

Σκουπίδια, μπάζα και στο βάθος θάλασσα. Αυτή
ήταν η εικόνα που παρουσίαζε το παραλιακό μέτωπο από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έως τα όρια Καλλιθέας- Μοσχάτου πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Με την ολοκλήρωση των ολυμπιακών έργων, το τοπίο φάνηκε να αλλάζειαλλά μόνο για λίγο.

Πέρασαν 5 χρόνια από τους Αγώνες της Αθήνας, απομένουν δυόμισι χρόνια για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και ο χώρος του παραλιακού μετώπου εμφανίζει σχεδόν την ίδια εικόνα. Κρανίου τόπος δηλαδή: δεν υπάρχει ίχνος πρασίνου. Όσα φυτά είχαν τοποθετηθεί για τους Αγώνες ξεράθηκαν αφού προηγουμένως λεηλατήθηκαν τα συστήματα ποτίσματος. Όσο για το οικολογικό πάρκο, με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το πράσινο και τους παιδότοπους που είχαν σχεδιαστεί ακριβώς σ΄ αυτόν τον χώρο, δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί. Βρίσκονται στο στάδιο της προμελέτης... Τα ολυμπιακά ακίνητα επισκέπτεται σήμερα ο Πρωθυπουργός. Άλλωστε το γεγονός της μη αξιοποίησής τους είχε καταγγείλει πολλές φορές όλα τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ. Μαζί με τον κ. Παπανδρέου, αναμένεται να είναι και ο Ισπανός αρχιτέκτονας- χωροτάκτης Γιόζεφ Αθεμπίγιο, ο «αναμορφωτής της Βαρκελώνης».......
από [ ΤΑ ΝΕΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:30 μ.μ.- 12/10/2009

Αφησε πισω του συντριμια….

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:02 μ.μ.- 12/10/2009

Οταν κοιτας απο ψηλα Νο 113

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:57 π.μ.- 12/10/2009

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ( ΤΑ ΝΕΑ )