Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

"Γιατί βιάστηκες να κλείσεις τη Βουλή";;; ...

Ρητορικό ερώτημα προς τον Καραμανλή από τον Παύλο Τσίμα, που σε αντίθεση με το χούλιγκαν Πρετεντέρη, έχει νηφάλια πολιτική κρίση. 
Ο δημοσιογράφος επεσήμανε το αυτονόητο (που ο Ντερμπεντέρης αποφεύγει να το προσεγγίσει, γιατί δεν μπορεί να "κάνει τον Πουαρώ" ) : 
Τι στιγμή που το Ελληνικό Δημόσιο δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής και δηλώνει διά του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, πως έχουν δωροδοκηθεί πολιτικοί και από τα δύο κόμματα, πως μπορεί ο πρωθυπουργός να σπεύδει και να κλείνει τη Βουλή; 
Μάλλον δεν υπάρχει Έλληνας που να μην καταλαβαίνει το λόγο...

από nonews news
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  11:52 μ.μ  - 14/05/2009

ΠΑΝΑΘΛΙΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ...










Δεν είναι τυχαία το δελτίο ειδήσεων του Mega (της κ. Γεροντοτρεμούλας και του Ντερμπεντερομπουκαλάκια ) πρώτο. 
Είναι πρώτο γιατί ακόμα και αν διαφωνεί κάποιος με αυτό μπορεί να παρακολουθήσει ευπρεπή διάλογο χωρίς στημένους καυγάδες και σχετικά καλά ρεπορτάζ. 
Είναι πρώτο γιατί δεν έχει να παρουσιάσει τέτοιες φυσιογνωμίες σαν τον Φράγκα και τον Λίγδα. Εκατομμυριούχους δηλαδή, που ζουν σαν μεγιστάνες στα Βόρεια Προάστια, δήθεν ενδιαφερόμενοι για τους φτωχούς και τους ατιμασμένουςτιγκαρισμένοι, όμως, στην κρατική διαφήμιση και καθόλου συνεπείς στις υποχρεώσεις τους με τους εργαζόμενους των 700 ευρώ. Το θέαμα είναι επιεικώς πανάθλιο.
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  11:39 μ.μ  - 14/05/2009

Με ταπεινότητα και σεμνότητα.

Δημοσκόπηση MRB για το newstime.gr (κλικ για μεγένθυση)
Το περίφημο «Σεμνά και Ταπεινά», η οδηγία που έδωσε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το 2004 στους βουλευτές και τους υπουργούς του, έμεινε γράμμα κενό. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB η οποία διενεργήθηκε αποκλειστικά για λογαριασμό τoυ νέου διαδικτυακού «τόπου» ενημέρωσης και ανάλυσης newstime.gr.
Το 81,6% της Κοινής Γνώμης θεωρεί ότι το "Σεμνά και Ταπεινά" εφαρμόστηκε μόνο από τη μειοψηφία των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Επιπλέον, αίσθηση προκαλεί πως απαντά στην ερώτηση η κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας: 68,2% των ψηφοφόρων της ΝΔ συμμερίζεται την άποψη ότι μόνο μια μειοψηφία των στελεχών της ΝΔ πορεύτηκε σεμνά και ταπεινά. Αυτό ίσως εξηγεί, πιο καθαρά από κάθε άλλη φορά, τόσο τον θυμό αυτών των ψηφοφόρων της ΝΔ για την απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος της παράταξης έναντι του ΠΑΣΟΚ, όσο και την αποσυσπείρωση των οπαδών του κυβερνώντος κόμματος.       

η συνέχεια της δημοσκόπησης : http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=2235
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  11:26 μ.μ  - 14/05/2009

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ξάνθη...

από Γιώργος Κ. Κρόγιας
Πιστεύουμε σε μιά συγκένρωση.... Γιορτή της Δημοκρατίας !!!...
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  8:56 μ.μ  - 14/05/2009

Α. Βγενόπουλος: "Όταν πληρώνεις φυστίκια, αγοράζεις μαϊμούδες"!


Ο μόνος τρόπος για να παραμείνει στην ομάδα θα είναι να πειστεί ότι υπάρχει σχέδιο και ότι θα επενδυθούν χρήματα για την ενίσχυση της ομάδας. «Δεν μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος. Πότε περιμένουμε για να καθορίσουμε το μπάτζετ. Όταν πληρώνεις φυστίκια, αγοράζεις μαϊμούδες», είπε και πρόσθεσε: «Έχω εκφράσει τις απόψεις μου από τις 29 Απριλίου μετά τη συνάντηση των μετόχων. Είχα πει ότι πρέπει να επιλέξουμε από τώρα πρόεδρο για τη νέα χρονιά τον κ. Πατέρα με αυξημένες μάλιστα αρμοδιότητες και να συνεχίσουμε προπονητή τον Χενκ Τεν Κάτε και διευθυντή ποδοσφαίρου τον Κώστα Αντωνίου που ήταν παρόντες στη συνάντηση. Μας είχαν πει τότε τι δεν πήγε καλά. Δεν χρειάζεται να ακούσω τίποτε άλλο. Επίσης είχα πει ότι πρέπει να αποφασισθεί το μπάτζετ της νέας περιόδου. Τίποτα από αυτά δεν εισακούσθηκε κυρίως απο τον κ. Βαρδινογιάννη».
"Η μοναδική περίπτωση να παραμείνω στον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον, να τον βοηθάω, χωρίς να θεωρώ ότι παραμένω μέσα στον χώρο αυτό που είμαι ασύμβατος είναι εάν έβλεπα ότι παίρνονται σωστές αποφάσεις και είμαι μέρος μίας –να το πω στα αγγλικά- Ι would be a part of a winning team. I cannot be a part of a losing team.

από VENTETA
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  6:11 μ.μ  - 14/05/2009

Το ευρωψηφοδέλτιο του Μάνου



1. Στέφανος Μάνος, πολιτικός
2. Αντύπας Καρίπογλου, δικηγόρος
3. Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, επιχειρηματίας
4. Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, καθηγητής Ιατρικής
5. Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ηθοποιός
6. Γιάννης Μπουτάρης, χημικός-οινολόγος
7. Χαρίδημος Τσούκας, καθηγητής πανεπιστημίου
8. Ηλίας Γούναρης, σύμβουλος επιχειρήσεων
9. Κώστας Ζώρας, αντιπρύτανης παν/μίου Αιγαίου
10. Θάνος Σκούρας, καθηγητής παν/μίου
11. Διονύσης Γουσέτης, αρθρογράφος
12. Νάνσυ Μαλλέρου, σύμβουλος επικοινωνίας
13. Νίκος Πολυδωρίδης, καθηγητής Πολεοδομίας
14. Βάλια Λέστου, κλινική γενετιστής
15. Θάνος Τσοτσορός, τραπεζικός
16. Όλγα Πασχάλη, δικηγόρος
17. Θανάσης Τσιούρας, δικηγόρος
18. Γιάννης Σφηνιάς, επιχειρηματίας
19. Ματθίλδη Καββασιάδη-Καράσσο, οικονομολόγος
20. Τάσος Αβραντίνης, δικηγόρος
21. Νίκος Δήμου, συγγραφέας
22. Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, πρώην υπουργός

ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  6:03 μ.μ  - 14/05/2009

Απο την Κυπρον….


Πάει ένας Κύπριος στα everest.
-Θέλω ένα σάντουιτς
-Τι να βάλω μέσα?
-Τυρίν, ντομάταν, πιπεριάν.
-Ρε φίλε, σε παρακαλώ, μπορείς να μη βάζεις “ν” στο τέλος των λέξεων?
-Ο.κ. !
-Συνέχισε λοιπόν, τί άλλο να βάλω στο σάντουιτς?
-Ζαμπό, μπέικο.


από ΑΣΗΜΩΝΗΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  5:42 μ.μ  - 14/05/2009

Επίσκεψη Γιώργου Α. Παπανδρέου στην Κίνα - Δηλώσεις



Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, από το Πεκίνο όπου βρίσκεται για την συνάντηση κορυφής μεταξύ των ηγεσιών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:28 μ.μ. - 14/05/2009

Επίσκεψη Γιώργου Α. Παπανδρέου στην Κίνα - Δηλώσεις

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, από το Πεκίνο όπου βρίσκεται για την συνάντηση κορυφής μεταξύ των ηγεσιών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, καθώς και για την συνεδρίαση της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την Βιώσιμη Παγκόσμια Κοινωνία, είχε σήμερα γεύμα εργασίας με τον υπουργό Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, Wang Jiarui.
Στην συνέχεια, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφτηκε χώρους που συμμετέχουν σε προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα το πράσινο κτίριο του Πανεπιστημίου Tsinghua και το εργοστάσιο τσιμέντου του Jinyu Group.
Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: 
Στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έχω πάρει δύο βασικές πρωτοβουλίες, με στόχο τη διαμόρφωση μιας πολιτικής πρότασης, μιας προοδευτικής πρότασης γύρω από τη διεθνή οικονομική κρίση και βεβαίως, γύρω από την κλιματική αλλαγή και την «πράσινη  ανάπτυξη». Και οι δύο αυτές πρωτοβουλίες έχουν ως κατάληξη την στόχευση για μια ανθρώπινη κοινωνία. 
Οι επαφές που κάνουμε στην Κίνα είναι σημαντικές, διότι η Κίνα παίζει και θα συνεχίζει να παίζει καθοριστικό ρόλο και στα δύο αυτά μεγάλα θέματα, που αφορούν στην ανθρωπότητα. 
Οι επαφές αυτές με την ηγεσία της Κίνας είναι σημαντικές, και για την Σοσιαλιστική Διεθνή, όπως είναι βεβαίως για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία. 

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:18 μ.μ. - 14/05/2009

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ...

από ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:11 μ.μ. - 14/05/2009

Η ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

Η σύμπτυξη των απόμαχων της ανανεωτικής κομμουνιστικής αριστε-ράς, των ανθρώπων (και αγωνιστών), που έχουν περάσει προ πολλού την κλιμακτήριο της ιδεολογικής και πολιτικής παραγωγικότητας, δημιούργη-σε το ΣΥΡΙΖΑ.
Στην κύρια συνιστώσα του, το Συνασπισμό, η απόπειρα να παντρευτούν η, ανεξίτηλη, ΚΝίτικη κουτοπονηριά, με το σύγχρονο life style, οδήγησε στην επιλογή του …Αλέξη. ( Είναι, περίπου, σίγουρο πως αν τον έλεγαν …Βρασίδα, δεν θα επιλέγονταν !...).
Για μια σειρά λόγους – δεν είναι απαραίτητη η ανάλυσή τους σ΄ αυτό το σημείωμα η λέξη και η μεταφορική έννοια «φούσκα», βρήκε σημείο αναφοράς της, εκτός από το χρηματιστήριο και στο όνομα Τσίπρας…


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:02  μ.μ. - 14/05/2009

Έρευνες

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου 
gpapachristos@dolnet.gr

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ανεξάρτητη, ανεπηρέαστη. Δικαιοσύνη που διψάει να βρει την αλήθεια. Δικαιοσύνη που δεν κομματίζεται, δεν φανατίζεται, δεν υπακούει σε εντολές της πολιτικής ηγεσίας, δεν χειραγωγείται. Δικαιοσύνη που προστατεύει το δίκαιο και αυτοπροστατεύεται έναντι των κακόβουλων επιθέσεων, που συνήθως κρύβουν ανομολόγητα και άνομα συμφέροντα. Δικαιοσύνη με αυτά τα χαρακτηριστικά θέλουν οι Έλληνες πολίτες, αλλά πού να την βρουν; Άλλα βλέπουν και μεγαλώνει η απογοήτευσή τους ότι πλέον σε αυτή τη χώρα «δεν υπάρχει τίποτε όρθιο». Τα σάρωσε όλα η πρωθυπουργική παρέα. 

Επιμένει ο υπεύθυνος για τα μαύρα ταμεία της Ζίμενς στη Γερμανία ότι μίζες στην Ελλάδα δίνονταν έως τον Ιανουάριο του 2008. Το είπε μια, το είπε δυο, το είπε τρεις, το κατέθεσε στις αρχές της χώρας του, στη γερμανική Δικαιοσύνη, προφορικά και γραπτά. Επιμένει και ο ανακριτής στην Ελλάδα να κάνει ανάκριση για το σκάνδαλο και τις μίζες μέχρι το 2004. Μετά το 2004, έχει τραβήξει μια γραμμή και λέει πέρα από αυτή τη γραμμή δεν ερευνώ. Τέρμα. Μα, του λένε, για τέσσερα χρόνια μετά το 2004 οι μίζες έπεφταν βροχή στην Ελλάδα- τίποτε εκείνος. Μέχρι το 2004 ψάχνει και- τι σύμπτωση- μέχρι την ημέρα που κέρδισε τις εκλογές η Ν.Δ. και έχασε το ΠΑΣΟΚ. Συγγνώμη, είναι ακριβές ότι ο ανακριτής της υπόθεσης ονομάζεται Ζαγοριανός και όχι... Ζαγορίτης;! 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:44 μ.μ. - 14/05/2009