Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Μ. ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ.

ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ

1. Διασκεδαστικές, πέρα από εξοργιστικές, οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης περί...παρεμβάσεων του ΠΑΣΟΚ στη Δικαιοσύνη. Υπενθυμίζουμε π.χ. ότι πρόκειται για τον υπουργό ο οποίος, μέσα στον πανικό το δικό του και της κυβέρνησής του, έσπευσε σε λίγες ώρες να βγάλει πόρισμα για την απόδραση Παλαιοκώστα, μιλώντας για συνενόχους μέσα στις φυλακές, με αποτέλεσμα να γίνονται δίκες μέσα στα μεσάνυχτα. Όλοι αθωώθηκαν βέβαια, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για τον υπουργό.

2. Αντί για υπεκφυγές και παραποίηση της αλήθειας, περιμένουμε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, τις εξηγήσεις και τις κινήσεις του, μετά από το χθεσινό δικαστικό πραξικόπημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην υπόθεση Βατοπεδίου. Τα ατοπήματα του κ. Σανιδά είναι βαρύτατα σε επίπεδο παραβίασης του Συντάγματος, καθώς και του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Συνυπεύθυνοι είναι όχι μόνο όσοι αφανώς του δίνουν εντολές, αλλά και όσοι εμφανώς τον καλύπτουν. Ο κ. υπουργός της Δικαιοσύνης, αντί να καλύπτει τον κ. Σανιδά, θα έπρεπε ήδη να τον έχει ελέγξει πειθαρχικά.

-          Πόσο μάλλον που όπως πληροφορούμαστε σήμερα, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, υποτίθεται ότι διάβασε σε μία μέρα 38 μαρτυρικές καταθέσεις και 60 απολογίες «υπόπτων» στο σκάνδαλο Βατοπεδίου προτού αποφανθεί ότι δεν υπάρχουν ευθύνες υπουργών και υφυπουργών, διαφωνώντας με την άποψη των ανακριτών.

 ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:38 μ.μ. - 24/4/2009

Ο ΛΑΓΟΣ...

1. Κάποτε η χώρα είχε, όπως έγραφαν τα διάφορα «παπαγαλάκια» του, ένα πρωθυπουργό «μάγκα» που δεν ανεχόταν στο σπαθί του ούτε υποψία διαφθοράς, μίζας και συναλλαγής. Ήταν οι ηρωικές εποχές που ο σημερινός πρωθυπουργός είχε κηρύξει από τα σουβλατζίδικα του Μοναστηρακίου τον πόλεμο σε «συμφέροντα» και «νταβατζήδες». Ήταν οι εποχές που ο «μάγκας» πρωθυπουργός, διέγραφε σε τηλεοπτικό χρόνο υπουργούς που ζήτησαν ρουσφέτι για τα παιδιά τους (βλ. Τσιτουρίδη), ήταν οι εποχές που ο «μάγκας» πρωθυπουργός διέγραφε από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του βουλευτές που τόλμησαν να εκτιμήσουν ότι διαφθορά υπάρχει σε όλο το πολιτικό φάσμα (βλ. Πολύζο).

2. Στην πορεία αποδείχθηκε, και αυτό ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του σημερινού πρωθυπουργού, ότι τα καλύτερα ανέκδοτα λέγονται κατά τη διάρκεια και μετά από το φαγητό. Αλήθεια τι απέγινε εκείνος ο Καραμανλής; Τι απέγινε η περιβόητη «μαγκιά» του; Μήπως δεν υπήρξε ποτέ; Γιατί την ώρα που η μισή κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ζητά την παραίτηση του κ. Παυλίδη, δεν τον θέτει με μία απλή απόφαση εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας;

3. Στην πορεία αποδείχθηκε, και αυτό ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του σημερινού πρωθυπουργού, ότι ο χειρότερος εχθρός των διάφορων επικοινωνιακών κατασκευασμάτων είναι η ίδια η αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι η «μαγκιά» του πρωθυπουργού δεν στηριζόταν σε καμία απολύτως αξία. Ήταν απολύτως εξαρτημένη με τον αριθμό της κοινοβουλευτικής του πλειοψηφίας. Δεν τολμά να κάνει κίνηση με τον Παυλίδη, γιατί ξέρει πώς το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί αντιμέτωπος με την λαϊκή κρίση, την οποία τρέμει. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

4. Οι καιροί του «λαγός την φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του», πέρασαν ανεπιστρεπτί. Τώρα λαγός είναι ο ίδιος.  

 ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 7:53 μ.μ. - 24/4/2009

Μπράβο μεγάλε !!!...



από  TO ΤΟΜΆΡΙ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:00 μ.μ. - 24/4/2009

ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ !...

ΑΠΌ ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:51 μ.μ. - 24/4/2009

ο Γιάννης Πλούταρχος δώρησε ολόκληρο οίκημα σε ίδρυμα !

O ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΛΟΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Πριν ακόμα πάει στη Μελβούρνη, ο δημοφιλής τραγουδιστής, Γιάννης Πλούταρχος, για να δώσει συναυλία υπέρ του ομογενειακού ιδρύματος "Αγάπη", που φροντίζει ελληνικής καταγωγής παιδιά με ειδικές ανάγκες, αγοράστηκε ένα οίκημα το οποίο δόθηκε στο ίδρυμα "Αγάπη".

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα Κύπρου, 
το οίκημα αυτό αγοράστηκε με χρήματα που προσέφερε ο ίδιος ο Γιάννης Πλούταρχος,η τράπεζα και με κάποια χρήματα που είχε συγκεντρώσει το "Αγάπη".

Η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Τράπεζας Κύπρου δήλωσε ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον ίδιο τον δημοφιλή καλλιτέχνη, ο οποίος θα δώσει συναυλία στη Μελβούρνη.

"Η συμμετοχή του είναι εντελώς δωρεάν. Επιπλέον, ο Γιάννης Πλούταρχος θα παραστεί και σε φιλανθρωπικό δείπνο που οργανώνει η Τράπεζα Κύπρου, όπου θα ερμηνεύσει μερικές επιτυχίες του", είπε η κ. Τυρίκου και πρόσθεσε:

"Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά και να διαβεβαιώσουμε τους ομογενείς ότι ο Πλούταρχος έδωσε μια υπόσχεση στην ομογένεια και την τιμά στο ακέραιο".

Στο νέο οίκημα της "Αγάπης" θα δοθεί το όνομα των γονέων του Γιάννη Πλούταρχου (ο πατέρας του δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή) που είναι "Στέγη Δωρεάς Οικογένειας Παναγιώτη και Αικατερίνης Κοκοσαίου". Το Κοκοσαίος είναι το πραγματικό επώνυμο του Πλούταρχου.

Το εν λόγω οίκημα βρίσκεται στο 26 Wordsworth Avenue, στο Clayton και αφού ανακαινισθεί θα είναι δυναμικότητας 12 ατόμων.

Επίσης, για όσους ενδιαφέρονται υπάρχουν ακόμα εισιτήρια για τη συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου στο Rod Laver Arena προς $39.


από NEOS KOSMOS
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:31 π.μ. - 24/4/2009



ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !...


Τον καιρό που δημοσιεύ-τηκαν τα ρεπορτάζ, (σε ΠΟΝΤΙΚΙ και REAL NEWS), περί αποχώρησης του Κ. Καραμανλή σε περίπτωσης ήττας του στις εθνικές εκλογές, γράφτηκαν πολλά και διάφορα για την συνή-θεια των Καραμανλήδων, όπως π.χ. για το ό, τι δεν κάθονται, μετά από πρωθυπουργία, στο έδρανο της αντιπολίτευσης.
Επειδή όμως η …παράδοση, εμπλουτίστηκε το 1980, τα δεδομένα, πια, παρουσιάζονται διαφορετικά και οι αναλύσεις για την συμπεριφορά των πολιτικών της οικογένειας, δεν εμφανίζονται απόλυτα ακριβείς : οι Καραμανλήδες δεν συμμετέχουν καν, (ως πρωθυπουργοί), σε εκλογικές αναμετρήσεις, που αναμένεται να χάσουν ! ( Η πρακτική αυτή, το 2003 – 2004, βρήκε μιμητές και εκτός της δεξιάς…).

Όπως είχαμε την ευκαιρία να πληροφορηθούμε από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχει στο εκλογικό επιτελείο, το σενάριο, ο Κώστας Καραμανλής ν΄ αποχωρήσει πριν τις εθνικές εκλογές παίζει και μάλιστα, έχει συζητηθεί, αλλά και συμπεριλαμβάνεται στους σχεδιασμούς του Κινήματος, ως ένα ενδεχόμενο με μεγάλες πιθανότητες να συμβεί !

Βέβαια, η εξέλιξη αυτή, έχει εκτιμηθεί πως θα παρουσιάζονταν, στην περίπτωση που είχαμε τις εθνικές εκλογές αργότερα κι όχι ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, με τις τελευταίες ν΄ αποτελούν, πάντα, το βαρόμετρο για τις τελικές αποφάσεις. Ενόσω τα γεγονότα εξακολουθούν να τρέχουν με την ίδια ραγδαία ταχύτητα και οι διπλές κάλπες τον Ιούνιο, δεν έχουν αποκλειστεί, φυσικό είναι οι όποιοι σχεδιασμοί να γίνονται με πολλές άγνωστες παραμέτρους και εικασίες.

Σ΄ όλη τη ρευστότητα ένα πράγμα παραμένει σταθερά αρνητικό για τη Ν.Δ. και τον Καραμανλή : οι μετρήσεις, (φανερές και μυστικές) της κοινής γνώμης, οι οποίες αποτυπώνουν, σχεδόν με βεβαιότητα, τη επερχόμενη μεγάλη ήττα !...

ΑΠΌ ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:13 π.μ. - 24/4/2009

Ομαδικά πυρά δέχονται οι νομικές ακροβασίες Σανιδά...


Ομαδικά πυρά δέχτηκε χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς για την απόφασή του να μην αποστείλει στη Βουλή τη δικογραφία για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Πολιτικοί αρχηγοί, κόμματα και νομικός κόσμος του καταλόγισαν ότι πολιτεύεται και ότι, με την ενέργειά του αυτή, επιχειρεί να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις της κυβέρνησης.

«Πολιτική» χαρακτήρισε ο Αλέκος Αλαβάνος την κίνηση του εισαγγελέα. «Οι ανώτατοι δικαστικοί δεν έχουν το δικαίωμα να 
κάνουν πολιτική», είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Βαρείς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ για την ενέργεια του ανώτατου εισαγγελέα. Για «δικαστικό πραξικόπημα», μίλησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. «Εκτελεί εντολές της Ν.Δ.» και «επιχειρεί να τη βγάλει από τη δύσκολη θέση» υποστήριξε ο Ντ. Ρόβλιας.

Σε σχόλιό του το ΚΚΕ υπενθυμίζει την «προκλητική παρέμβαση Σανιδά υπέρ της εταιρείας Τζάμπο» και προσθέτει ότι δεν τον ξαφνιάζει η παρέμβασή του για να μη σταλούν στη Βουλή οι δικογραφίες για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου».

Το ΛΑΟΣ θεωρεί ότι ο κ. Σανιδάς «αποστερώντας από τη Βουλή τα προνόμιά της, υποπίπτει σε κακούργημα» και «αργά ή γρήγορα θα βρεθεί κατηγορούμενος».
Από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:24 π.μ. - 24/4/2009

Μανχάταν

Δημήτρης Δανίκας 

ddanikas@dolnet.gr

ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν το πήρατε χαμπάρι. Το νούμερο μοιάζει με αγκαθωτό σαμάρι. Από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τα μαντάτα. Ο οργανισμός ντε που η Νέα Δημοπρασία φροντίζει να μας τον φέρει σαν μπάτσο στην τσέπη της Ελλάδας. Λέει λοιπόν. Πως από τα 4,1 τρισεκατομμύρια που χάθηκαν ως αέρας παγκοσμίως, τα 2,7, δηλαδή πάνω από τα μισά, είναι εντελώς αμερικανικά. Που πάει να πει ότι η χασούρα των ΗΠΑ είναι όλος ο κόσμος μαζί και κάτι παραπάνω. Που πάει να πει ότι ο Μπους, ο Γκρίνσπαν και όλοι αυτοί που τους αγιογραφούσαν τα παπαγαλάκια μάς φέσωσαν χωρίς ντροπή. Και το χειρότερο. Πάει να πει ότι οι Αμερικανοί γλεντοκοπούσαν εις βάρος όλου του υπόλοιπου κόσμου. Ο αμερικανικός παράδεισος ήταν στρωμένος με πέτσινα δολάρια και κοπανιστό αέρα. Καταλάβατε, κυρία μου, που λιγουρεύεστε Μανχάταν στο Κολωνάκι; Ο μακαρίτης ο εθνάρχης έλεγε Ανήκομεν εις την Δύση. Τώρα το ΔΝΤ λέγει Ανήκετε εις την Κρίση. Δηλαδή Ελλάς. Και Δύση και Κρίση. Εκεί που φτάσαμε ο Θεός να μας φωτίσει! 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:41 π.μ. - 24/4/2009

Γελοιογραφίες


Πηγή: ΤουΚώστα Μητρόπουλου
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:25 π.μ. - 24/4/2009

ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ !!!...


Εκλέχτηκαν με 152 βουλευτές, γεγονός που από την αρχή, διαμόρ-φωνε συνθήκες περιπέ-τειας. Με την πολιτική τους και κυρίως με τα σκάνδαλά τους, δημιούρ-γησαν από μόνοι τους, καταστάσεις σύγκρουσης, όχι μόνο με την κοινωνία, όχι μόνο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και στο εσωτερικό της παράταξής τους. Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά μείναμε με 151 και τώρα με …150,5 !

Παράλληλα, ο καταλληλότερος, είδε τον πολιτικό του καθοδηγητή, (Ρουσόπουλο), να ξεμπροστιάζεται και, τελικά να καθαιρείται, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του πρωθυπουργικού του Γραφείου, (Δαμιανός, Αγγέλου), να ενέχονται σε σκανδαλώδεις περιπτώσεις και να μπαινοβγαίνουν στα γραφεία των ανακριτών…

Ο οικονομικός του εγκέφαλος, «φυγαδεύτηκε νύχτα», αφού κατόρθωσε να χρεοκοπήσει την ελληνική οικονομία πριν καν ενσκύψουν οι συνέπειες από τη διεθνή κρίση !
Καραμανλής και Αλογοσκούφης, «κατάφεραν» να πάρουν το 5%, από την ανάπτυξη και να το πάνε στο έλλειμμα !!!

Ενώ στη θέση τους, κάθε σοβαρός πολιτικός και κάθε φορέας, θα είχε παραιτηθεί, τουλάχιστον σεβόμενος τους θεσμούς, ετούτοι παραμένουν γαντζωμένοι στα πόστα και τις καρέκλες, επιμένοντας σε μια πρακτική, που 
γελοιοποιεί την κυβερνητική εξουσία και εξευτελίζει τους θεσμούς !

«Μπορούμε να μείνουμε και με 150, συν τον Παυλίδη, ακόμα κι αν παραπεμφθεί…», υποστηρίζει εξέχον στέλεχος του καραμανλικού θιάσου των πολιτικών ρεζίληδων…
« Αναλαμβάνω να μην τον αφήσω να πέσει μέχρι την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας…», διαβεβαιώνει ο ένοικος του πρώτου διαμερίσματος, (μπαίνοντας δεξιά), της νεοδημοκρατικής πολυκατοικίας, Γ. Καρατζαφέρης…

Μοναδικά δεκανίκια οι σκοτεινοί «κατά φαντασίαν ρυθμιστές» και τα τσιράκια τους :
«Γιατί επιτείνετε την σκανδαλολογία κύριε Ραγκούση…»,ωρύονταν χθες βράδυ, ο Πρετεντέρης και το σιγόντο από την Τρέμη :
«δεν υπάρχουν, για το ΠΑΣΟΚ, άλλα προβλήματα εκτός από τα σκάνδαλα ;…».
Από άλλο παράθυρο ο «βουτυρομπεμπές» τάριχνε στο ΛΑΟΣ για την απόφασή του να ψηφίσει υπέρ της παραπομπής Παυλίδη : «Αλλάξατε θέση κύριε Καρατζαφέρη, γιατίίίί ?...». Αυτό τον πείραξε κι όχι η «προσφορά» στήριξης του Καραμανλή, που πλασάριζε ο ένοικος…

Θάταν για γέλιο, για πολύ γέλιο, η όλη κατάσταση, αν δεν επρόκειτο για αισχρό παιχνίδι, με τους βασικούς θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος !...

από ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:25 π.μ. - 24/4/2009

Πιάσαν γύφτους, γιατί νόμιζαν πως ένας απ' αυτούς ήταν ο Παλαιοκώστας...


Άγριο κυνηγητό στο Αλεποχώρι...
Καλά αυτοί θα μας κουφάνουν. Νομίζουν πως ο Παλαιοκώστας είναι ακόμη στο Αλεποχώρι; Ήμαρτον κύριε! Είδαν το βράδυ ένα μαύρο τζιπ με φιμέ τζάμια (Hyundai Santa Fe) και του κάναν σήμα μα σταματήσει. Ο οδηγός και ο συνοδηγός, άγνωστο 
γιατί, φοβήθηκαν. Δε σταμάτησαν και ανέπτυξαν ταχύτητα. Αυτό ήταν. Σήμανε συναγερμός και καμιά δεκαριά περιπολικά άρχισαν να κυνηγούν τον... Παλαιοκώστα, για δεύτερη φορά στο Αλεποχώρι. Όταν τελικά μπλόκαραν το μαύρο τζιπ, είδαν πως οι δυο επιβάτες του δεν ήταν μεταμφιεσμένοι, αλλά... αυθεντικοί γύφτοι. Οι άνθρωποι κάναν μετακόμιση και τα μόνα ύποπτα αντικείμενα που κουβαλούσαν ήταν δυο πλυντήρια. Και η πλάκα; Ήταν στα χαρτιά τους εντάξει και καθ' όλα νόμιμοι.
Η εκδίκηση της γυφτιάς...

από nonews-news

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:20 π.μ. - 24/4/2009


ΣΚΑΝΔΑΛΟ Μ.ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ: Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

1. Το σκάνδαλο της Μ. Βατοπεδίου αποτελεί χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο σκάνδαλο ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας στην σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου. Με την υπογραφή υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή ανταλλάχθηκαν με αστραπιαίο τρόπο φιλέτα δημόσιας γης με νερό και ψάρια της λίμνης Βιστωνίδας. Με την υπογραφή και τη συνενοχή της κυβέρνηση Καραμανλή, μοναχοί μετατράπηκαν σε  μεσίτες, διασύροντας την Ορθοδοξία.

2. Όλοι οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει πώς το σκάνδαλο δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τον αξιοθαύμαστο για τα δεδομένα αυτής της κυβέρνησης συντονισμό υπουργείων που έγινε με υψηλή καθοδήγηση. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να συγκαλύψει την υπόθεση. Ποδοπατώντας Σύνταγμα, νόμους, ακόμα και την αξιοπρέπεια μίας ολόκληρης ιστορικής παράταξης. Φτάνοντας ακόμα και στον αυτοεξευτελισμό.

-          Στην αρχή, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος πρωτοστατεί στην προσπάθεια συγκάλυψης, κράτησε επί ένα χρόνο το φάκελο στο ψυγείο.

-          Όταν τον Αύγουστο του 2008, το σκάνδαλο δεν μπορούσε να κρυφτεί άλλο, ο κ. Σανιδάς έσπευσε να μιλήσει για παραπλανημένους υπουργούς τους οποίους αθώωσε προκαταβολικά λόγω...μειωμένης αντίληψης.

-          Στη συνέχεια, ο ίδιος, άσκησε αφόρητες πιέσεις για να μην πάει, όπως ορίζει το Σύνταγμα, ο φάκελος στη Βουλή.

-          Οι πιέσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά παραίτηση τον περασμένο Οκτώβριο των δύο εισαγγελέων που ερευνούσαν την υπόθεση. Κάτω από το βάρος της πίεσης της κοινής γνώμης αναγκάστηκε να στείλει για...ενημέρωση το φάκελο στη Βουλή.

-          Κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης και της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική, ο πρωθυπουργός σύρθηκε να ζητήσει Εξεταστική Επιτροπή, την οποία μέχρι τότε απέρριπτε με το αστείο επιχείρημα ότι θα εμπόδιζε τη δικαστική έρευνα.

-          Και όταν ήρθε η ώρα, δύο φορές, να ψηφίσει η Βουλή για σύσταση προανακριτικής, ο κ. Καραμανλής υποχρέωσε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Ν.Δ. σε ατιμωτική, πρωτοφανή για τα πολιτικά χρονικά, αποχώρηση.

3. Χθες έγινε γνωστό, κατά παράδοξο τρόπο, πρώτα από κυβερνητικούς «κύκλους», ότι και οι νέοι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση έκριναν ότι θα πρέπει ο φάκελος του σκανδάλου να πάει στη Βουλή. Ο κ. Σανιδάς έχει, πάλι, αντίθετη γνώμη. Κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μην πάει ο φάκελος στη Βουλή. Με τη στάση του όμως καταδικάζει ακόμη περισσότερο στη συνείδηση των πολιτών την κυβέρνηση που προσπαθεί να προστατεύσει.

4. Όσο και να προσπαθούν, ό,τι και να κάνει ο κάθε Σανιδάς, σανίδα σωτηρίας δεν υπάρχει ούτε για την κυβέρνηση, ούτε για τον πραγματικό πρωταγωνιστή της απέλπιδας προσπάθειας κουκουλώματος, τον κ. Καραμανλή. Ο οποίος, για να μην ξεχνιόμαστε, στις 16 Δεκεμβρίου του 2008, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., με τους βουλευτές του να τον χειροκροτούν όρθιοι και ενθουσιωδώς, μίλησε μόνο για «αντικειμενική πολιτική ευθύνη» και κάλυψε τους πάντες, δηλώνοντας κι αυτός...παραπλανημένος:

-          «Οφείλω να πω -και το λέω ευθέως- ότι υποτίμησα και εγώ το θέμα. Δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του. Δεν είχα πλήρη εικόνα, όταν κλήθηκα για πρώτη φορά να τοποθετηθώ. Το λάθος αυτό δεν το χρεώνω σε κανέναν άλλον. Δικό μου ήταν».

-          «Η Κυβέρνηση έχει αντικειμενική, πολιτική ευθύνη για κάθε ζήτημα που πληγώνει τους πολίτες... Αναλαμβάνω λοιπόν με ευθύτητα το μερίδιο των ευθυνών που μας αναλογεί...Δεν δέχομαι όμως υπαινιγμούς που αποβλέπουν στη διαστρέβλωση και τη συκοφαντία».

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:12 π.μ. - 24/4/2009

Ξεσηκώθηκαν οι Εισαγγελείς. Μιλάνε για Θεσμική Παρέκκλιση!!!



Τη σφοδρή αντίδραση του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Σωτήρη Μπάγια προκάλεσε η κίνηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά να μην αποστείλει στη Βουλή τη δικογραφία για την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Ο κ. Μπάγιας τόνισε πως βρισκόμαστε πλέον ενώπιονθεσμικής παρέκκλισης και πρόσθεσε: "Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν είναι Γενικός Εισαγγελέας, άρα δεν δικαιούται να υποκαθιστά και να αντιποιείται το ρόλο και τις αρμοδιότητες οποιουδήποτε άλλου εισαγγελέα, πολύ δε περισσότερο να υποκαθιστά την κρίση και τη συνείδηση κάθε αρμόδιου εισαγγελέα για συγκεκριμένη υπόθεση".
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σανιδάς επιχείρησε να παρέμβει στο έργο των συναδέρφων του. Μην ξεχνάμε ότι μήνες πριν το πόρισμα της Εξεταστικής, είχε μιλήσει για "
παραπλανηθέντες" Υπουργούς που τους κορόϊδεψαν οι κακοί καλόγεροι και οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι. Οι ίδιοι ήταν αθώοι και άδολοι σαν ...μωρά παιδιά. Να τον χαίρεστε...

23 χρόνια μετά το Τσερνομπίλ



Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΑΙ «ΕΙΡΗΝΙΚΗ») ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΕΙΛΗ

23 χρόνια μετά το Τσερνομπίλ η προσπάθεια του πυρηνικού λόμπι να ξεχάσουμε δεν θα περάσει. Με σειρά πρωτοβουλιών οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώκουν να κλείσουν τον δρόμο της πυρηνικής ενέργειας όχι μόνο στη χώρα μας άλλα και σε όλα τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. 
To πυρηνικό λόμπι αντεπιτίθεται εκμεταλλευόμενο την ανησυχία του κόσμου για την κλιματική αλλαγή. Προσπαθούν έτσι να εμφανίσουν την πυρηνική ενέργεια ως εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Όμως, η πυρηνική ενέργεια δεν είναι λύση, είναι πρόβλημα! Οι επιπτώσεις της χρήσης πυρηνικής ενέργειας για πολεμικούς ή «ειρηνικούς» σκοπούς είναι παρούσες και η ανθρωπότητα έχει θρηνήσει χιλιάδες θύματα από πυρηνικές δοκιμές, πυρηνικά ατυχήματα, απορρίψεις πυρηνικών αποβλήτων, από τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι καθώς και από τη χρήση όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου σε στρατιωτικές δοκιμές καθώς και στα πολεμικά πεδία στο Ιράκ και στη Γιουγκοσλαβία. ...........
συνέχεια : http://zantegreens.blogspot.com/2009/04/23.html
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:56 π.μ. - 24/4/2009

Μονο αυτο τους ελειπε!


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:52 π.μ. - 24/4/2009

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΚΑΙ MEGA


Σήμερα ο κυβερνητικός προπαγανδιστής Πρετεντέρης ( ή Τερπεντέρης για τους φίλους του ) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων(; ) του MEGA επέπληξε την Β. Παπανδρέου γιατί διαχώρισε τους δικαστικούς σε έντιμους και ανέντιμους. Για τον κ. Πρετεντέρη υπάρχουν μόνο έντιμοι δικαστικοί. Δηλαδή ο Καλούσης, η Μπουρπούλια, η Ηλία, και όλο το παραδικαστικό κύκλωμα είναι έντιμοι δικαστικοί;
Τι σου κάνει ο Λαμπράκης φίλε μου;
από stelios
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:45 π.μ. - 24/4/2009

ηθικό -και όχι μόνο- ζήτημα


Πολύ μεγάλο ηθικό -και όχι μόνο- ζήτημα προκύπτει για τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Νίκη Γκοτσοπούλου η οποία παράλληλα με την άσκηση των καθηκόντων της, διορίστηκε ως νομική σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Πως είναι δυνατόν ένα ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος όπως η Ν. Γκοτσοπούλου σε μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για την κυβέρνηση, αντί να ασχολείται αποκλειστικά με τα καθήκοντά της στο υπουργείο Παιδείας να μεθοδεύει την επαγγελματική της αποκατάσταση (μόνιμη γαρ) σε ένα άλλο υπουργείο; Και όχι μόνο αυτό, αλλά και να μεσολαβεί για να οριστεί ο σύζυγός της Κυριάκος Μπαμπασίδης μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων; Ποιο είναι το μήνυμα που περνάει στους πολίτες; Ότι ζούμε τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας και προσπαθούμε να βολέψουμε συγγενείς και φίλους; Και όλα αυτά σε μια περίοδο που οι φήμες την θέλουν να διεκδικεί συμμετοχή στην λίστα της Ν.Δ. στο νομό Αχαίας. Σεμνά και ταπεινά...

από pressmme

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:28 π.μ. - 24/4/2009