Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Γ. Παπακωνσταντίνου προς τους Πολιτικούς Συντάκτες - 2/7/2009


Το Σοσιαλιστικό κόμμα του Έντι Ράμα νικητής των εκλογών στην Αλβανία

σοπαλία με 70-70 στις έδρες!
Το Σοσιαλιστικό κόμμα του Έντι Ράμα, είναι τελικά ο νικητής των εκλογών στην Αλβανία, μιας και λαμβάνει-σύμφωνα με πληροφορίες- 14000 περισσότερες ψήφους από το Δημοκρατικό κόμμα του Σαλί Μπερίσα. Τόσο ο συνασπισμός του Δημοκρατικού κόμματος, όσο και αυτός του Σοσιαλιστικού, λαμβάνουν από 70 έδρες.!!!Οι δύο μεγάλοι πολιτικοί συνασπισμοί κατέβηκαν στις εκλογές της περασμένης Κυριακής με σχεδόν πανομοιότυπα πολιτικά προγράμματα, υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα της Αλβανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα. Μάλιστα, οι Σοσιαλιστές υπερθεμάτιζαν υπέρ της αίτησης βοήθειας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ η κεντροδεξιά του Μπερίσα εμφανιζόταν επιφυλακτικότερη.Η Αλβανία δέχθηκε έντονες πιέσεις να εξασφαλίσει αδιάβλητες εκλογές. Η διεξαγωγή έντιμων εκλογών θεωρήθηκε διεθνώς κρίσιμη δοκιμασία εν όψει της υποβολής αίτησης να χαρακτηριστεί η Αλβανία υποψήφια προς ένταξη στην Ε. Ε. Ωστόσο, ο αρμόδιος επίτροπος για τη διεύρυνση, Ολι Ρεν, δήλωσε ότι τα Τίρανα έχουν ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουν…
[ epirusgate ]

Υπόψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Προστασίας Δεδομένων και της Κομισιόν θα θέσει το ζήτημα της Γνωμοδότησης του Γιώργου Σανιδά για το απόρρητο στο διαδίκτυο,

"Η γνωμοδότηση Σανιδά έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία επί του θέματος και δείχνει επικίνδυνη άγνοια έως και αδιαφορία για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων πολιτών στο διαδίκτυο", υπογράμμισε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε ότι όλες οι ευρωπαϊκές οδηγίες και οι γνωμοδοτήσεις των αρχών προστασίας δεδομένων είναι κατηγορηματικές, ότι τα στοιχεία μιας ηλεκτρονικής επικοινωνίας αποτελούν προσωπικά δεδομένα και εμπίπτουν ρητά στο απόρρητο των επικοινωνιών.

"Αυτό δεν θα πει, προφανώς, ότι οι δικαστικές αρχές δεν μπορούν να διατάξουν, κατ' εξαίρεση στον κανόνα και υπό αυστηρές προϋποθέσεις, άρση του απορρήτου για να διερευνηθεί η πιθανή τέλεση σοβαρής εγκληματικής πράξης, όπως επίσης ρητά δηλώνει ο ευρωπαϊκός νόμος. Αλλά από το σημείο αυτό, μέχρι το σημείο της κατάργησης του απορρήτου χιλιάδων πολιτών με απλή απόφαση μίας αστυνομίας, και μάλιστα χωρίς ανεξάρτητες διαδικασίες και έλεγχο, καθώς και η εξίσωση κακουργημάτων και πλημμελημάτων, παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε άλλα καθεστώτα", πρόσθεσε ο Στ. Λαμπρινίδης.

[ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ]

ΣΤΥΓΝΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΙΚΟΥ...


Μην φαντασθείτε ότι στο πρωτοσέλιδό της η σημερινή "Ακρόπολις" έδειξε ξαφνικά ενδιαφέρον για το δημόσιο χρήμα και τις αποδοχές των Golden Boys. Απλά εδώ και μερικές ημέρες, ο ΟΠΑΠ κάτω από την κατακραυγή για τον τρόπο που μοίραζε κρατική διαφήμιση σε ορισμένα λαμόγια τα οποία έβγαζαν φυλλάδες που πωλούσαν 100 φύλλα, έκοψε τις ρεκλάμες στην εφημερίδα του Μαυρίκου. Οπότε η "Ακρόπολις" άρχισε να κρεμάει τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ στα... μανταλάκια. Κάπως έτσι παίζεται το παιχνίδι των εκβιασμών με την κρατική διαφήμιση...
[ pressmme ]

ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΟΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΙΕΡΕΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ.



Χθες βράδυ δυό νέοι 16 και 17 ετών, άφησαν τη τελευταία τους πνοή στον παληό Εθνικό δρόμο Καβάλας - Θεσσαλονίκης, μεταξύ των Δ.Δ. Μεσορόπης και Πλατανοτόπου του Δήμου Πιερέων Καβάλας.
Ο 16χρονος κάτοικος εν ζωή του Δ.Δ. Μουσθένης έδρας του Δήμου Πιερέων Καβάλας και οδηγός του δικύκλου, ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε με διερχόμενο από την άλλη κατύθυνση όχημα. με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ίδιου και του συνεπιβάτη του δικύκλου του, κατοίκου Ποδοχωρίου, Βουλγαρικής Καταγωγής.
Οταν δυο νέοι χάνουν τόσο άδικα τη ζωή τους τί να πείς... να είναι τα τελευταία θύματα στην άσφαλτο...
ΠΡΟΣΟΧΗ !!!... ΜΈΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΌΜΕΝΗ ΤΑΧΎΤΗΤΑ...

"Ελλάς Ελλήνων καπνιστών"



"Ελλάς Ελλήνων καπνιστών". Ο χαρακτηρισμός ταιριάζει "γάντι" για τους Έλληνες, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ καταναλώνουμε 30 δισ. τσιγάρα ετησίως χωρίς μάλιστα να συμπεριλαμβάνονται τα στριφτά στον ιλιγγιώδη αυτόν αριθμό!
Η μείωση του καπνίσματος φαίνεται να είναι μονόδρομος, ενώ το άλλοθι ότι έτσι κάνουμε κακό στην εθνική καπνοπαραγωγή δεν ισχύει πλέον, καθώς η καλλιέργεια καπνών έχει συρρικνωθεί κατά 80% από τους 120.000 τόνους ετησίως το 2003 – 2004 στους 20.000 τόνους σήμερα.
Η σημερινή καπνοπαραγωγή περιορίζεται σήμερα σε 2 ποιοτικές ποικιλίες ("Μπασμάς" και "Κατερίνη") σε ορισμένες περιοχές της χώρας, και είναι ελλειμματική αφού παράγονται πολύ λιγότερα καπνά απ' όσα καταναλώνονται.
Θετικό είναι πάντως ότι το 2008 καταγράφηκε για πρώτη φορά οριακή κάμψη στην κατανάλωση τσιγάρων.

Δήλωση προέδρου της ΣΕΚΑΠ

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ Νίκος Παππάς, ο πολίτης που επιλέγει να μην καπνίζει δεν είναι υποχρεωμένος και να καπνίζει.
Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι λόγω της κρίσης τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα στρέφονται στα φθηνότερα σήματα.

[ ΣΚΑΪ ]

Ένταση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής



Διεκόπη η συνεδρίαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά από ένταση που δημιουργήθηκε όταν άρχισε να συζητείται η κρίση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Σιούφας αποχώρησε μετά την φραστική αντιδικία που είχε με τον πρώην πρόεδρο Απόστολο Κακλαμάνη για το ποιες είναι οι αρμοδιότητες της επιτροπής.
Ο κ. Κακλαμάνης είπε χαρακτηριστικά ότι δεν τολμάτε να τα βάλετε με 6 -7 επιχειρηματίες και υποκύπτετε στους εκβιασμούς τους.
[ ΣΚΑΪ ]

Δηλώσεις του Κωνσταντίνου Δαφέρμου στο ΣΚΑΪ για το απόρρητο επικοινωνιών


"Την άρση του απορρήτου αποφασίζει το δικαστικό συμβούλιο και ο εισαγγελέας. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες απο ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τα περί προσωπικών δεδομένων" εκτίμησε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρώην πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Κωνσταντίνος Δαφέρμος.

Αφορμή η γνωμοδότηση του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά ότι η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος θα μπορεί να ζητάει απ' ευθείας από τον πάροχο την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών χωρίς τη μεσολάβηση οποιασδήποτε Ανεξάρτητης Αρχής.

Σε ό,τι αφορά την ταυτοποίηση των καρτοκινητών ο κ. Δαφέρομος είπε ότι κινείται προς την ορθή κατεύθυνση η πρωτοβουλία της Πολιτείας στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα.
[ ΣΚΑΪ ]

Σύντροφε Τσίμα, ξέχασες κάτι " ψιλά " στην " αντικειμενική " ενημέρωση που μας παρέχετε στο MEGA.....



Ο Μ. Χριστοφοράκος με τα λεφτά της Siemens έκανε επιλεγμένες σχέσεις επικοινωνίας και γαλαντομιών, αξιοποιώντας ακόμα και τις διοργανώσεις των αγώνων της Formula 1 στην πίστα Hockenheim.
Οι προσκλήσεις
Ενδεικτικά όπως προκύπτει από το παραστατικό που σήμερα δημοσιεύουμε, ο Μ. Χριστοφοράκος, μέσω του γραφείου του, διευθετούσε τις προσκλήσεις και τη φιλοξενία για τις 28 με 30 Ιουλίου του 2006 μιας σχεδόν μόνιμης παρέας, τρεις μήνες πριν από τη διοργάνωση.
Στην ολιγομελή παρέα των...

προσκεκλημένων του Μ. Χριστοφοράκου, πέραν του αδελφού του, φαίνεται να περιλαμβάνονται: ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Φίλιππος Σπυρόπουλος (έχει διατελέσει και μέλος του Δ.Σ. του ΟΣΕ την περίοδο 2004-5 και πρόσφατα κατέθεσε υπέρ του Δ. Δενδρινού), ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ο Γιώργος Γαλανάκης, στέλεχος του ομίλου Λασκαρίδη, ο Πέτρος Τζαννετάκης (τότε μέλος του Δ.Σ. της Siemens Α.Ε.), οι Μ. και Π. Τσακτάνης (τέως ιδιοκτήτης εταιρείας security), ο Ι. Αρναουτάκης και ο Δ. Δενδρινός.

Ηθελε και υπουργούς

Από τις χειρόγραφες σημειώσεις, μέσω των οποίων η γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου προσπαθεί να κάνει τις επιβεβαιώσεις με τους προσκεκλημένους στη γερμανική πίστα της Formula 1, φαίνεται ότι ο Χριστοφοράκος πάσχιζε να εξασφαλίσει και υπουργική συντροφιά. Γι' αυτό και έχουν γίνει επαφές με Μ. Λιάπη, Γ. Παπαθανασίου, Γ. Αλογοσκούφη, Ντόρα Μπακογιάννη, Κυριάκο Μητσοτάκη με τον τελευταίο να φέρεται να έχει αρνηθεί... το υψηλό θέαμα και τους υπόλοιπους να είναι άγνωστο τι και πότε απάντησαν.

Αυτά προς στιγμήν για τον Μ. Χριστοφοράκο και τους υψηλούς προσκεκλημένους του στις πίστες των ακριβών αυτοκινήτων και του θεάματος, που κατ' εξακολούθηση απολάμβαναν.

Της Αριστέας Μπουγάτσου από την Ελευθεροτυπία.

Μηνυτήρια αναφορά βουλευτών ΠΑΣΟΚ στη διοίκηση της ΑΤΕ για τη ζημιά από την αγορά δομημένων ομολόγων

Την Εισαγγελεία Πλημμελειοδικών Αθηνών, επισκέφθηκαν σήμερα Πέμπτη 2-7-09 ο Βουλευτής και Γραμματέας του Τομέα Τεκμηρίωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γρηγόρης Νιώτης και oι Βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης, Γιώργος Πεταλωτής, Δημήτρης Τσιρώνης, Χρήστος Αηδόνης και Μιχάλης Καρχιμάκης συνοδευόμενοι από το Συντονιστή του Γραφείου Νομικής Κάλυψης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κώστα Νταϊλιάνα, και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά, με νέα στοιχεία για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων της Αγροτικής Τράπεζας (Α.Τ.Ε), για το οποίο το ΠΑ.ΣΟ.Κ είχε ήδη καταθέσει αναφορά κατά του Διοικητή της Α.Τ.Ε., κ. Δημήτρη Μηλιάκου.

Όπως είναι γνωστό, η Διοίκηση της Α.Τ.Ε., την περίοδο 2004-2005, αγόρασε με διαμεσολαβήσεις 31 δομημένα ομόλογα υψηλού κινδύνου, καταβάλλοντας 767 εκατομμύρια Ευρώ (το 75% του μετοχικού της κεφαλαίου), τα οποία παραμένουν δεσμευμένα μέχρι το 2015!

Από τα προϊόντα αυτά ήδη τα 5 έχουν καταστεί μηδενικής απόδοσης, προκαλώντας ζημίες 75 εκατομμυρίων Ευρώ πριν την οικονομική κρίση, στη δε λήξη τους θα ανέλθουν σε 188 εκατομμύρια Ευρώ, βάσει αποτίμησης του Ιουνίου 2008. Φυσικά σήμερα οι ζημίες αυτές, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, ξεπερνούν τα 336 εκατομμύρια Ευρώ. Όπως προκύπτει από τον
Ισολογισμό 2008 της Τράπεζας, η Α.Τ.Ε. υπέστη μείωση της καθαρής της θέσης κατά 594 εκατ. Ευρώ (40%), με κύρια αιτία τις επενδύσεις σε δομημένα ομόλογα το 2005. Την ίδια καθίζηση υπέστησαν και τα κέρδη της προ φόρων, αφού το 2007 ήταν 316 εκατ. Ευρώ, ενώ το 2008 μόνο 15!!! Κι όλα αυτά πριν από την οικονομική κρίση.
Για την αγορά αυτών των ζημιογόνων ομολόγων, η Α.Τ.Ε. πλήρωσε μίζες (προμήθειες) αγνώστου ύψους, τις οποίες καλείται να προσδιορίσει η ανάκριση. Όπως δήλωσαν οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η Α.Τ.Ε. και ο Διοικητής της κ. Δημήτρης Μηλιάκος, εκλεκτός του Πρωθυπουργού, μέσω των εκλεκτών του (τους οποίους ο ίδιος προσέλαβε εκτός ιεραρχίας της Τράπεζας με ειδικές
εξουσίες), κατέβαλε προμήθειες ακόμα και για τα ομόλογα της Lehman Brothers (50 εκατομμυρίων Ευρώ), τα οποία σήμερα είναι μηδενικά!!!
Για να καλύψει τις ζημίες αυτές, ο κ. Δημ. Μηλιάκος συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία ο κύριος μέτοχος, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, συναίνεσε στη χορήγηση 700 εκατομμυρίων Ευρώ! Ήδη από το 2005 η Α.Τ.Ε. έχει απωλέσει άνω του 1 δις Ευρώ, ενώ η μετοχή της έχει μειωθεί σε τεράστιο βαθμό (1,4 Ευρώ από 6 Ευρώ το 2004).
Οι χειρισμοί του εκλεκτού του κ. Πρωθυπουργού, όχι μόνο υπήρξαν ζημιογόνοι και αδιαφανείς για την Τράπεζα, αλλά και για τους αγρότες, αφού αντί να κατευθυνθούν τα χρήματα της Τράπεζας στην ανάπτυξη της γεωργίας, κατευθύνθηκαν σε ξένες πολυεθνικές επενδυτικές εταιρείες.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζητάει την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου από την Δικαιοσύνη και τον καταλογισμό ευθυνών, για την τεράστια ζημία που υπέστη η Α.Τ.Ε. από τις ενέργειες του Διοικητή της κ. Δ. Μηλιάκου, των μελών της Διοίκησης και όσων συνέπραξαν στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο.
[ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]

Ποιά βιβλία να ψάξουν;


Να πας να τα φέρεις και μετά να πας για καφέ !!!
[ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]

Αγρότης μόνος βρήκε !!!

[ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]

ΤΥΠΟΣ....




( ΚΛΙΚ )

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΕΣ.....

Του Γιάννη Ιωάννου

[ ΕΘΝΟΣ ]

ΕΘΝΟΣ - 2/7/2009

Ξανακάνουν το κορόιδο

Γράφει ο ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Εχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες η ανησυχία και το άγχος αρκετών νεοδημοκρατών βουλευτών για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens και ιδιαίτερα για όσα ο Χριστοφοράκος φέρεται να απειλεί...«E» 2/7 ...»

Το κομματικό σύνδρομο...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Δεν αυτοπροστατεύονται τα κόμματα, κάνοντας ότι δεν ξέρουν τίποτα για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις τους. Αντίθετα, η απόκρυψη της πραγματικότητας για το παρελθόν υπονομεύει το μέλλον, καθώς...«E» 2/7 ...»

Ορμησαν στα πετρέλαια του Ιράκ

Γράφει ο ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Στους ξένους παραδίνει τις πετρελαιοπηγές η κατοχική κυβέρνηση για να πληρώσει τους... πραιτωριανούς! «E» 2/7 ...»

[ ΕΘΝΟΣ ]

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η : Επιλογές συγκάλυψης

ΕΙΝΑΙ αναντίρρητη η ανάγκη διερεύνησης σε βάθος και αποκάλυψης όλης της αλήθειας για τη δράση της Siemens στη χώρα μας. Και εξίσου αναντίρρητο είναι ότι η κυβέρνηση έχει κάνει και εξακολουθεί να κάνει ό,τι μπορεί για ν αποτρέψει αυτή την εξέλιξη. Γι αυτό και πασχίζει να εγκλωβίσει την έρευνα σε μία χρονική περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και να πείσει την κοινή γνώμη ότι η διεξαγόμενη από έναν ανακριτή έρευνα, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει τίποτα, αποτελεί σοβαρή προσπάθεια αποκάλυψης της δραστηριότητας των ανθρώπων της Siemens και της ταυτότητας των πολιτικών που συνεργάσθηκαν μαζί τους.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ, όπως και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, έκανε καθετί που μπορούσε για να βγει στο φως η αλήθεια. Διακήρυξε ότι είναι διατεθειμένο ακόμη και να «ματώσει» αν χρειαστεί και ζήτησε να διευρυνθεί η υπό έρευνα χρονική περίοδος, αφού επανειλημμένα, άλλωστε, έχουν αποκαλυφθεί στοιχεία παράνομων συναλλαγών και μετά το 2004.
ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ αυτών, το ΠΑΣΟΚ έχει υποβάλει τρεις φορές αίτημα για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου ν αναλάβει η Βουλή τη διερεύνηση της υπόθεσης και ν απαλλαγεί ο πολιτικός κόσμος από τις απειλές του κάθε Χριστοφοράκου. Τις προτάσεις αυτές του ΠΑΣΟΚ υιοθέτησαν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά απέρριψαν ο Κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του.
ΚΑΙ ΔΕΝ είναι μόνο η απόρριψη του αιτήματος της αντιπολίτευσης που έχει να επιδείξει ο Κ. Καραμανλής. Είναι και η απόφασή του να προχωρήσει και στην παραγραφή των αδικημάτων που ενδεχομένως έχουν διαπραχθεί από μέλη των κυβερνήσεών του μετά τον Μάρτιο του 2004. Ουσιαστικά οι επιλογές και οι αποφάσεις του πρωθυπουργού σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση αποτελούν τον ορισμό της συγκάλυψης της αλήθειας και της προστασίας όσων συνεργατών του έχουν ίσως λόγο να φοβούνται.
ΠΡΙΝ από τις ευρωεκλογές ο Κ. Καραμανλής είχε ποντάρει στη Siemens. Τώρα δείχνει να επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος. Θα το καταλάβει αλλά θα είναι αργά.

[ ΕΘΝΟΣ ]


ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΕΣ

[ ΤΑ ΝΕΑ ]

Γλέντησαν για την ταφόπλακα

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

gpapachristos@dolnet.gr


ΤΑ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΑ σενάρια που με τόσο κόπο είχε δημιουργήσει το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τον Μιχ. Χριστοφοράκο και το σκάνδαλο της Ζίμενς έλαβαν χθες άδοξο τέλος. Μαζί έλαβε τέλος και η σεμνή τελετή της κάθαρσης του δημόσιου βίου, την οποία δήθεν θα επετύγχανε η κυβέρνηση Καραμανλή διά των αποκαλύψεων που θα έκανε ο Χριστοφοράκος. Δεν είδα πολλούς να λυπούνται για την εξέλιξη αυτή. Πλην ίσως εκείνων που είχαν επενδύσει πολιτικά στο ότι το παζάρι θα ευοδωνόταν και ο Χριστοφοράκος θα «έκαιγε» το ΠΑΣΟΚ (διασώζοντας ταυτόχρονα τη Νέα Δημοκρατία), όλοι οι άλλοι, μαθαίνοντας την είδηση περί δίωξής του στη Γερμανία και συνακόλουθα της μη έκδοσής του στην Ελλάδα, είναι προφανές ότι θα το γλέντησαν κανονικά. Η δίωξη αυτή, που αποτελεί ταφόπλακα για το σκάνδαλο της Ζίμενς, υπογραμμίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή, που άφησε τον Χριστοφοράκο να διαφύγει στη Γερμανία, αλλά και τον Καραβέλα στην Ουρουγουάη. Και επιβεβαιώνει ότι η διαφυγή τους δεν ήταν τόσο αποτέλεσμα ολιγωρίας κάποιων αρμοδίων υπαλλήλων ή υπηρεσιών, αλλά συγκεκριμένη κυβερνητική κατεύθυνση για να μη μιλήσουν. Δεν τη θέλει την αλήθεια για το σκάνδαλο η κυβέρνηση. Αν την ήθελε, θα έλεγε «ναι» σε κάποια από τις 3 προτάσεις που έκανε ο Γιώργος για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Δεν θα στύλωνε τα πόδια λέγοντας «όχι», επειδή τάχα μου το σκάνδαλο το διερευνά η Δικαιοσύνη...
[ ΤΑ ΝΕΑ ]

Ομηρεία

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ εκβιασμό των ιδιοκτητών τους αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ημιυπαίθριων χώρων.
ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ότι πρόκειται για ένα μείζον πολεοδομικό θέμα, που έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην ασφάλεια και αισθητική των κτιρίων, προχωρεί σε μια ρύθμιση που μόνος στόχος της είναι να συνεισφέρει χρήματα για τα ελλείμματα του προϋπολογισμού.
ΣΥΣΣΩΜΟΣ ο τεχνικός κόσμος της χώρας, διακεκριμένοι νομικοί, ακόμη και μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας, υποστηρίζουν ότι η παρανομία αυτή δεν μπορεί να διατηρείται εσαεί και ότι η Πολιτεία οφείλει να το αντιμετωπίσει.
ΑΛΛΑ αντί για πολεοδομικές ή νομικές ρυθμίσεις, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μόνο την επιβολή προστίμων.
Με την οποία ούτε νομιμοποιούνται οι ημιυπαίθριοι χώροι, τα υπόγεια που άλλαξαν χρήση ή οι πιλοτές που κτίστηκαν, ούτε καθορίζεται η τύχη τους από εδώ και πέρα.
ΑΠΛΩΣ εκβιάζονται οι ιδιοκτήτες τους να πληρώσουν γιατί, διαφορετικά, θα προχωρήσει σε ελέγχους και όσοι αποκαλυφθούν θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερα πρόστιμα.
ΤΟ χειρότερο είναι ότι οι ιδιοκτήτες αυτοί, ακόμη και αν πληρώσουν, θα παραμείνουν όμηροι τόσο των πολεοδομικών υπηρεσιών όσο και της Εφορίας, καθώς κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να υποστούν κυρώσεις για τις αυθαίρετες κατασκευές. ΚΑΙ να κληθούν να πληρώσουν νέα πρόστιμα ή ακόμη και να υποχρεωθούν να τις κατεδαφίσουν.
Η κυβέρνηση έχασε την ευκαιρία να δώσει μια συνολική λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολεί πάνω από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων, επειδή σκέφτεται μόνο φοροεισπρακτικά.
ΜΙΑ λύση που και το περιβάλλον θα βοηθούσε και τους ιδιοκτήτες ακινήτων θα απάλλασσε από την ομηρεία στην οποία βρίσκονται σήμερα.
[ ΤΑ ΝΕΑ ]