Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Μήνυμα από τον Γιάννη Γανίτη.

Ένα μεγάλο μπράβο για την όρεξή σας και την καλή δουλειά!

Ευχαριστούμε επίσης που έχετε βάλει το link της εφημερίδας Ξυράφι. Έχουμε ήδη ανταποδώσει κι εμείς στις ιστοσελίδες μας,
xirafi.gr με ειδησεογραφία από Καβάλα και Δράμα, αλλά και στον Καθημερινό Τύπο (k-tipos.gr) με καθημερινή ενημέρωση αποκλειστικά από το νομό Καβάλας.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Γανίτης

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Γανίτη για τα καλά του λόγια
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τα λόγια αυτά προέρχονται από τον Γιάννη, που εκτιμούμε ιδιαίτερα, για τη Δημοσιογραφική του Επάρκεια στο δημοσιογραφικό του λειτούργημα. (ιδιαίτερα δε του φίλου Γιώργου)

15 μήνες φυλάκιση σε Ψάλτη – Εφραίμ και Αρσένιο

-Για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε ένοχη η Δικαστής - Ηθική Αυτουργία έκρινε το Δικαστήριο για τους Μοναχούς

Μπορεί η υπόθεση των ανταλλαγών των εκτάσεων της Ι. Μονής Βατοπεδίου να βρίσκεται σε πολιτικό ακόμη επίπεδο και να μην έχουν προχωρήσει σε βάθος οι δικαστικές έρευνες που θα αποδίδουν ή μη ευθύνες για το ζήτημα που απασχόλησε την πολιτική ζωή του τόπου επι δύο ολόκληρα χρόνια, εντούτοις χθες, παίχτηκε η πρώτη «πράξη», με την καταδίκη σε πρώτο βαθμό, της Δικαστού κας Ψάλτη για παράβαση καθήκοντος και των Μοναχών κ.κ. Εφραίμ και Αρσένιου για ηθική αυτουργία.

Αφορά την περίπτωση και μόνο της Δικαστικής Αποφάσεως που δεν εκδόθηκε ποτέ, ενώ δικαίωνε το Ελληνικό Δημόσιο στις διεκδικήσεις των επίμαχων εκτάσεων στη Λίμνη Βιστωνίδα.

Τόσο καθ’ έδρας όσο και στο περιθώριο των καταθέσεων από μάρτυρες έγινε σαφές ότι υπήρξε τελικώς δόλος στη μη έκδοση και δημοσίευση της απόφασης, γεγονός που είχε αφήσει το πεδίο δράσης ελεύθερο για όλους αυτούς που είχαν εμπλοκή στο συγκεκριμένο θέμα με τις ανταλλαγές και την ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο.

Ναι, αποτελεί είδηση! Για πρώτη φορά δεν υπήρξαν παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας...


...κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Γιώργου Παπανδρέου, πρωθυπουργού και υπουργού των Εξωτερικών της Ελλάδας, στην άτυπη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη!
Πραγματικά πρόκειται για είδηση, μιας και οι παραβιάσεις αποτελούσαν ρουτίνα όταν είχαμε επίσημη επίσκεψη Καραμανλή ή Ντόρας στην Τουρκία!
από [ sibilla-gr-sibilla ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:40 μ.μ.- 09/10/2009

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ...


Υπάρχει μια κατηγορία λαμογιών που «δουλεύ-ουν» ως δημοσιογράφοι, γράφουν κατά παραγ-γελία και καθ΄ υπαγό-ρευση, με το αζημίωτο και παραπληροφορούν κοινό, επενδυτές και αγορά, μεταφέροντας τις υπα-γορεύσεις των χρηματοδο-τών τους…
Στα χρόνια, που πέρασαν το φαινόμενο, ξέφυγε από κάθε όριο και τα λαμόγια της δημοσιογραφίας οργίασαν !
Από τους επιφανείς χρηματοδότες αυτών των ξεφτιλισμένων κονδυλοφόρων, οι τραπεζίτες και οι μηχανισμοί τους : πολλά τα λεφτά, μεγάλη η βρωμιά !...
Τόσο σε ιστοσελίδες, όσο και στον τύπο, αλλά ακόμα στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, οι διεκπεραιωτές «αποστολών παραπληροφόρησης» έδωσαν τα ρέστα τους, αλλά δεν έχουν σταματήσει… Συνεχίζουν !
Ακόμα και τώρα, που ορισμένα από τ΄ αφεντικά τους παίρνουν δρόμο, αυτοί επιμένουν στην πεπατημένη – σίγουρα όχι τζάμπα – δημιουργώντας φανταστικά ρεπορτάζ και δημοσιοποιώντας ψεύτικες ειδήσεις…
Τελευταίο αηδιαστικό φαινόμενο, η απόπειρα να παρουσιαστούν οι διοικητές των υπό κρατικό έλεγχο ή επηρεασμό, Τραπεζών, στη …θέση τους ! «Παγώνουν οι αλλαγές στις Τράπεζες…», θριαμβολογούσαν οι τρόφιμοι, των πιο αποτυχημένων και για σωρό αδικημάτων διωκομένων, στελεχών του γαλάζιου συναπαντήματος.
«…Ο κ. Μηλιάκος υπέβαλλε την παραίτησή του, αλλά δεν έγινε αποδεκτή…» επικοινώνησαν τα λαμόγια και ξεσήκωσαν το χώρο της Αγροτικής στο πόδι για το ενδεχόμενο ανοσιούργημα…
Η λωποδύτικη δημοσιογραφία τους κράτησε, μόλις, ένα τρίωρο, ως προς την διάψευσή της στα λόγια κι ένα 24ωρο, ως το κουρέλιασμά της στην πράξη : δεκτές οι παραιτήσεις, όσων έχουν υποβάλει (Μηλιάκος) και έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις για την αντικατάσταση των υπόλοιπων ! (9-10-2009/ώρα 18.30).
από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:01 μ.μ.- 09/10/2009

Όλα είναι θέμα ξάπλας !!!

Ενημέρωση στο «χλιδάτο» γραφείο Υπουργού Παιδείας μετά την τελετή παράδοσης παραλαβής !!!
από [ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 7:26 μ.μ.- 09/10/2009

Καταργείται το «προεκλογικό» Προεδρικό Διάταγμα για τα ιδιωτικά ιατρεία

Τις διαδικασίες κατάργησης προεδρικού διατάγματος που αφορούσε στην ιδιωτική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας και υπεγράφη τρεις μόλις μέρες πριν τις εκλογές, κίνησε η αρμόδια υπουργός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Πρόκειται για το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμόν 180, με τίτλο «Όροι, προϋποθέσεις, διαδικασία και προδιαγραφές για την ίδρυση και λειτουργία Ιδιωτικών Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας». Σημειώνεται ότι το Π.Δ. εστάλη στα Ιωάννινα, προκειμένου να το υπογράψει ο Κάρολος Παπούλιας, καθώς ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ήδη μεταβεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να ψηφίσει. Υπεγράφη την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως την επομένη, τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν τις εκλογές. Με το Π.Δ. επιτρεπόταν η ίδρυση φορέων παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από μια ιδιωτική εταιρεία, με μοναδική προϋπόθεση να περιλαμβάνεται στον σκοπό τους η παροχή ιατρικών ή οδοντιατρικών υπηρεσιών. Επρόκειτο για ρύθμιση που είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της ιατρικής κοινότητας.

Για το ζήτημα είχε ερωτηθεί χθες η νεά υπουργός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου είχε δεσμευτεί ότι θα μελετήσει το ζήτημα και θα απαντήσει στη συνέχεια. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το νέο Προεδρικό Διάταγμα που καταργεί το προαναφερθέν υπεγράφη ήδη.

από [ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 7:03 μ.μ.- 09/10/2009

Πρώτα εισπράξεις και μετά παροχές

Σε αγώνα δρόμου βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να μαζέψει ανείσπρακτα έσοδα 2,5 δισ. ευρώ από ΕΤΑΚ, τέλη, έκτακτες εισφορές και φόρους στα λαχεία, μέχρι τα τέλη του έτους. Από το 2010 θα αρχίσουν να υλοποιούνται το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης 500-1.300 ευρώ, η ενιαία προοδευτική τιμαριθμοποιημένη κλίμακα και τα άλλα φορολογικά μέτρα.

Πλήρες θέμα...

από [ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:51 μ.μ.- 09/10/2009

Κιβωτός [ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από ΤΑ ΝΕΑ ]

Του Δημήτρη Μητρόπουλου

mhtro@dolnet.gr

ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ του Νώε μετά τον κατακλυσμό θυμίζει η πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά το 2004. Στην πενταετία που μεσολάβησε, άνθρωποι, ζώα και δέντρα σαρώθηκαν. Όταν η βροχή σταμάτησε και το πλοίο έπιασε στεριά, δεν κατέβηκαν από αυτό ούτε ο Κώστας Σημίτης ούτε οι περισσότεροι από τους υπουργούς και συνεργάτες του. Κατέβηκε όμως καμαρωτός καμαρωτός ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ χωρίς Πάγκαλο υπουργικό σχήμα δεν μπορεί να υπάρξει. Ο Θεόδωρος, που έχει κάνει σχεδόν σε όλα τα πόστα, είναι αυτήν τη φορά αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Έχουμε καιρό να δούμε τέτοια θέση. Ή μάλλον δεν πρόκειται για μια θέση που έχει ευδοκιμήσει στα οργανογράμματα των ελληνικών κυβερνήσεων. Ας πούμε, αντιπροέδροι- οι Μένιος Κουτσόγιωργας και Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος- υπήρξαν την εποχή που ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν στο Χέρφιλντ. Αυτονοήτως, για τους νεώτερους αυτά είναι άγνωστα πράγματα.
Η ΑΝΑΔΡΟΜΗ στη θεσμική προϊστορία- ή μάλλον στην έλλειψή της- της θέσης αντιπροέδρου προκαλεί κάποιες σκέψεις. Ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος του Πάγκαλου; Μήπως η αντιπροεδρία επινοήθηκε ειδικά γι΄ αυτόν; Δεν αποκλείεται. Ένα ενδο-ΠΑΣΟΚικό κουτσομπολιό επιμένει ότι ο Παπανδρέου τον σκέφτηκε αρκετά και για πρόεδρο της Βουλής. Σίγουρα θα τη ζωντάνευε- αλλά το έμφυτο αναρχικό στοιχείο στην προσωπικότητα του Πάγκαλου μπορεί να έβγαζε και κάποιες συνεδριάσεις εντελώς εκτός ελέγχου.
Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΑ δεν ενέχει τέτοιους κινδύνους. Είναι γκράντε πόστο, αλλά υπάρχει μια δημιουργική αμφισημία ως προς τις αρμοδιότητες που περικλείει. Ας πούμε, ο Πάγκαλος ήταν παρών στη χθεσινή συνάντηση του Παπανδρέου με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο. Και φαίνεται πως θα έχει μια θέση στο τραπέζι σε όλες τις κρίσιμες συσκέψεις κορυφής. Χωρίς όμως συγκεκριμένες εξουσίες. Όπερ δεν σημαίνει ότι το πνεύμα και η εμπειρία του δεν είναι χρήσιμα στοιχεία.
ΤΟ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ είναι ότι ο Πάγκαλος πήρε μεγάλη θέση, ενώ δεν βγήκε πρώτος στο Υπόλοιπο Αττικής. Η επίδοση σε σταυρούς δεν έχει σημασία. Μια κυβέρνηση Παπανδρέου χωρίς Πάγκαλο θα ήταν λιποβαρής. Και, για να πούμε την αλήθεια, ουδείς θα ήθελε έναν απλό βουλευτή Πάγκαλο που να εκφράζεται κάθε τρεις και λίγο με τη γνωστή ελευθεριότητα.

ΚΚΕ : ΠΑΝΤΑ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ !...

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:56 μ.μ.- 09/10/2009

Μήνυμα Παπανδρέου προς τον τουρκικό λαό

.
του απεσταλμένου μας στην Κωνσταντινούπολη, Μάκη Πολλάτου.
Μήνυμα προς τον τουρκικό λαό απέστειλε από το Φανάρι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου. Απευθυνόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τόνισε ότι «θα έχω την ευκαιρία στο μήνυμά μου στον τουρκικό λαό να πω ότι με γνωρίζουν καλά, καθώς και την ειλικρίνεια μου για ζητήματα που μας αφορούν, που μας πονάνε.
Αυτό το μήνυμα θα ήθελα να δώσω, ότι με ειλικρίνεια θέλω να συζητήσουμε τα προβλήματα όχι για να τα κρύψουμε, όχι για να τα εκμεταλλευτούμε, αλλά για να τα λύσουμε».
Ο κ. Παπανδρέου είπε για τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι είναι ένας άνθρωπος που με τη δράση του έχει αναδείξει την ορθοδοξία σε ολόκληρο τον κόσμο, ανοίγοντας επίκαιρα ζητήματα όπως αυτό της πράσινης ανάπτυξης στο οποίο ήταν πρωτοπόρος.
Προσφωνώντας τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισε με έμφαση: «Χαιρετίζουμε τις δημοκρατικές εκλογές, σεβόμαστε τις επιλογές και τη ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε σε σας και στο ΠΑΣΟΚ ο ελληνικός λαός». Παράλληλα ευχήθηκε στον κ. Παπανδρέου «πλήρη επιτυχία εις το πολυεύθυνον έργο το οποίο αναλαμβάνετε και μάλιστα σε μία διεθνη οικονομική συγκυρία. Είμαστε βέβαιοι ότι με την καλή σας θεληση, με την εγνωσμένη ικανότητά και σεμνότητα σας θα αντεπεξέλθετε εις τα δύσκολα καθήκοντά σας. Σας εύχομαι να έχετε μία λαμπρή επιτυχία και να επιλύσετε όλα τα εκκρεμή θέματα».Καταλήγοντας, αφού αποκάλεσε τον κ. πρωθυπουργό «πιστό τέκνο της Εκκλησίας» επισήμανε ότι η Ελλαδα και η Τουρκία «είναι δύο σύμμαχες-γειτονικές χώρες που πρέπει να ζήσουν εν ειρήνη».
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έφτασε στην κωνσταντινούπολη το πρωί της Παρασκευής, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας.
Μετά τη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να πάει στο νεκροταφείο Σισλί όπου βρίσκεται το μνήμα του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ.
Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του έχει προγραμματιστεί για τις 4:00 το μεσημέρι της Παρασκευής. Συμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ερντογάν τροποποίησε το πρόγραμμά του και μεταβαίνει στην Κωνσταντινούπολη για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο εξωτερικό, αν και αυτή έχει άτυπο χαρακτήρα. Η πρώτη επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου στην Κύπρο για συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους, καθώς αναμένεται να προσδιοριστεί το νέο πλαίσιο των σχέσεων Αθήνας - Λευκωσίας και να συζητηθούν οι εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό.
από [ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - online ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:42 μ.μ.- 09/10/2009

Τα πήραν όλα και … έφυγαν !!!

Αφήρεσαν σκληρούς δίσκους υπολογιστών, διέγραψαν αρχεία, δεν άφησαν τίποτα πίσω !!!

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι: «Παρέλαβα ένα γυμνό υπουργείο. Πήραν ακόμη και τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών από το υπουργικό γραφείο. Προσπαθώ να καταλάβω από τα χαρτιά τα έσοδα και τις δαπάνες. Δεν άφησαν τίποτε οργανωμένο. Το υπουργείο είναι απολύτως διαλυμένο, πρέπει να το ξαναχτίσουμε από την αρχή».

Η εικόνα είναι από γραφείο του Υπουργού οικονομικών.
από [ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:25 μ.μ.- 09/10/2009

ΚΛΕΦΤΕΣ!!!...

Διαβάζω στα "ΝΕΑ" το ρεπορτάζ της Β. Κεχαγιά:

"Όπως διαπιστώθηκε σε ορισμένα υπουργεία δεν εμφανίστηκαν χθες ούτε καν οι γενικοί γραμματείς ούτε γενικοί διευθυντές ούτε ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι για να ενημερώσουν τους υπουργούς. Σε κάποια υπουργεία είχαν αφαιρεθεί οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών, ενώ ακόμη και στο υπουργείο Επικρατείας υπήρχε μόνο ένας φορητός υπολογιστής χωρίς λογισμικό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τη δραστηριότητα του Πρωθυπουργού να γίνεται αρχικώς αναγκαστικά μέσω της Ιπποκράτους. Χάος υπήρξε και στο Μέγαρο Μαξίμου όπου δεν εντοπίστηκε ούτε ένας υπολογιστής! Επιπλέον, σε κάποια από τα υπουργεία δεν υπήρχαν σταθερά τηλέφωνα και η επικοινωνία γινόταν αποκλειστικά μέσω των κινητών τηλεφώνων. Είναι ενδεικτικό ότι χθες ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας δεν μπορούσε να κάνει χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αφού δεν υπήρχαν πουθενά οι κωδικοί για την αποστολή email. Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν βρήκε καν γραφική ύλη για να εργαστεί, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης αντικρύζοντας το... χάος σχολίασε πως «αν είχαμε κρίση θα επικοινωνούσαμε με σήματα καπνού»! «Βρήκαμε σβησμένους υπολογιστές, δεν υπήρχε τίποτα», δήλωσε χθες και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης, ενώ ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης αντί για υπολογιστή βρήκε ένα βιβλίο, δώρο του πρώην υφυπουργού Θεμιστοκλή Ξανθόπουλου, του Νομπελίστα Στίγκλιτς".

ΔΙΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ γιατί αυτή η κατάστασηείναι πλέον καθαρή δολιοφθορά και ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξει τιμωρία. Οι δε Γ.Γ. που δεν εμφανίστηκαν στα υπουργεία τους πρέπει να διωχθούν για παράβαση καθήκοντος. Τέτοιες "μαγκιές" πληρώνονται, κύριοι της ΝΔ!
από [ aratepylas ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:57 μ.μ.- 09/10/2009

ΕΣΥ ΘΟΔΩΡΕ, ΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕΣ ;


Κι όμως, αυτή τη φορά έχει απόλυτο δίκιο !...


Ιδού τι γράφει ο καλός και, πάντα, σεμνός, i-Reporter :

Σκηνές απείρου νεοδημοκρατικού κάλλους αντίκρισε ο Θόδωρος Πάγκαλος, όταν επισκέφθηκε τον χώρο που θα φιλοξενήσει το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Πρόκειται για το νεοκλασικό κτίριο του υπουργείου Αιγαίου στην οδό Φιλελλήνων στο Σύνταγμα.
Φθάνοντας εκεί διαπίστωσε ότι υπήρχαν μόνον έξι υπάλληλοι, όλοι προσληφθέντες με τη μέθοδο των stage, οι οποίοι δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα για τη λειτουργία του υπουργείου. Το κτίριο δεν έδειχνε, σε καμία περίπτωση, ότι φιλοξενούσε υπηρεσίες ενός οποιουδήποτε υπουργείου. Περισσότερο έδινε την εντύπωση ότι επρόκειτο για ερωτική φωλιά, παρά για οτιδήποτε άλλο. Ο Πάνος Καμένος, ο οποίος υποτίθεται ότι είχε εκεί ένα από τα γραφεία του, αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με το κτίριο και «καρφώνει» άλλον υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή, ο οποίος θήτευσε στο συγκεκριμένο πόστο.
Και το ερώτημα είναι, ποιος πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε ερωτική φωλιά το κτίριο του υπουργείου Αιγαίου ;
από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:47 μ.μ.- 09/10/2009

Τα πήρε όλα κι έφυγε...


"Ήταν προσωπικά μου αντικείμενα. Θα επιστρέψω το κομπιούτερ"...
Ρε, τι είναι τούτοι. Ο ένας έβαζε μεταξωτά μαξιλαράκια, κι άλλος ξεσήκωσε την οικοσκευή ολόκληρη. Ούτε στυλό δεν άφησε.
Ο Παπαθανασίου άφησε άδεια τα ταμεία, κι άδειο (κυριολεκτικά) το Υπουργείο. Η δικαιολογίες που έλεγε το πρωί στην ΝΕΤ δεν πείθουν κανένα. "Μα και το κομπιούτερ ακόμα πήρατε? Δικό σας είναι?" παρατήρησε ο Λυριτζής.
"Θα πάρω το σκληρό (δίσκο) και θα το επιστρέψω" απάντησε ο Παπαθανασίου.
Μα είναι
δυνατόν να είναι τόσο ρεζίληδες? Και να θυμήσουμε για άλλη μια φορά την αποκάλυψη του Ν-Ν ότι λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, είχαν βάλει στο Υπουργείο Οικονομίας ένα τεράστιο μηχάνημα καταστροφής εγγράφων που είχαν νοικιάσει, και το δούλευαν διπλοβάρδιες.
Ούτε και οι πιο φανατικοί οπαδοί του δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό το χάλι...
από [ nonews-news ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:31 μ.μ.- 09/10/2009

Ανοιχτή διακυβέρνηση.

Σε αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του κράτους με πρόσκληση για την πλήρωση των θέσεων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της Κυβέρνησης και των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών, προχώρησε ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Γιώργος Παπανδρέου υλοποιώντας τη δέσμευσή του για ριζική καταπολέμηση της αδιαφάνειας, της σπατάλης, της αναξιοκρατίας και του κομματισμού.
Η αλλαγή ξεκίνησε πολύ καλά, ΠΑΜΕ !!!
από [ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:16 μ.μ.- 09/10/2009

Ουπς!!!

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:10 μ.μ.- 09/10/2009

Το πρωτο γκαλοπ!

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:03 μ.μ.- 09/10/2009

Μπαχαλο η Ν.Δ.

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:57 π.μ.- 09/10/2009

Οταν κοιτας απο ψηλα Νο 112

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:53 π.μ.- 09/10/2009

ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Η ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ


Με δημόσιο διαγωνισμό θα πληρωθούν οι θέσεις των προέδρων των διοικητικών συμβουλίων οργανισμών και τωνγενικών γραμματέων υπουργείων. Δικαίωμα να υποβάλει το βιογραφικό του και να λάβει μέρος στο διαγωνισμό θα έχει ο καθένας. Το βράδυ της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις μέχρι τις 12 Οκτωβρίουστην... ηλεκτρονική διεύθυνση www.opengov.gr. Η κυβέρνηση, μάλιστα, τονίζει ότι η διαδικασία της επιλογής θα γίνει άμεσα, ώστε να μην μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ακέφαλοι οι οργανισμοί.
Την ίδια ώρα, οι νέοι υπουργοί έχουν αρχίσει να ζητούν τις παραιτήσεις των μελών των επιτροπών, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπανδρέου, όλες οι επιτροπές πρέπει να καταργηθούν και να παραδώσουν απολογισμό του έργου τους, ενώ εάν ο υπουργός κρίνει ότι κάποια από αυτές είναι απαραίτητη, αυτή θα επανασυσταθεί. Τις παραιτήσεις των μελών όλων των επιτροπών έχει ήδη ζητήσει η υπουργός Υγείας Μαριλίζα κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Εν τω μεταξύ, από νωρίς το πρωί έπιασαν δουλειά την Πέμπτη οι υπουργοί ζητώντας ενημέρωση από τα υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων για τα θέματα των αρμοδιοτήτων τους. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης ερωτηθείς δήλωσε «έχουμε σηκωμένα τα μανίκια γιατί η δουλειά είναι πολλή, αλλά καλύτερα να μιλήσουν τα έργα μας και όχι εμείς». Επίσης, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε εργασιομανής.
από [ fimotro ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:53 π.μ.- 09/10/2009