Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Οι φετινοί τρεις μάγοι.....


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:50 μ.μ.- 21/12/2010---------------Ger

Ο βρασμός στο καζάνι, δυναμώνει......

Η «στιγμή της αλήθειας» για το καθεστώς- πολιτικό σύστημα, δείχνει ότι πλησιάζει πολύ γοργά.



Ger.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:30 μ.μ.- 21/12/2010

Και οι κρητικοί με διασκευή του ερωτόκριτου προσαρμόστηκαν στα νέα μέτρα της κυβέρνησης του ΔΝΤ.

Αισιοδοξία όχι με ευχολόγια αλλά με κρίση και άποψη . Για το παρόν και το μέλλον


Πολλοί αναγνώστες του Blog, πολλοί πρώην και νυν συνάδελφοι καθώς και φίλοι με παροτρύνουν εδώ και αρκετό καιρό να πάψω να τα <<ρίχνω>> τόσο ωμά στους δήθεν εκπροσώπους του κάλπικου πολιτικού συστήματος και να γράψω κάτι αισιόδοξο εν όψει εορτών.
Αλλά πώς να γράψεις κάτι αισιόδοξο όταν 35 και πλέον έτη είσαι ένα άτομο πολιτικοποιημένο και βλέπεις ότι καθημερινά στην ίδια σου τη χώρα κατασυκοφαντείται ο Ελληνισμός από τα κόμματα – μη κόμματα , την κακιστοκρατία, και τους συνήθης ύποπτους μηχανισμούς;
Το ΠΑΣΟΚ – μη ΠΑΣΟΚ πλέον, πρωτοστάτησε σε αυτό όπως και άλλοι ψευτοαριστεροί, ψευτοκαθηγητές και γενικά το ψεύτο.
Και λέω ότι κατασυκοφαντείται γιατί το μόνο αισιόδοξο που βλέπω είναι ότι βρισκόμαστε σαν Έλληνες στο δρόμο ανάκτησης της φωνής μας.
Κατέρρευσαν όλα τα –ισμός (κομμουνισμός, νεοφιλελευθερισμός, σοσιαλισμός κλπ) και ανακτούμε την ελληνική μας παιδεία που είναι και οικουμενική.
Ιστορικά, ευνομία και πολιτισμός ήταν οι αφετηρίες της ευημερίας μας και η συμβολή μας στην οικουμένη, στην ανθρωπότητα.
Δυστυχώς όμως για τη χώρα το πανεπιστήμιο είναι πολύ πίσω , με αποτέλεσμα η αναξιοκρατία να υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα του όταν έπρεπε να είναι η αξιοκρατία.
Όμως ένας ενεργός και ενημερωμένος πολίτης θα αναρωτηθεί και με φωτιές στα μάτια θα βρει τον τρόπο και κάπως θα το πει. Ποιοί είναι υπεύθυνοι για όλα αυτά;
Εσείς γύψινα ομοιώματα δήθεν υπεύθυνων εκπροσώπων, μιας λαϊκής τάξης έχετε την αποκλειστική ευθύνη γι αυτό το χάλι της χώρας.
Εσείς ανεύθυνοι ,ολίγιστοι, τσιράκια και διεκπεραιωτές συμφερόντων.
Εσείς που μόλις είδατε ότι ο κόσμος βολεύεται στις ασυνταξίες, αναξιοκρατίες, κακιστοκρατίες και όλα τα εις –ιες σπεύσατε να ενισχύσετε την βολική για την εξουσία σας εξάρτησή του.
Ψέματα και παραμύθια. Γενικώς το ψεύτο. Μισές αλήθειες από κάποιους αιρετικούς που τους κατεβάσατε νωρίς από το τρένο , και νάτο μπροστά μας το ετοιμόρροπο οικοδόμημα που φτιάξατε . Με μία λέξη χάος.
Εσείς με ρουσφέτια, εκβιασμούς (όρα ο λύκος τρώει το πρόβατο έξω από το μαντρί) , διορισμούς και δανεικά συντηρούσατε εξαρτημένο το θηρίο πούχει μέσα του ο Έλληνας, που βγήκε φοβισμένο μέσα από Β παγκόσμιο πόλεμο-εμφύλιο-χούντα και μόλις είδε φως νόμισε ότι μπορούσε να απολαύσει τη χαρά της δημιουργίας.
Αλλά τι βρήκε μπροστά του; Ένα βρώμικο ανακυκλούμενο μεταπολιτευτικό κουβάρι, τους προαγωγούς της ψευτονεοφιλελεύθερης- εκσυγχρονιστικής πολιτικής, τη θεσπισμένη ανομία. Την αυθαιρεσία. Τη δρομολογημένη διαφθορά. Τους αγύρτες πολιτικούς (όπως αποδείχθηκε) σε καίρια πόστα. Τις μίζες και τα μιζοκόμματα.
Και μπροστά σε όλα αυτά ο μεταπολιτευτικός Έλληνας ενέδωσε. Κι έτσι κατάντησε νάχει κοντή μνήμη. Μαγευόταν και εξαπατώνταν κάθε δεκαετία περίπου από τις σειρήνες της μικροπολιτικής. Της ονομαζόμενης λαϊκίστικης πολιτικής. Τελικά συμβιβάστηκε με την ιδέα ότι «έτσι έχουν τα πράγματα».
Και σεις, τι κάνατε εσείς;
Καθίσατε στο σβέρκο του και λαλίστατοι στο ψεύδος αποφύγατε την ΑΓΟΡΑ. δηλ την αποκατάσταση της πολιτικής ως λόγο, ως Ισηγορία..
Η αγορά μπορούσε να δώσει απάντηση στο ερώτημα ποιοι πολιτικοί διαπλέκονταν, συμβιβάζονταν, γίνονταν ενεργούμενα πάσης φύσης συμφερόντων.
Η αγορά μπορούσε να καταργήσει τη μιζοπολιτική να προτείνει δημόσιους διαφανείς χάρτες για την πορεία μας προς το μέλλον. Και είναι να απορεί κανείς πως έντιμοι και παραγωγικοί επιχειρηματίες (γιατί υπήρχαν & υπάρχουν και απ αυτούς) συμβιβάστηκαν και συμβίωναν με αυτό το βρώμικο κουβάρι.
Μετά απ όλα αυτά γενάτε το ερώτημα : Τελικά τι πιστεύεις για τους πολιτικούς και την πολιτική και τι πρέπει να γίνει;
Πάγια θέση μου είναι ότι οι αδύνατοι, οι ανεπαρκείς, μορφωτικά και πολιτικά πολιτικοί κλέβουν. Αλλιώς δεν μπορούν να επιβιώσουν στην ευγενή πολιτική άμιλλα δηλ στην αγορά.
Στους θεσμούς της χώρας εγκαταστάθηκε εδώ και χρόνια η κακιστοκρατία που κατά Κοροβίνη είναι συνώνυμη της κλεπτοκρατίας.
Επειδή δεν πιστεύω ότι αυτή είναι η ελληνική ποιότητα και νομίζω ότι αυτή δεν είναι η αληθινή Ελλάδα, του παρελθόντος και του απώτερου μέλλοντος, πρέπει να απαλλαγούμε πάση θυσία από τα δεσμά του ΔΝΤ και από τους εγχώριους πάτρονές του .
Κοινώς να απαλλαγούμε από τους σωτήρες της κακιάς ώρας.


Ger.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:00 π.μ.- 21/12/2010