Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ -7% ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Ελεύθερη πτώση με απρόβλεπτες συνέπειες για την Οικονομία. Τραγωδία σήμερα για τις τράπεζεςστο Χρηματιστήριο. Πέφτουν 7%κατά μέσο όρο με ορισμένες να πέφτουν 10%! Ο Γενικός δείκτηςβουλιάζει και οδεύει ολοταχώς προς τις 1.800 μονάδες. Η φημολογία για τραπεζικό κανόνι που θα λειτουργήσει ως ντόμινο πτωχεύσεων όλων των τραπεζών(!) εντείνεται δημιουργώντας νέο αρνητικά δεδομένα γι αυτές και για τονΓενικό Δείκτη Τιμών. Χαμός...

από [ fimotro ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:40 μ.μ.- 8/2/2010

Μοιραστείτε

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !...

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:36 μ.μ.- 8/2/2010

Μοιραστείτε

Σαν σήμερα 8/2/1980

Πεθαίνει σε ηλικία 44 ετών ο τραγουδιστής και λυράρης ... Νίκος Ξυλούρης.

Ο Νίκος Ξυλούρης ή Ψαρονίκος, (7 Ιουλίου 1936 - 8 Φεβρουαρίου 1980) γεννήθηκε το 1936, στο ορεινό χωριό Ανώγεια του Ρεθύμνου της Κρήτης από οικογένεια με μουσική παράδοση και πολλούς λυράρηδες. Στα πέντε του χρόνια, όταν οι Γερμανοί έκαψαν το χωριό του, ξεριζώθηκε απο τον τόπο του μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε χωριό της επαρχίας Μυλοποτάμου όπου παρέμειναν μέχρι και την απελευθέρωση της Κρήτης. Αδέλφια του είναι οι επίσης γνωστοί μουσικοί της Κρητικής μουσικής ο Αντώνης Ξυλούρης Ψαραντώνης και ο Γιάννης Ξυλούρης Ψαρογιάννης .

Σε νεαρή ακόμα ηλικία με τη βοήθεια του δασκάλου του κατάφερε να πείσει τον πατέρα του να του αγοράσει την πρώτη του λύρα και πολύ γρήγορα άρχισε να παίζει σε γάμους και πανηγύρια. Στα 17 του αποφάσισε να μετακομίσει στο Ηράκλειο και έπιασε δουλειά στο νυχτερινό κέντρο "Κάστρο". Τα πράγματα όμως δεν ήταν όπως τα περίμενε γιατί βρέθηκε αντιμέτωπος με τη "μόδα" της Ευρωπαϊκής μουσικής, κάτι τελείως ξένο για αυτόν. Τα έσοδα του μόλις και μετα βίας έφταναν να τον συντηρήσουν και πέρασε δύσκολες εποχές.

Γνώρισε την Ουρανία Μελαμπιανάκη, στις 21 Μαΐου του 1958 παντρεύτηκαν και τον ίδιο Σεπτέμβρη μετακόμισαν στο Ηράκλειο Κρήτης. Σιγά σιγά οι Κρητικοί άρχισαν να τον στηρίζουν και να οργανώνουν γλέντια για να τον ακούν να παίζει. Έτσι άρχισε να γίνεται γνωστός και το Νοέμβριο του 1958 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο "Μια μαυροφόρα που περνά". Ο δίσκος αγαπήθηκε από το κοινό κι έτσι ο Νίκος ηχογράφησε κι άλλα τραγούδια σε δίσκους των 45 στροφών. Το 1960 γεννήθηκε ο γιός του Γιώργος και το 1966 η κόρη του Ρηνιώ. Την χρονιά της γέννησης τη κόρης του κέρδισε και το πρώτο βραβείο σε ένα φεστιβάλ μουσικής στο Σαν-Ρέμο παίζοντας με τη λύρα του ένα συρτάκι. Την επόμενη χρονιά άνοιξε στο Ηράκλειο το μουσικό κέντρο "Ερωτόκριτος" και πλέον δεν ανησυχεί για την επιβίωση του.

Το 1969 ηχογράφησε με μεγάλη επιτυχία το δίσκο "Ανυφαντού" και λίγους μήνες αργότερα εμφανίστηκε και πάλι σε Αθηναϊκό μουσικό κέντρο. Οι καταστάσεις όμως πλέον είχαν ωριμάσει και ο κόσμος τον υποστήριζε περισσότερο. Έτσι μετακόμισε και πάλι στην Αθήνα. Γνώρισε τον ποιητή και σκηνοθέτη Ερρίκο Θαλασσινό ο οποίος αποφάσισε να τον συστήσει στο Γιάννη Μαρκόπουλο και έτσι ξεκίνησε μια λαμπρή συνεργασία με το δίσκο "Χρονικό" και τα "Ριζίτικα". Παράλληλα γνωρίστηκε με τον διευθυντή της δισκογραφικής εταιρίας COLUMBIA και έγιναν κουμπάροι.

Το 1971 ξεκίνησε κοινές εμφανίσεις με το Γιάννη Μαρκόπουλο στη μπουάτ "Λήδρα" και η φωνή του έγινε σύμβολο της αντίστασης.

Το καλοκαίρι του 1973 τραγούδησε στο θεατρικό έργο "Το μεγάλο μας τσίρκο" με πρωταγωνιστές τον Κώστα Καζάκο και τη Τζένη Καρέζη στο θέατρο "Αθήναιον".

Ο Νίκος Ξυλούρης στην ακμή της καριέρας του αντιλήφθηκε ότι έχει καρκίνο. Μετά από μεγάλο αγώνα, πολλαπλές εγχειρήσεις και αρκετή ταλαιπωρία έχασε τη μάχη στο Νοσοκομείο Πειραιώς στις 8 Φεβρουαρίου 1980.

από [ www.tralala.gr ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:07 μ.μ.- 8/2/2010

Μοιραστείτε

Στην λαϊκή…

Πάει μια γιαγιά στη λαϊκή και ρωτάει τον πωλητή:
- Τι είναι αυτό;
- Πατάτες Αιγύπτου.
- Βάλτε μου ένα κιλό, αλλά τη κάθε πατάτα σε ξεχωριστή σακούλα.
Ξαναρωτάει:
- Τι είναι αυτά;
- Κρεμμύδια Θήβας.
- Βάλτε μου μισό κιλό, αλλά το κάθε κρεμμύδι σε ξεχωριστή σακούλα.
Τέλος, ρωτάει:
- “Τι είναι αυτό;”
- Φακές… αλλά δεν πουλάμε.

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:07 μ.μ.- 8/2/2010

Μοιραστείτε

Οταν κοιτας απο ψηλα……..Νο 190

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:53 π.μ.- 8/2/2010

Μοιραστείτε

Αυτος δεν ξερει τιποτα!

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:43 π.μ.- 8/2/2010

Μοιραστείτε

ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ !...

Ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών... από " ΛΟΓΟΠΛΟΚΟ "

Κύριε Υπουργέ,
Στη Γερμανία, πρόσφατα, κάποιος πούλησε στην κα Μέρκελ, καταστάσεις φοροφυγάδων, τις οποίες είχε υποκλέψει στην Ελβετία, έναντι τσουχτερού αντιτίμου. Η γερμανική κυβέρνηση, παρά τις αντιδράσεις, που υπήρξαν, για την όλη υπόθεση, προχώρησε στην αγορά των στοιχείων, έστω κι αν ήταν προϊόντα αμφίβολης δραστηριότητας, θέλοντας να δείξει την αποφασιστικότητά της στην πάταξη της φοροδιαφυγής.
Τι θα λέγατε, κε Παπακωνσταντίνου, για μια σειρά καταστάσεων με χιλιάδες (!) ελλήνων φοροφυγάδων ; Θα σας ενδιέφερε ;

Το δικό σας δίλλημα, δεν περιέχει τις δυσκολίες της Μέρκελ, καθώς η προσφορά μας είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ (δεν πάσχουμε από λεφτά, από άλλα πράγματα πάσχουμε…), και τα ονόματα των φοροφυγάδων (τα οποία δεν τάχουμε, αλλά ξέρουμε που υπάρχουν…), δεν προήλθαν από ακραία ή παράνομη δραστηριότητα.. Μ΄ αυτά, ως δεδομένα, θεωρούμε την καταφατική απάντησή σας, αυτονόητη και συνεχίζουμε, αποκαλύπτοντάς σας, που θα βρείτε αυτές τις καταστάσεις των φοροφυγάδων.


Στείλτε, άμεσα, κλιμάκια να ελέγξουν τους φακέλους με τα στοιχεία των δανειοδοτηθέντων – μη μισθωτών - από τις εν Ελλάδι Τράπεζες και ανακαλύψτε τα πραγματικά εισοδήματά τους, πολλαπλάσια αυτών, που δηλώνονται στην Εφορία, σε απίθανα ποσοστά, (έως και πολλές χιλιάδες τοις εκατό !!!).
Αν υπάρχουν δυσκολίες, που πρέπει να αντιμετωπισθούν και κοστίζουν σε χρόνο, αρχίστε από εκείνα τα πιστωτικά ιδρύματα (sic), που βρίσκονται στην άμεση εποπτεία σας.
Διαπιστώστε, πως ενώπιον του τραπεζικού, ο έλληνας φοροφυγάς, προκειμένου να πάρει αυξημένο δάνειο, δεν διστάζει, όχι μόνο να παραδεχθεί, αλλά να δηλώσει υπεύθυνα και ενυπόγραφα, πως όσα γράφει στην φορολογική του δήλωση είναι ψεύτικα ! Δίνοντας στον τραπεζικό αξιολογητή του κάθε πληροφορία για τις οικονομικές του δραστηριότητες, ενισχύει αυτό που ονομάζεται «ικανότητα αποπληρωμής των δόσεων» και λαμβάνει το δάνειο, που θέλει, το οποίο με βάση τα εισοδήματα της φορολογικής του δήλωσης, δεν θα τόπαιρνε ποτέ !

Πως γίνεται όλ΄ αυτό το αλισβερίσι ; Μη βιαστείτε να σκεφτείτε συναλλαγές κάτω από το τραπέζι ή περίεργες και ύποπτες συμπεριφορές των τραπεζικών υπαλλήλων, (χωρίς να αποκλείουμε και τέτοιες…). Όλα γίνονται επίσημα και φανερά, με βάση οδηγίες εγκυκλίων διαταγών των ίδιων των Τραπεζών !!!
Οι διαταγές αυτές, αντί να ορίζουν, καθαρά και ξάστερα, πως για τον προσδιορισμό του εισοδήματος ενός δανειολήπτη, λαμβάνεται υπ΄ όψη, αποκλειστικά και μόνο το δηλωθέν ποσό στη φορολογική του δήλωση, περιέχουν ένα σωρό παράθυρα και παραπομπές, για πρόσθετα εισοδήματα, που υπολογίζονται με βάση τις πληροφορίες που συλλέγει ο αξιολογητής – υπάλληλος, είτε από τον ίδιο τον πελάτη, είτε από άλλες πηγές ! Στις περισσότερες, δε, των περιπτώσεων, ο δανειολήπτης, υπογράφει και υπεύθυνη δήλωση, του Νόμου 105 (1599)!...

Την ίδια ώρα, που η χώρα βουλιάζει στα ελλείμματα και το χρέος, ο κατά πολλούς …στυλοβάτης της οικονομικής δραστηριότητας, το τραπεζικό σύστημα, εμφανίζεται να προωθεί και να επιβραβεύει, μια παράνομη συμπεριφορά, που, πάλι, κατά πολλούς, είναι η κύρια αιτία των δεινών της Οικονομίας !...

Κύριε Υπουργέ,
΄Εχουμε, στα χέρια μας τα αρχικά ντοκουμέντα, που μας οδήγησαν στην έρευνα και στην συλλογή των πληροφοριών για τα συμβαίνοντα. Εσείς, βέβαια, και οι υπηρεσίες σας, μπορείτε να βρείτε πολλά περισσότερα, εφ΄ όσον ενδιαφερθείτε…
Σε κάθε περίπτωση τα διαθέσιμα στοιχεία, είναι στη διάθεσή σας…

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:01 π.μ.- 8/2/2010

Μοιραστείτε

Μπλόκα

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου.

ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ αυτή η ιστορία με τα μπλόκα. Όσο συμπαθείς και να είναι οι αγρότες και όσο δίκιο μπορεί να αποδώσει κανείς σε ορισμένα (ορισμένα, όχι όλα) αιτήματά τους, η επιμονή μερικών στην αντιδημοκρατική επαναστατικότητα του αποκλεισμού της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων παίρνει τη μορφή παιδικού πείσματος. Κι επειδή όλοι τους είναι πια μεγάλα παιδιά, ας αντιληφθούν ότι όλα αυτά έχουν ένα όριο. Την Παρασκευή το βράδυ, καμιά δεκαριά αγροτικά αυτοκίνητα (αυτοκίνητα, όχι τρακτέρ) απέκλεισαν αιφνιδιαστικά την Εθνική οδό Κορίνθου- Τριπόλεως, στο ύψος της Στέρνας. Χιλιάδες οδηγοί υποχρεώθηκαν (όλο το τριήμερο) σε μια δύσβατη πορεία ανάμεσα σε χωριά και κακοτράχαλους δρόμους και ταλαιπωρήθηκαν επί ώρα μέχρι να βρουν τον δρόμο της επιστροφής είτε για την Αθήνα είτε για την Τρίπολη. Το δε κράτος πουθενά. Ούτε αστυνομία ούτε ο αρμόδιος εισαγγελέας. Κι ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί έξω θεωρούν ότι έχουμε κράτος διαλυμένο και παράλυτο. Προς τι η απορία; Δίκιο έχουν!

από [ ΤΑ ΝΕΑ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:50 π.μ.- 8/2/2010

Μοιραστείτε

Ο ΟΣΕ μας στοιχίζει όσο τέσσερις Ολυμπιακές!

Στην πιο «καυτή πατάτα» που καλείται να τη διαχειριστεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις εξελίσσεται για την κυβέρνηση ο ΟΣΕ. Στη δυσκολότερη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, ο ΟΣΕ μοιάζει με βόμβα έτοιμη να εκραγεί, καθώς τα συσσωρευμένα ελλείμματά του είναι τετραπλάσια από εκείνα της κρατικής Ολυμπιακής! Για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών ο ΟΣΕ αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα- δεδομένου ότι η Ολυμπιακή έχει ιδιωτικοποιηθεί - και πλέον επιλέγει ένα πιο σφιχτό χρονοδιάγραμμα από αυτό του οκταμήνου που αρχικά είχε υιοθετήσει (τον περασμένο Οκτώβριο), για να παρουσιάσει το νέο σχέδιο εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης του Οργανισμού..... συνέχεια : Ο ΟΣΕ μας στοιχίζει όσο τέσσερις Ολυμπιακές!

από [ ΤΑ ΝΕΑ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:16 π.μ.- 8/2/2010

Τα τρία μυστικά της νέας κλίμακας φόρου

Πόσο θα πληρώσουμε, πόσες αποδείξεις χρειάζονται.

Νέο συντελεστή 15% για εισοδήματα έως 15.000 ευρώ προβλέπει το βασικό σχέδιο της νέας φορολογικής κλίμακας. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις για το 20% του εισοδήματός τους ώστε να κερδίζουν όλο το αφορολόγητο.
συνέχεια :

Τα τρία μυστικά της νέας κλίμακας φόρου

από [ ΤΑ ΝΕΑ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:04 π.μ.- 8/2/2010

Μοιραστείτε