Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Ευτυχώς...

από "δημολογος"

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΑΙ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Μιά πραγματικά αξιόλογη ανάλυση του "δημολόγου" που αξίζει να διαβάσετε, στη διεύθυση :

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΑΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΚΤΕΡΟΛΟΓΙΕΣ

"Η διαδήλωση τρακτέρ στην Αθήνα δεν είναι ζήτημα ελευθερίας", δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του πρόεδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Κρήτης -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Έτσι είναι Κώστα μου, άλλωστε εμείς μάθαμε σε όλη την υφήλιο τι θα πει ελευθερία, έτσι δεν είναι; 

Μην κοιτάς τις φωτογραφίες με τα τρακτέρ που διαδηλώνουν στο κέντρο των Βρυξελλών, πρόκειται για λάθη των ευρωπαίων! Αντί να πλακώσουν τους αγρότες στα δακρυγόνα πριν ακόμα μπουν στην πόλη, τους επέτρεψαν να διαδηλώσουν! Είναι ελευθερία τώρα αυτή; Και μάλιστα τους παρέταξαν και στη σειρά, για να διαδηλώσουν οργανωμένα, φτάνοντας και μέχρι το Cinquantenaire, μπροστά ακριβώς από το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! Αυτοί οι ευρωπαίοι αποτελούν τη ντροπή της δημοκρατίας! Κάνε τους κανένα σεμινάριο, ίσως κάποτε να μάθουν...

από "δημολόγος"

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

O διαγγελματίας...


Toν 
βγάζουν κάθε τόσο στο μπαλκόνι.
Κι αυτός αρχίζει τα δικά του. Χειρονομώντας σαν τον μούφα -ράπερ
 Νίκο Βουρλιώτη, επαναλαμβάνει το ποίημα που του επιβάλλουν να αποστηθίσει κάθε τόσο, οι μεντορές του: ΟΓιάννης Λούλης, ο Γιώργος Σουφλιάς, όποιος τέλος πάντων, βγει τελευταίος απο το γραφείο του.
Δέρνει άγρια τους πολίτες της χώρας του, ραντίζει ηλικιωμένους αγρότες με χημικά, πετάει δακρυγόνα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι όταν δεν καταφέρνει να τον αφήσει στον τόπο, τον κόβει αιφιδιαστικά απο τον αέρα της κρατικής τηλεόρασης.
Αυτός ο πρωθυπουργός, μιας χώρας στην οποία το γλεντάνε απαγωγείς και νταβατζήδες, βγαίνει κάθε τόσο κι αμολάει ένα διάγγελμα, επαναλαμβάνοντας τον εαυτό του.
Αν δεν ζούσε στη γυάλα του, αν φρόντιζε να παίρνει κάθε τόσο μια τζούρα ζωής εκεί έξω, θα είχε συνειδητοποιήσει, ότι κανείς πολίτης δεν τον παίρνει πλέον στα σοβαρά.
Ούτε καν οι 
συγκάτοικοί του στο Μέγαρο Μαξίμου...
από ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ονοματεπώνυμο: ΧΑΡΑ ΜΑΚΡΟΓΛΟΥ
Ημερομηνία Γέννησης: 21/9/1992
Χρώμα μαλλιών: Ξανθά
Ημερομηνία εξαφάνισης:4/2/2009
Χρώμα ματιών:Καστανά
Στις 04/02/2009 στις 21:00 το βράδυ, εξαφανίστηκε η ανήλικη
Χαρά Μακρόγλου, 16 ετών, από την σχολή στην οποία παρακολουθούσε μαθήματα Kick-Boxing, στην περιοχή τουΠεράματος. Η Χαρά έχει ξανθά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,68 μ. και ζυγίζει 58 κιλά. Όταν εξαφανίστηκεφορούσε την αθλητική στολή της σχολής, άσπρο παντελόνι, μαύρη μπλούζα και αθλητικά παπούτσια...

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΖΗΤΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ: ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ; ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ Η ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;

( Από την χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στο Ζάππειο )

1. «Στην συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, υπάρχει μια βαθιά ανησυχία για την πορεία της χώρας.Η ανησυχία αυτή εντείνεται από την επικίνδυνη πορεία που έχει πάρει η χώρα, λόγω των κυβερνητικών πολιτικών. Σήμερα, ο πολίτης, βιώνει, βιώνουμε όλοι μαζί, την ανομία, την αστάθεια, την ανασφάλεια. Υπάρχει η αίσθηση ότι είμαστε όλοι απροστάτευτοι. Και αυτό, γίνεται ακόμα χειρότερο, αν σκεφτούμε ότι έχουμε μπει ανοχύρωτοι σε μια επερχόμενη διεθνή κρίση..»

2. «Είναι οι κυβερνητικές επιλογές, οι αντιλήψεις και οι πρακτικές, που έχουν φέρει τη χώρα σε αυτό τοαδιέξοδο. Πρακτικές ιδιοτέλειας, πελατειακής εξυπηρέτησης. Εξυπηρέτησης των λίγων και ισχυρών. Ένας διχασμός της κοινωνίας, που είναι καταστροφικός, επικίνδυνος και δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, τον πολίτη. Έκαναν εκλογές - θυμόσαστε - το 2007 για να καταρτίσουν προϋπολογισμό και, σήμερα, δεν έχουμε προϋπολογισμό. Είναι μόνο ένα παράδειγμα της ανομίας, της ανικανότητας, αλλά και της πελατειακής διαχείρισης του δημόσιου πλούτου από αυτή την κυβέρνηση.»

3. «Χρειάζεται νέα πορεία. Μια πορεία, που θα βγάλει τη χώρα, την κοινωνία, από την κρίση. Που θα θέσει επιτέλους τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής. Που θα δώσει και ελπίδα και σιγουριά, ενώνοντας τις παραγωγικές δυνάμεις, τις δημιουργικές δυνάμεις. Ενώνοντας, σε μια μεγάλη συμμαχία, τους αδύναμους με τους δημιουργικούς. Για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και αποφασιστικά τις επερχόμενες εξελίξεις. Για να αντιμετωπίσουμε θετικά και τα οράματα της νέας γενιάς.»

4. «Αυτή τη νέα πορεία, δεν μπορεί να την δώσει η σημερινή κυβέρνηση. Χρειάζεται μια νέα εντολή από τον Ελληνικό λαό, μια νέα κυβέρνηση. Γι’ αυτό, το δίλημμα είναι σαφές. Τι προτιμάμε: να παραμείνουμε σε αυτή την πορεία της αυτοκαταστροφής, ή να πάμε σε εκλογές, για να αποκτήσουμε κυβέρνηση που βάζει στο επίκεντρο των επιλογών της τον άνθρωπο, τις ανάγκες των πολιτών, με σχέδιο, με αποφασιστικότητα, για να αναμετρηθούμε - και θα αναμετρηθούμε - με τα προβλήματα; Γι’ αυτό ζητάμε εκλογές. Για να προλάβουμε τα χειρότερα.»

5. «Τον προηγούμενο Ιούνιο, είχα ζητήσει τη διενέργεια εκλογών, θέτοντας όμως ως προϋπόθεση τότε, την προηγούμενη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων των σκανδάλων, που ταλανίζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Αυτή η προϋπόθεση δεν ισχύει. Όχι λόγω των δικών μας πράξεων, αλλά λόγω των αποφάσεων της κυβέρνησης. Έκανε ξεκάθαρη επιλογή ο κ. Καραμανλής, για παραγραφή. Για παραγραφή αυτών των εγκλημάτων, αυτών των σκανδάλων. Αυτή είναι η επιλογή τους, δυστυχώς. Δεν τιμά κανέναν. Δεν τιμά τον πολιτικό κόσμο. Αλλά δεν έχουμε εμείς την ευθύνη αυτής της παραγραφής. Την έχει στο ακέραιο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο σημερινός πρωθυπουργός.»

«Προτείνω δημόσια στον κ. Καραμανλή, μια καθαρή συμφωνία. Εκλογές τώρα και, σε κάθε περίπτωση, το αργότερο μέχρι ή με τις Ευρωεκλογές, οπότε έτσι κι αλλιώς θα στηθούν κάλπες, ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν πώς θέλουν και με ποιους θέλουν να βγουν από την κρίση. Και δεύτερον, τη συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.»

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ .

(Από την συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στο Ζάππειο)

1 «Με ρωτάνε τι διαφορετικό μπορείτε εσείς. Υπάρχουν πέντε συγκεκριμένα σημεία, που είναιπροϋποθέσεις για μια άλλη πορεία, για έναν άλλο δρόμο, για μια πιο σίγουρη αντιμετώπιση των προβλημάτων, της κρίσης και με μία διέξοδο από την κρίση. Πέντε προϋποθέσεις, τις οποίες αδυνατεί σήμερα αυτή η κυβέρνηση να εκπληρώσει.

  • -Πρώτη προϋπόθεση είναι η συλλογικότητα και η ενότητα. Απέναντι σε μια κυβέρνηση, που διχάζει και διαιρεί εμείς ερχόμαστε για να διαμορφώσουμε μια συμμαχία δημιουργικών στρωμάτων, παραγωγικών στρωμάτων, στηρίζοντας και τους αδύναμους. Αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για φροντίδα. Αυτή είναι η πρώτη προϋπόθεση για να βγούμε από την κρίση.
  • -Δεύτερη προυπόθεση: Κράτος Δικαίου. Επιτέλους ένα ευνομούμενο κράτος, απέναντι σε αυτή την ανομία την οποία βλέπουμε, την ατιμωρησία που βλέπουμε, απέναντι στην αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία, απέναντι στη λεηλασία, την έλλειψη σεβασμού του δημόσιου πλούτου. Απέναντι σε μια τέτοια κυβέρνηση, χρειάζεται μια κυβέρνηση κράτους Δικαίου, που θα τηρήσει αρχές, όπως είναι η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η αξιολόγηση και η λογοδοσία, η σοβαρή αξιοκρατική στελέχωση του δημόσιου τομέα. Τότε, πράγματι θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τον πλούτο που έχει αυτή η χώρα με χρηστό, σωστό και αποτελεσματικό τρόπο, υπέρ του Έλληνα πολίτη.
  • -Τρίτη προϋπόθεσηΆμεσα μέτρα εξόδου από την οικονομική κρίση. Άμεσα μέτρα, ώστε να συμβάλουμε σε μια ανθρώπινη κοινωνία, να μην αφήσουμε τις ασθενέστερες τάξεις να πέσουν κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως σήμερα γίνεται. Ένα πλαίσιο άμεσων, κοινωνικά δίκαιων μέτρων αντιμετώπισης της ύφεσης. Μέτρα, για τη στήριξη της αγοράς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Να ξαναζωντανέψει η αγορά, να μην μπούμε στη στασιμότητα και την ύφεση και, να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρά το φάσμα της ανεργίας,
  • -Τέταρτη προϋπόθεση: Οι μεγάλες τομές. Απαιτούνται μεγάλες τομές, ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, που αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, που αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό, που αξιοποιεί το περιβάλλον, που αξιοποιεί την ιστορία μας, που αξιοποιεί τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, από τον αγροτικό τομέα, μέχρι τον τουριστικό τομέα. Και αυτή είναι η επένδυση στη λεγόμενη «Πράσινη Ανάπτυξη».
  • -Πέμπτη προϋπόθεση: Ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Η κυβέρνηση πέντε χρόνια τώρα είναι απούσα από ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς, είτε είναι τα αγροτικά μας, είτε είναι τα εξωτερικά μας, είτε είναι σε σχέση με την ευρωπαϊκή οικονομική και κοινωνική πολιτική. Δεν διαμορφώνουμε, δεν συνδιαμορφώνουμε, δεν έχουμε φωνή. Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση που ξέρει και μπορεί να διαπραγματεύεται, που έχει σχέδιο και ξέρει αυτό το σχέδιο να το προωθήσει, ώστε να γίνει αποδεκτό και να υποστηριχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις διεθνείς αγορές. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις μιας νέας Εθνικής Συμφωνίας, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα, με ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις, με συλλογικότητα και ενότητα και με κοινή προσπάθεια. Με ηγεσία, που ενώνει και δεν διαιρεί.»

2. «Θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντι στον κάθε πολίτη, στον Ελληνικό λαό, σε κάθε Έλληνα, σε κάθε Ελληνίδα. Τίποτε δεν θα είναι εύκολο την επόμενη μέρα των εκλογώνΗ ανοικοδόμηση της Ελλάδας, η ανάταξη της εμπιστοσύνης, απαιτούν τη συμβολή και συνεργασία όλων μας. Απαιτούν το αίσθημα του δικαίου, τη δέσμευση όλων μας να δουλέψουμε για μια νέα πορεία. Όμως, ένα είναι βασικό: αυτή την κρίση, δεν μπορεί να την πληρώσει κι άλλο, διότι ήδη έχει πληρώσει πολλά, ο φτωχότερος και ο μεσαίος Έλληνας, τα μεσαία και τα χαμηλότερα εισοδήματα της χώρας.»

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ; ΤΟ ΠΡΩΙ ΡΑΒΕΙ ΚΑΙ ΞΗΛΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ!

1.Ο «υπεύθυνος» πρωθυπουργός της χώρας, Κ. Καραμανλής, με προσωπικές του αποφάσεις, στο πλαίσιο της παράστασης «χρήσιμος και όχι ευχάριστος», προχώρησε πριν από μερικούς μήνες στην κατάργηση του αφορολογήτου των 10.500 ευρώ, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους οποίους χαρακτήρισε, ούτε λίγο ούτε πολύ, φοροφυγάδες. Χαρακτήρισε το μέτρο, που έφτανε στο σημείο να φορολογεί εισοδήματα κοντά στο όριο της φτώχειας, «μέτρο ευθύνης».

2. Χθες, ο «υπεύθυνος» πρωθυπουργός της χώρας, εκεί που έβλεπε φοροφυγάδες, ανακάλυψε στρώματα που πλήττονται από την διεθνή οικονομική κρίση, και αποφάσισε ότι το «μέτρο ευθύνης» που προσωπικά αποφάσισε ήταν κοινωνικά άδικο και πρέπει να αποσυρθεί. Τι άλλαξε σε ένα μήνα; Τίποτα εκτός από τους αριθμούς των δημοσκοπήσεων. Με βάση αυτές χαράσσει πολιτική ο υπεύθυνος πρωθυπουργός της χώρας.

3. Έτσι ο «υπεύθυνος» πρωθυπουργός της χώρας, το πρωί ενταφίασε την πολιτική Αλογοσκούφη την οποία με πάθος υποστήριζε. Το μεσημέρι, μέσω του υφυπουργού του κ. Αλογοσκούφη πήρε πίσω τα «μέτρα ευθύνης» που ο ίδιος αποφάσισε. Και το βράδυ, προχώρησε σε διάγγελμα υπευθυνότητας και σοβαρότητας.

4. Ο κ. Καραμανλής δεν πείθει πια ούτε τους υπουργούς του. Ο κ. Καραμανλής έχει αποτύχει.

Είναι η ώρα να προσφύγουμε στις κάλπες. Ο τόπος το χρειάζεται. Χρειάζεται αλλαγή πορείας, μία νέα κυβέρνηση.

από συνέντευξη Γ. Α. Παπανδρέου

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Στο 40% η μείωση στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιανουάριο

Λουκέτο σε πολλές επιχειρήσεις

Σε αδιέξοδο βρίσκονται πολλές επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων, αφού φυσικό επακόλουθο της οικονομικής κρίσης είναι η μειωμένη αγοραστική κίνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, που αφορούν την εικόνα της αγοράς για τον Ιανουάριο του 2009, η πτώση των πωλήσεων τόσο σε καινούργια όσο και σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα άγγιξε το 40% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008. 

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο πουλήθηκαν 26.224 αυτοκίνητα έναντι 43.226 τον αντίστοιχο μήνα του 2008 και 42.087 τον Ιανουάριο του 2007.

Εξαιτίας των χαμηλών πωλήσεων, πολλές αντιπροσωπείες βρίσκονται σε αδιέξοδο, ενώ -σύμφωνα με το Βήμα- περί τις 300 επιχειρήσεις στην Αττική έχουν κλείσει.

ΤΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ


Υποχώρηση πανικού

Της Ειρήνης Χρυσολωρά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 6 Φεβρουαρίου 2009
Τέτοια κωλοτούμπα στην πολιτική είχαμε καιρό να δούμε. Μέχρι προχθές οι ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι ήταν φοροφυγάδες που δήλωναν ψευδώς χαμηλά εισοδήματα και γι΄ αυτό η κυβέρνηση τους τιμώρησε συλλήβδην, καταργώντας το αφορολόγητο όριο εισοδήματός τους. Τώρα, είναι στρώματα πληθυσμού που πλήττονται από την κρίση και γι΄ αυτό επαναφέρει το αφορολόγητο, προκειμένου να τους προστατεύσει. Μια φορολογική ρύθμιση και μάλιστα τέτοιας σημασίας, που ψηφίστηκε και δεν πρόλαβε να εφαρμοστεί ούτε μια φορά, πρέπει μάλλον να αποτελεί ρεκόρ. Ακόμη και για μια χώρα διάσημη για τις συχνές ανατροπές της στα φορολογικά, όπως η Ελλάδα. 

Αλλά και στις Βρυξέλλες μάλλον τρίβουν τα μάτια τους, αφού το Πρόγραμμα Σταθερότητας που έλαβαν την περασμένη Παρασκευή αναφέρεται συγκεκριμένα στο μέτρο της κατάργησης του αφορολογήτου, για την ενίσχυση των εσόδων. Έξι ημέρες μετά το μέτρο δεν ισχύει! 

Αν η κωλοτούμπα αυτή δεν συνιστά αντίδραση πανικού, εν όψει των δημοσκοπήσεων, τι άλλο είναι; Μετά το ξήλωμα του κ. Αλογοσκούφη, έρχεται και η σειρά των μέτρων του που θεωρήθηκε ότι κόστισαν πολιτικά στην κυβέρνηση. Με πρώτο και καλύτερο το αφορολόγητο. 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

[ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ]

Εκλογές

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 6 Φεβρουαρίου 2009
Κύριε Διευθυντά,

Θέλουν, λέει, στη Ν.Δ., να γίνουν οι επόμενες εκλογές με τον νόμο Παυλόπουλου. Πρώτη φορά βλέπω γαλοπούλες να ζητούν χειρότερες συνθήκες σφαγής.

Με τιμή Νεόκοπος

από ΤΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ


Διαγγελμα

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου gpapachristos@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 6 Φεβρουαρίου 2009
ΠΩΣ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΖΩΗ. Κάποτε έβαζε τους Ρουσόπουλους, τους Αντώναρους και τους Αλογοσκούφηδες, και πού και πού και τον Προκόπη, να αντιπαρατίθενται με τον Γιώργο Παπανδρέου. Αυτός παρατηρούσε αφ΄ υψηλού. Στη Βουλή δεν παρουσιαζόταν, παρά μόνο σε εξαιρετικές, με την έννοια του έκτακτου γεγονότος, περιπτώσεις. Σπανίως επίσης απαντούσε σε ερωτήσεις στην καταταλαιπωρημένη «ώρα του Πρωθυπουργού», και σπανιότερα όταν υπήρχε ερώτηση του Παπανδρέου. Αλλά τώρα που εξακολουθητικά βλέπει την πλάτη του Γιώργου, άλλαξε τροπάριο. Κάνει εκπομπή μόνος του. Αποφάσισε να πάρει το παιχνίδι στα χέρια του. Δίνει αυτός τις απαντήσεις. Και χθες υποχρεώθηκε, μέσα στον πανικό του, να εκφωνήσει ολόκληρο διάγγελμα «προς τον ελληνικό λαό», για να μας πει μια από τα ίδια- οι άλλοι φταίνε, όχι εγώ, για την κρίση. Τζάμπα κόπος. Όλοι το καταλάβαμε ότι έλεγε ψέματα. Τουλάχιστον ο Αντώναρος τα λέει επειδή αυτή είναι η δουλειά του ως κυβερνητικού εκπροσώπου... ΥΓ: Μήπως να ανακαλούσε από την εφεδρεία τον... Αλογοσκούφη που τα έλεγε τόσο ωραία, βρίζοντας το ΠΑΣΟΚ; 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Παλινωδίες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 6 Φεβρουαρίου 2009
ΣΠΑΝΙΑ μια κυβέρνηση προκηρύσσει πρόωρες εκλογές όταν γνωρίζει ότι, πιθανότατα, θα τις χάσει. Και για τον λόγο αυτό η πρόταση του κ. Γ. Παπανδρέου για εκλογές ώς τον Ιούνιο και συναινετική εκλογή του κ. Κ. Παπούλια το 2010, δύσκολα θα γίνει αποδεκτή από τον κ. Κ. Καραμανλή. 

ΤΑ τελευταία γκάλοπ και η σταθερή διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ έχουν περιορίσει τις αρχικές σκέψεις για αιφνιδιαστικές εκλογές που καλλιεργούσε το Μαξίμου μετά τον ανασχηματισμό. 

ΩΣΤΟΣΟ η κυβέρνηση παραμένει προβληματική δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για το αν μπορεί να αντέξει άλλον ένα χρόνο. 

ΤΟ κλίμα βγαίνει μέσα από τους ίδιους τους υπουργούς και τα κυβερνητικά στελέχη που έχουν επιδοθεί μέσα από τις εφημερίδες και την τηλεόραση σε έναν εμφύλιο χωρίς προηγούμενο με ανοιχτά καρφώματα και υπονοούμενα. 

ΣΤΟ ίδιο μήκος κύματος βέβαια και οι βουλευτές οι οποίοι μπροστά στον κίνδυνο να μην επανεκλεγούν ασκούν δημόσια κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς υιοθετώντας τα αιτήματα όσων διαμαρτύρονται- με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τους αγρότες. ΟΙ εσωτερικές τριβές όμως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Ακόμα πιο σοβαρή είναι η απουσία κεντρικής κατεύθυνσης και σχεδιασμού στην οικονομία με αποτέλεσμα τις συνεχείς παλινωδίες. 

ΤΑ φορολογικά μέτρα που ψηφίστηκαν πριν από τέσσερις μόλις μήνες σήμερα ξηλώνονται σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το πολιτικό κόστος στους ελεύθερους επαγγελματίες. 

ΤΗΝ ίδια στιγμή ωστόσο μπαίνουν νέοι φόροι σε ποτά, τσιγάρα αλλά και στην πρώτη κατοικία παρά τις τόσο πρόσφατες ρητές διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. 

ΟΣΟ για ουσιαστικές πρωτοβουλίες αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης ούτε κουβέντα. Η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά παραλύσει μπροστά σε καθετί που μπορεί να κοστίσει εκλογικά. 

ΑΥΤΟΣ είναι και ο πιο ουσιαστικός λόγος για τον οποίο τελικώς οι εκλογές είναι αναγκαίες και σύντομα μπορεί να αποδειχθούν αναπόφευκτες! 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ
ΑΝΕΚΔΟΤΟ ...

Μια μέρα σε ένα αεροπλάνο που πήγαινε από Κρήτη στην Αθήνα: 
1ος πιλότος: “Ωχ, μεγάλη καταστροφή!” 
2ος πιλότος: “Τι, τι έπαθες;” 
1ος πιλότος: “Χάλασε η μηχανή!” 
2ος πιλότος: “Φτου. Και πρέπει να το πούμε και στους επιβάτες.” 
1ος πιλότος: “Ναι, αλλά μαλακά-μαλακά.” 
2ος πιλότος: “Έχω μια ιδέα.” 
Παίρνει το μικρόφωνο και λέει σε στυλ κρητικής μαντινάδας: 
- Εχάλασε η μηχανή και τ’αεροπλάνο πέφτει. 
Και ακούγεται από πίσω: 
“Έλα, έλα και τ’αεροπλάνο πέφτει!”

από ΑΣΗΜΩΝΗΣ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΑΝΕΚΔΟΤΟ....

Στο σχολείο έλεγαν ποιήματα και είπε η δασκάλα στον Τοτό να πει και αυτός ένα. Ο Τοτος άρχισε:

- Καθόμουνα στην αμμουδιά και έσπαγα καρύδια και ερχότανε η θάλασσα και μου βρέχε τα…

Η δασκάλα έντρομη:

- Μη Τοτέ, μην το πεις.

Και ο Τοτός:

- Καθόμουνα στην αμμουδιά και έσπαγα καρύδια και ερχότανε η θάλασσα και μου βρέχε τα…

Η δασκάλα:

- Μη Τοτέ, μην το συνεχίσεις.

Και ο Τοτός απτόητος:

- Καθόμουνα στην αμμουδιά και έσπαγα καρύδια και ερχότανε η θάλασσα και μου βρέχε τα πόδια.

Η δασκάλα:

- Γιατί τα πόδια;

Και ο Τοτός:

-Αφού δεν έφτανε τα @ρχιδι@!

απο ΑΣΗΜΩΝΗΣ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα στο blog του Περιπτερά :


ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ;


Που χάθηκες ρε ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑ του ρεπορτάζ που απειλούσες θεούς και δαίμονες οτι θα γίνει της π.....ς όποιος αμφισβητήσει την αποκλειστική αλητεία της φυλλλάδας σου;
Που έχεις τρυπώσει για να γλιτώσεις το φτύσιμο ολόκληρης της δημοσιογραφικής πιάτσας;
Γιατί δεν αράζεις να χαρείς τη σύνταξη σου και επιμένεις να παριστάνεις τον μάχιμο ρεπόρτερ;
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου. όπως την θέλεις,. τούτο προσπάθησε τουλάχιστον. όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις ...
ΑΠΌ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ένα μοσχάρι στο Δομοκό ακινητοποίησε τα τρένα και κόβει την Ελλάδα στη μέση

Ένα μοσχάρι που πήγε να περάσει τη νύχτα του σε ένα τούνελ κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Αγγείες στην περιοχή του Δομοκού στο ενδιάμεσο της διαδρομής από το Λιανοκλάδι - Δομοκού διέκοψε τη σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ επιβατική αμαξοστοιχία που κινούνταν με κατεύθυνση από Λιανοκλάδι προς τη Λάρισα ακινητοποιήθηκε στην άκρη ενός μικρού τούνελ όταν έπεσε πάνω σε ένα μοσχάρι το οποίο βρίσκονταν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ΟΣΕ ο μηχανοδηγός το είδε σε πολύ μικρή απόσταση με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ακινητοποιήσει την αμαξοστοιχία. Έτσι το τρένο έπεσε πάνω στο ζώο. Όμως η αμαξοστοιχία ήταν δύσκολο να ξεκινήσει στη συνέχεια αφού το νεκρό πλέον ζώο έχει δημιουργήσει προβλήματα και έχει ακινητοποιήσει το τρένο.
Ήδη συνεργεία του ΟΣΕ κινούνται προς αυτή την περιοχή για να εκτιμήσουν τις πιθανές ζημιές αλλά εκφράζουν την αισιοδοξία ότι θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν πολύ γρήγορα τη συγκοινωνία. Η συγκοινωνία ωστόσο έχει διακοπεί ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα του λεωφορεία για να παραλάβουν τους επιβάτες από τη στιγμή που οι τεχνικοί τόσοι κρίνουν ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθούν.

από Lamianews

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Έκλεψε τις εντυπώσεις η ΕΡΤ

από Παραπολιτική 



Η σημερινή μέρα ήταν μια από τις λίγες μέρες όπου είχαμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μια συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ένα διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Το περιεχόμενο των δηλώσεων τους το έχουμε σχολιάσει σε σχετικές αναρτήσεις που θα βρείτε παρακάτω.

Αυτό που έκανε σε εμάς την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η στάση που τήρησε η ΕΡΤ απέναντι στον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η ΕΡΤ είχε συμφωνήσει με το ΠΑΣΟΚ να μεταδώσει το σύνολο της συνέντευξης Τύπου από το Ζάππειο Μέγαρο αλλά παρ ' όλα αυτά διέκοψε την μετάδοση λίγα δευτερόλεπτα πριν πάρει τον λόγο ο Στέλιος Κούλογλου.

Μια ενέργεια που δεν συνηθίζεται ούτε σε στρατιωτικά καθεστώτα και θυμίζει τις εποχές της ΥΕΝΕΔ.

Οι τεχνικοί της ΕΡΤ υποστήριξαν ότι αποχωρούν από τον χώρο έπειτα από αίτημα της διοίκησης.

Αν αυτός δεν είναι λόγος απομάκρυνσης του προέδρου της ΕΡΤ , τότε αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση επικροτεί και επιβραβεύει τέτοιου είδους ενέργειες...

Ας το κοιτάξει ο κ.Παυλόπουλος...
Εκτός και αν το θεωρεί "μεμονωμένο" περιστατικό...
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ