Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Να πως η κρίση γίνεται κι ευκαιρία !!!

Αν τα καταφέρουμε, που θα τα καταφέρουμε, γιατί τούτος ο λαός στα δύσκολα έχει αποδείξει και ιστορικά πως και συσπειρώνεται και αντιπαραθέσεις ξεπερνάει και εσωτερικές έριδες καταπολεμεί κι αναγεννιέται ως τον φοίνικα της αρχαιότητας από την τέφρα του, η κρίση που βιώνουμε μπορεί να μετεξελιχθεί σε ευκαιρία.
Στον τόπο μας υπάρχουν δυνάμεις, υπάρχουν πρόσωπα που μπορούν να δώσουν ελπίδα και αισιοδοξία, να αποτελέσουν την «μαγιά» για να αναδειχθεί στο προσκήνια μια νέα γενιά πολιτικών ικανή να επιλύει και όχι ν’ αποφεύγει τα δύσκολα κι η οποία και θα νοικοκυρέψει τη χώρα και θα τη βοηθήσει να αποτινάξει γρήγορα τα δεσμά της «τρόικας» (ΔΝΤ-ΕΚΤ- ΕΕ).
Η αναγέννηση της Ελλάδας προϋποθέτει όμως και μια ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση, της ανάληψης των θέσεων ευθύνης και σε τοπικό επίπεδο από νέες και δημιουργικές δυνάμεις. Τα σημερινά προβλήματα είναι αδύνατο να λυθούν με το επίπεδο σκέψης που τα δημιούργησε. Μέσα από την σύμπραξη των ανοικτών μυαλών, των καθαρών χεριών, των πρωτοπόρων νεολαίων και με όπλο την πείρα των έντιμων θα γεννηθεί το καινούριο, θα εφευρεθεί το δραστικό όπλο για την καταπολέμηση των παθογενειών του χθες.