Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

O Σκανδαλοπνίκτης..

Αυτός ο Στέφανος Ληναίος πάντα αδιόρθωτος…


Η ΧΡΥΣΗ «ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ» ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Η «αντιδικτατορική» τηλεοπτική εκπομπή του κ. Τσίμα, στο ΜΕGA, στα μεσάνυχτα της Τρίτης, 21.4., πρόσφερε, κατά τη γνώμη μας, μεγάλη υπηρεσία στον ιστορικό του μέλλοντος. Μας παρουσίασε κάποιους καλεσμένους του που, οι περισσότεροι, έζησαν και είδαν τη μαύρη επταετία, άλλοι από την πλατεία Κολωνακίου κι άλλοι καμαρώνοντας που ο Άγνωστος Πόλεμος και το ΒΙΝGO έφτασαν σε ακροαματικότητα τo 75%..!
Μερικοί μάλιστα, στα διαλείμματα της άνετης ζωής τους, έκαναν και λίγη ‘αντίσταση’... Άλλοι τραγουδώντας στα κρυφά Μίκη Θεοδωράκη, άλλοι ανεβάζοντας έργα που τους λογόκριναν μερικές ατάκες, άλλοι παίζοντας σε τηλεοπτικές εκπομπές με πολλά…υπονοούμενα και άλλοι επειδή πέρασαν ένα βράδυ από την αυλή του Πολυτεχνείου...
Ευτυχώς τουλάχιστον ότι ένας από αυτούς ήταν ειλικρινέστατος. Είπε αφελέστατα:
«Ό,τι κάναμε το κάναμε από απελπισία, επειδή δεν μπορούσαμε να βρούμε δουλειά σε κανένα θέατρο. Κι εδώ που τα λέμε ο στόχος μας δεν είταν ο Παπαδόπουλος & η δικτατορία αλλά η μικροαστική αντίληψη του Έλληνα..!!».
Έτσι λοιπόν, οι μέλλουσες γενιές, δίπλα στους ιδεολόγους που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν και χάθηκαν, θα μάθουν και για το «αντιστασιακό» χόμπυ μερικών εκλεκτών του προδικτατορικού και του μεταδικτατορικού κατεστημένου.
Τετάρτη, 22 Απρίλη 2009 (Ρεσάλτο)

* Πάντα ίδιος κι «αδιόρθωτος» ο Στέφανος Ληναίος…
Όταν δεν έχεις «καθαρό μέτωπο», όταν δεν είσαι μέσα στη διαπλοκή και τα κάθε είδους συμφέροντα, όταν παλεύεις για ιδέες και οράματα, μπορείς να παραμένεις άνθρωπος, μαχητής και δάσκαλος σαν τον Ληναίο…
Ευτυχώς που υπάρχουν ορισμένοι «αδιόρθωτοι» Ληναίοι σ’ αυτό τον τόπο!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ



Με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, οργανισμών και επιχειρήσεων για έναν καθαρό πλανήτη, γιορτάζεται σήμερα η παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Στις 22 Απριλίου 1970 εκατομμύρια Αμερικανοί βγήκαν στους δρόμους ζητώντας μέτρα και σεβασμό για το περιβάλλον. Σε ανάμνηση εκείνης της πρώτης ουσιαστικά κινητοποίησης, η 22α Απριλίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο Αμερικανός γερουσιαστής Γκάιλορντ Νέλσον, ο οποίος αποσκοπούσε με τον τρόπο αυτό στην προώθηση των περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Η υπερθέρμανση, η ξηρασία, η ρύπανση των υδάτων και των εδαφών, η κλιματική αποσταθεροποίηση, είναι η καινούργια πραγματικότητα που βιώνει η Γη.

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ το 42% των αυτοχθόνων θηλαστικών, 43% των πτηνών, 45% των πεταλούδων, 30% των αμφιβίων, 45% των ερπετών και 52% των ψαριών του γλυκού νερού κινδυνεύουν να εκλείψουν στην Ευρώπη.

Αντίστοιχη είναι και η .....
 υποβάθμιση του θαλάσσιου πλούτου λόγω της υπεραλίευσης και της μόλυνσης. Το 65% των εμπορικών ιχθυαποθεμάτων κινδυνεύουν με εξαφάνιση λόγω της εντατικής αλιεία. Υπολογίζεται ότι στη Μεσόγειο μόνο, έχουν διαρρεύσει τα τελευταία 15 χρόνια 55.000 τόνοι πετρελαίου ρυπαίνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής.

Τους τελευταίους δύο αιώνες, από τις ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν προστεθεί στην ατμόσφαιρα 2,3 τρισεκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα, εντείνοντας τις κλιματικές αλλαγές.

Όλο και περισσότερες χώρες του πλανήτη λαμβάνουν μέτρα για τη μείωση των εκπομπών των αερίων και αυτή την περίοδο γίνεται μια συζήτηση για να καταλήξουν οι κυβερνήσεις σε μια παγκόσμια συμφωνία για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Τώρα αρχίζει ο γολγοθάς του Καραμανλή



"Έκθεση της eurοstat, 5% το έλλειμμα. Παραπομπή Παυλίδη. Απόφαση για διπλές εκλογές.Και τα δύσκολα δεν έχουν έρθει ακόμα....."

ΣΚΑΝΔΑΛΑ.

 Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ., Η ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.

1. «Η κυβέρνηση αρνείται να συμπράξει στον κατήφορο της σκανδαλολογίας». Η δήλωση αυτή έγινε στα σοβαρά(!), από τον εκπρόσωπο της σημερινής κυβέρνησης. Φαίνεται ότι εκτός από το μέτρημα των αμαρτωλών υποθέσεων στα οποία εμπλέκονται στελέχη της, η σημερινή κυβέρνηση έχει χάσει και κάθε αίσθηση του μέτρου. 

2. Τι χαρακτηρίζει σκανδαλολογία η κυβέρνηση; Τη συζήτηση επί των σκανδάλων που η ίδια δημιούργησε. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

3. Σε αντίθεση με το θλιβερό παρελθόν της Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις περιπτώσεις των σκανδάλων της αποχωρούσας κυβέρνησης κράτησε υπεύθυνη στάση. Ούτε σκανδαλολογούμε, ούτε έχουμε προσωπικά με κανένα, ούτε θέλουμε να κατασκευάσουμε ενόχους. Ποτέ δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε μια θεσμική διαδικασία, όπως αυτή που προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, για να κάνουμε μικροπολιτική. Έχουμε σταθεί με μεγάλη σοβαρότητα και σεβασμό απέναντι στη διαδικασία αυτή και σε όλους τους εμπλεκομένους. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Αλλά συνένοχοι στην απέλπιδα προσπάθειά τους για συγκάλυψη, δεν θα γίνουμε.

4. Έχουμε επανειλημμένα τοποθετηθεί για το ζήτημα της SIEMENS. Έχουμε πει ότι θέλουμε να έρθουν όλα στο φως, όποιους και ν' αφορούν, όποια περίοδο και ν' αφορούν. Καταθέσαμε, πριν λίγες ημέρες, για τρίτη φορά, πρόταση Εξεταστικής για τη SIEMENS. Η κυβέρνηση, για τους δικούς της λόγους, αρνείται.

5. Όσον αφορά στα σχετικά με πιθανή εμπλοκή δικών μας στελεχών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε θέσει εκτός Κινήματος δυο στελέχη μας των οποίων το όνομα είχε εμπλακεί στην υπόθεση αυτή, χωρίς να προδικάζουμε το αποτέλεσμα της έρευνας αλλά με τη λογική ότι, μέχρις ότου ξεκαθαριστεί η κατάσταση, θα είναι εκτός του ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα κάνουμε κι αν προκύψουν άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

-          Σε αντίθεση με την ξεκάθαρη δική μας στάση, κάποιοι άλλοι διαγράφουν για ψύλλου πήδημα τους κ.κ. Πολύζο και Δαϊλάκη, αλλά κάνουν πώς δεν τρέχει τίποτα με τον κ. Παυλίδη.

6. Ξεκινάμε και επιμένουμε σε μια θέση αρχής. Και η θέση αρχής είναι ότι, όποιον και ν' αφορούν, σε όποια περίοδο, να έρθουν όλα στην επιφάνεια, να τα δει ο κόσμος και να κρίνει.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:55 μ.μ. - 22/4/2009

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΜΕ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ Η ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΜΕ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΧΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

1. Γράφαμε χθες και ανακοινώνεται σήμερα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας μας για το 2008 θα φτάσει, μπορεί τελικά και να ξεπεράσει, το 5%. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή «έπεσε έξω» περίπου 8 δισεκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του 2008. Ο προϋπολογισμός εκείνος ήταν ο «προϋπολογισμός ευθύνης» για την κυβέρνηση. Ήταν ο προϋπολογισμός για τον οποίο η κυβέρνηση προσέφυγε το 2007 στις εκλογές. Ήταν ο προϋπολογισμός στον οποίο αρχικά το έλλειμμα επρόκειτο να είναι 1,6% του ΑΕΠ.

2. Ακούμε παράλληλα ότι το δημόσιο χρέος της χώρας αυξήθηκε τα τελευταία 5 χρόνια κατά 80 δις ευρώ και έφτασε τα 260 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει επιπλέον χρέος 8.000 ευρώ για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.

3. Το τραγικότερο όμως δεν είναι τα ελλείμματα. Γιατί ελλείμματα μπορεί να έχει και μία χώρα η οποία κάνει παραγωγικές επενδύσεις, ασκεί πραγματική κοινωνική πολιτική, επενδύει στην υγεία και στα νοσοκομεία, στην παιδεία στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια, επενδύει στην Περιφέρεια με δημόσια έργα. Αυτές οι ενέργειες μπορεί να δημιουργήσουν ελλείμματα, μεσοπρόθεσμα όμως θα καλύψουν και με το παραπάνω το κόστος.

-          Το τραγικότερο για την Ελλάδα είναι ότι τα τελευταία 5 χρόνια τα ελλείμματα και τα χρέη εκτινάχθηκαν στα ύψη αλλά τα χρήματα δεν πήγαν ούτε στην υγεία, ούτε στην παιδεία, ούτε στην πρόνοια, ούτε στις δημόσιες επενδύσεις, ούτε φυσικά μειώθηκαν οι φόροι στους χαμηλόμισθους και στη μεσαία τάξη.

-          Όλοι οι πολίτες, όλοι μας, ρωτάμε: Που πήγαν τέλος πάντων αυτά τα χρήματα; Είναι σίγουρο ότι η χώρα καταχρεώθηκε τα τελευταία 5 χρόνια σε μεγάλο βαθμό προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της γαλάζιας «επανίδρυσης» - επιδρομής στο κράτος. Οι στρατιές ρουσφετιών, συμβούλων, παρασυμβούλων που πλημμύρησαν το Δημόσιο (βλ. για παράδειγμα στο σημερινό «ΕΘΝΟΣ» τις προσλήψεις 55 (!) ειδικών επιστημόνων στο Υπουργείο Άμυνας τη Μεγάλη Πέμπτη (!) και τη σχετική ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τις 2 Φεβρουαρίου). Οι παχυλοί μισθοί και τα bonus των γαλάζιων golden boys που έφτασαν να «καθαρίζουν» ετησίως 400.000 και 500.000 ευρώ. Ένα στοιχείο είναι ενδεικτικό: η λειτουργία του κράτους το 2003 κόστιζε 31 δις ευρώ. Το 2009 θα κοστίσει τουλάχιστον 50 δις 19 δις ευρώ παραπάνω. Αυτά από μία κυβέρνηση που υποσχόταν ότι θα εξοικονομούσε 10 δις ευρώ το χρόνο.

4. Είναι πραγματικά συντριπτική για τη χώρα η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή. Και η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησής του, ανεξάρτητα από το ποιος είναι σήμερα υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Άλλωστε ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός, όταν το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του κ. Αλογοσκούφη στις 9 Ιουνίου 2005 είχε πει: «Ζητώ να μετατραπεί η συζήτηση αυτή σε συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η οικονομία και ο προϋπολογισμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. Είναι γενικότερη, συλλογικότερη πολιτική της κυβέρνησης».

5. Κάθε μέρα που περνά με τη σημερινή κουρασμένη και καταρρέουσα κυβέρνηση να παραμένει στη θέση της, είναι ακόμη μία χαμένη μέρα για τη χώρα. Κάνουμε βήματα προς τα πίσω. Υπονομεύονται οι δυνατότητες ανάταξης της οικονομίας μας. Η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες έχουν ανάγκη, άμεση και επιτακτική ανάγκη, μια νέα αρχή και όχι ένα παρατεταμένο τέλος της κυβέρνησης Καραμανλή. Και στις Δημοκρατίες, μια νέα αρχή μπορεί να γίνει μόνο με εθνικές εκλογές.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:53 μ.μ. - 22/4/2009

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

 «ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΔΙΟΓΚΩΝΟΝΤΑΙ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΥΓΕΙΑ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ: ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;»

 ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΟΙ 3.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ

1. Ο Πρόεδρος του Κινήματος επισκέφθηκε σήμερα το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας.

2. Η κατάσταση και στον τομέα της υγείας, έχει επιδεινωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια κάτι το οποίο επισημαίνεται από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Ποτέ άλλοτε τα νοσοκομεία της χώρας δεν έφτασαν στο σημείο να μην έχουν γάζες και ορούς, ποτέ άλλοτε τόσος τεχνολογικός εξοπλισμός (π.χ. δεκάδες κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) δεν έμενε αναξιοποίητος επειδή δεν υπήρχε το απαραίτητο προσωπικό, την ώρα που προσλαμβάνονται αγροφύλακες.

3. Η πραγματικότητα είναι, όπως δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου ότι «η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την υγεία, έχει εγκαταλείψει τις υποδομές και το προσωπικό της πέντε χρόνια τώρα, δεν επενδύει στην υγεία και δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια».

4. Ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «μας εξοργίζει ότι την ίδια στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 5% έλλειμμα και 80 δις ευρώ επιπλέον δημόσιο χρέος τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι πολίτες αναρωτιούνται πού πήγαν αυτά τα λεφτά του ελληνικού λαού. Δεν πήγαν σίγουρα στην υγεία, σίγουρα δεν πήγαν στην παιδεία, σίγουρα δεν πήγαν στην πρόνοια, πήγαν σε σπατάλες και σε ημέτερους».

5. Ο Γ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε, ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα βρει τα χρήματα για να υπάρξει το κατάλληλο προσωπικό στη δημόσια υγεία τονίζοντας ότι κάθε χρόνο θα γίνονται τουλάχιστον 3.000 προσλήψεις προσωπικού για να λειτουργούν σωστά όλες οι ιατρικές και νοσοκομειακές μονάδες της χώρας.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:49 μ.μ. - 22/4/2009

ΣΤΟ 5% ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟ 2008...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:50 π.μ. - 22/4/2009

Γελοιογραφίες


Πηγή: Του Κώστα Μητρόπουλου

από ΤΑ ΝΕΑ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:23 π.μ. - 22/4/2009

Απαλλακτικό πόρισμα από Μαξίμου

Υπό τον φόβο για πρόωρες εκλογές δίνουν γραμμή για κουκούλωμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
Διονύσης Νασόπουλος

nasopoulos@dolnet.gr


Το ερώτηματης παραπομπής του Αριστοτέλη Παυλίδη εξελίχθηκε σε ζήτημα επιβίωσης για την κυβέρνηση, που καλεί τώρα τους βουλευτές να δώσουν... ψήφο εμπιστοσύνης
Εντολή για κουκούλωμα στην υπόθεση Παυλίδη δίνει το Μαξίμου, στην αγωνιώδη προσπάθεια να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις κατά την ψηφοφορία της Βουλής για την τύχη του πρώην υπουργού, οι οποίες θα έφερναν τον Κώστα Καραμανλή αντιμέτωπο με το δίλημμα των πρόωρων εκλογών. 

συνέχεια :  ΤΑ ΝΕΑ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:15 π.μ. - 22/4/2009

Ανοιξε τις πύλες της στο Διαδίκτυο η Παγκόσμια Ψηφιακή Βιβλιοθήκη


Ελεύθερη πρόσβαση σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων, σπάνια χειρόγραφα, χάρτες και ηχητικά ντοκουμέντα προσφέρει η Παγκόσμια Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της UNESCO, που άνοιξε τις διαδικτυακές της πύλες στις 21 Απριλίου.

Στο σπάνιο αρχειακό υλικό περιλαμβάνονται το χειρόγραφο της Βίβλου του Διαβόλουπου χρονολογείται τον 13ο αιώνα και το αρχαίο ιαπωνικό μυθιστόρημα Η ιστορία του Γκέντζι.

Για τη δημιουργία της πρώτης Παγκόσμιας Ψηφιακής Βιβλιοθήκης συνεργάστηκαν η UNESCO, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ και 32 άλλοι οργανισμοί.

Η αναζήτηση και η πλοήγηση γίνονται σε επτά γλώσσες (αγγλικά, αραβικά, κινεζικά, ισπανικά, γαλλικά, πορτογαλικά και ρωσικά), ενώ το περιεχόμενο της Βιβλιοθήκης θα προσφέρεται σε διάφορες γλώσσες.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, πρόκειται για ένα έργο το οποίο βρίσκεται εκτός ανταγωνισμού σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες, όπως η Ευρωπαϊκή Βιβλιοθήκη και η Βιβλιοθήκη του Google.

από ΤΑ ΝΕΑ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:07 π.μ. - 22/4/2009

Ο Θεός συγχωρεί. Η κοινωνία ποτέ...











Την Τρίτη του Πάσχα στα Μέγαρα αναβιώνει ένα πανάρχαιο έθιμο. Ο Χορός της Τράτας. Εκεί μαζεύονται όλοι οι Μεγαρείς αλλά και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών. Θεωρείται εδώ και πολλές δεκαετίες το γεγονός της χρονιάς. Σήμερα όλοι ήταν εκεί. Και οι 12 βουλευτές που εκλέγονται στην Περιφέρεια Αττικής από όλα τα κόμματα. Εκεί ήταν όλοι οι Δήμαρχοι των όμορων Δήμων και όχι μόνο. Εκεί ήταν ο Νομάρχης Δυτικής Αττικής, εκεί και ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής. Εκεί η θρησκευτική και στρατιωτική ηγεσία της περιοχής και της πόλης. Εκεί όλοι οι πολιτευτές και τα κομματικά στελέχη όλων των παρατάξεων και κομμάτων. Εκεί χιλιάδες πολίτες που πήγαν για να παρακολουθήσουν τα κορίτσια να χορεύουν τον Χορό της Τράτας. Ο μόνος που έλειπε ήταν ο Θ. Ρουσόπουλος. Δεν τόλμησε να πάει ούτε σε μια απλή κοινωνική εκδήλωση. Ήξερε ότι δεν θα τον χαιρετούσε κανείς. Ήξερε ότι ουδείς θα του έλεγε Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη. Δεν τολμάει να πάει πουθενά οΡιρής. Ξεβράστηκε μόνος του από την κοινωνία... Ο Θεός συγχωρεί. Η κοινωνία ποτέ...
από pressmme
 ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:03 π.μ. - 22/4/2009

Δικαιολογημένη η δυσφορία....


Πολύ έντονη είναι η δυσαρέσκεια στενών συνεργατών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την διπλή παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Νίκου Χατζηνικολάου ως προς την "αντιπαράθεσή" του με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο. Ο τρόπος που τον αντιμετώπισε, μετά προφανώς από συμφωνία την οποία είχαν "υπογράψει" και οι δυο τηλεφωνικά, εξόργισε κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τους στενότερους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου. Δικαιολογημένη η δυσφορία. Ο γνωστός συνταγματολόγος και βουλευτής της Β΄Αθηνών απέφυγε να θέσει θέμα για το Βατοπέδι, προφανώς μετά από συνεννόησηπου είχε με τον Ριρή. "Δεν χτυπάω πολιτικά πτώματα" λέει ο Λοβέρδος για να δικαιολογηθεί. Λάθος. Εάν δεν ήθελε να χτυπήσει "πολιτικά πτώματα" δεν θα έπρεπε να συζητάει μαζί τους. Τι νόημα έχει ένας διάλογος με αυτά;
από pressmme
 ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:41 π.μ. - 22/4/2009

σωματοφύλακας του Καραμανλή;;;...


Κλασική περίπτωση βουλευτή ο οποίος έχει αναλάβει τα δύσκολα της υπεράσπισης τουπρωθυπουργού . Παρουσιάζεται ωςΚαραμανλικός, επί της ουσίας όμως είναι ο μόνος ο οποίος ακόμα και σήμερα μιλάει με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο. Βγαίνει πολύ εύκολα σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις και εμφανίζεται ως ο σωματοφύλακας του Καραμανλή. Ο Γιώργος Καλατζής έχει αποκλειστεί από τον κύκλο των στενών συνεργατών τουπρωθυπουργού, χωρίς ενδεχομένως να φταίει. Σημασία, πάντως, έχει ότι είναι αποκλεισμένος. Κατά συνέπεια αυτά τα οποία λέει, μικρή σημασία έχουν...
από pressmme
 ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:36 π.μ. - 22/4/2009

Economist: Δυσοίωνο το μέλλον της ελληνικής κυβέρνησης

Η κακή οικονομία και τα σκάνδαλα βλάπτουν τη δημοτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία χαρακτηρίζεται ταραγμένη από το περιοδικό «The Economist».

Το άρθρο με τίτλο «An Aegean fog» (Ομίχλη στο Αιγαίο), προστίθεται στη λίστα με τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου που δεν περιέχουν κολακευτικά λόγια για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για την «κακή κληρονομιά» που άφησαν στην Ελλάδα οι ταραχές του Δεκεμβρίου.

«Οι καφετέριες και τα μπαρ είναι πάντα γεμάτα καθώς μπαίνει η άνοιξη και χάνονται οι μνήμες των ταραχών του Δεκεμβρίου, ενώ οι αρχές διαψεύδουν τις υπόνοιες για νέες ταραχές εν όψει της τουριστικής περιόδου…ωστόσο, φόβοι για νέο κύμα καταστροφικών διαδηλώσεων προστίθενται στους ήδη υπάρχοντες φόβους για την ανεργία και τα χρέη. Ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου, υπουργός Οικονομικών, ισχυρίζεται πως η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει την οικονομική ύφεση. Ωστόσο, οι προβλέψεις κάνουν αυτό τον ισχυρισμό να φαντάζει όλο και λιγότερο πειστικός. Με το ποσοστό ανεργίας να φτάνει το 9,4%, φαίνεται πλέον εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο να γίνει και η Ελλάδα άλλη μια από τις χώρες της Ευρώπης οι οποίες βιώνουν την οικονομική ύφεση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Economist.

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος, γίνεται λόγος για τις κακές προοπτικές της τουριστικής βιομηχανίας μέσα στο 2009, καθώς μιλάει για πτώση της τάξης του 15 με 20%: «οι Βρετανοί πηγαίνουν την Τουρκία, καθώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν λόγω της πτώσης της στερλίνας αντισταθμίζεται από την κάθοδο της τουρκικής λίρας, ενώ αναμένεται να σημειωθεί και πτώση στην εισροή τουριστών από τη Ρωσία».

Το άρθρο συνεχίζει κάνοντας σχόλια για το πρόβλημα των Ελλήνων να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα της ύφεσης, καθώς επί 15 χρόνια η οικονομία της χώρας σημειώνει ανοδική πορεία, όπως και για τα ύψη που έχει φτάσει το εθνικό χρέος - παράγοντες οι οποίοι έχουν βλάψει την αξιοπιστία της χώρας στις Βρυξέλλες.

Το δημοσίευμα κλείνει κάνοντας λόγο για την αστάθεια της κυβέρνησης: «τον περασμένο μήνα, ο κ. Καραμανλής 'γιόρτασε' την πέμπτη του επέτειο στη θέση λέγοντας σε ένα δημοσιογράφο πως νιώθει 'εξαντλημένος'…ενώ σκάνδαλα διαφθοράς συγκλονίζουν την κυβέρνηση. Μόλις αυτή την εβδομάδα πρώην ανώτερο στέλεχος της αντιπολίτευσης καταδικάστηκε για δωροδοκία. Επίσης ένας πρώην υπουργός, ο Αριστοτέλης Παυλίδης, κατηγορείται για εμπλοκή σε σκάνδαλο δωροδοκίας σχετικά με γραμμές ναυτιλίας. Ο κ. Παυλίδης, ο οποίος επιμένει πως είναι αθώος, αντιστέκεται στις πιέσεις που δέχεται για να παραιτηθεί. Ήδη εκφράζονται φόβοι από τη μερίδα των συντηρητικών (που αποτελούν τους κύριους υποστηρικτές της κυβέρνησης) πως, καθώς ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση των αναρχικών/ ταραξιών και στη δημοσιονομική λιτότητα, η δύναμή τους εξανεμίζεται».

από pelasgia.blogspot.com

 ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:46 π.μ. - 22/4/2009