Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Αδειες κυκλοφορίας και διπλώματα σε άλογα και αμαξάδες...



Καλά παίρνουν άδεια οδήγησης και τα άλογα; Δεν το ξέραμε. Το μάθαμε από την 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Μεσσηνίας. Έχει ενδιαφέρον:
Αδειες κυκλοφορίας και διπλώματα έβγαζαν χθες... άλογα με άμαξες και οι αμαξάδες τους, στην Τροχαία Καλαμάτας. Οι άδειες ηνιοχίας (κατά τον ΚΟΚ) σαφώς και αφορούσαν στους ηνίοχους των δύο αμαξών, αλλά εξετάστηκαν και τα πιστοποιητικά των αλόγων, όπως και η ανταπόκριση που έχουν στις εντολές των αφεντικών τους. Οι εξετάσεις γίνονται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, αναβιώνοντας στιγμές του παρελθόντος. Ο Νίκος Δρούγας, που έχει σχολή Ιππασίας, έφτασε στο προαύλιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας με το παραδοσιακό δίτροχο παϊτόνι που έσερνε ο 11χρονος Ιμο, το πιο ήμερο άλογό του, που θέλει μόνο να χαρίζει όμορφες στιγμές σε φίλους και γνωστούς του, στην περιοχή της Καλαμάτας. Ο Κώστας Ρούτσης ήρθε από τη Μεσσήνη με τον 
“Μπέμπη“, που είναι μόλις 5 ετών. Η άμαξα που έσερνε είναι επιβατική και θα βγει στους δρόμους της Μεσσήνης κατά τη θερινή περίοδο. Οπως λέει ο κ. Ρούτσης οι άδειες αμαξοοδήγησης (ηνιοχίας) ξέρει πως έβγαιναν και παλιά, αφού από το 1935 ο παππούς του έκανε αυτή τη δουλειά και τακτικά πέρναγε... εξετάσεις. Τώρα, ο ίδιος υπέβαλε στην Τροχαία αίτηση για άδεια... ηνιοχίας και στο δήμο για άδεια... κυκλοφορίας. Οσο για... ΚΤΕΟ, μάλλον δε χρειάζεται, αφού οι εξεταστές τσέκαραν και την ασφάλεια των αμαξών και τις οπλές των αλόγων. Στην επιτροπή εξετάσεων συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας Τάσος Ηλιόπουλος και η διευθύντρια Υγείας της Ν.Α. Μεσσηνίας Κατερίνα Σπέντζουρα. Η παρουσία πάντως των δύο... οχημάτων έφερε μνήμες από το παρελθόν σε όσους περπατούσαν στην Καλαμάτα τη δεκαετία του ’50. Τότε μετέφεραν επιβάτες και μεταξύ άλλων γεγονότων είχαν συμβάλει και στο πανηγυρικό κλίμα με την άνοδο της ομάδας της Καλαμάτας στην Α’ εθνική. Τώρα κάνουν βόλτες τουρίστες και τις παρέες των αφεντικών τους, ενώ καμιά φορά πηγαίνουν νύφες στην εκκλησία...

από nonews-news
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ



Δυσκολεύουν τα πράγματα για το Μέγαρο Μαξίμου
Κατατέθηκε πριν από λίγο η πρόταση του ΠΑΣΟΚ η Πρόταση σύστασης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του ν. 3126/2003 «Ποινική ευθύνη των Υπουργών». Επί της ουσίας πρόκειται για την έναρξη μιας διαδικασίας η οποία θα ολοκληρωθεί με την μυστική ψηφοφορία.. Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά να απέχει από την ψηφοφορία γιατί θα θεωρηθεί ως προσπάθεια συγκάλυψης. Κατά συνέπεια με δεδομένη την δικογραφία η οποία βλέπει ποινικές ευθύνες για τον Αριστοτέλη Παυλίδη οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες. Με 151 βουλευτές και με μυστική τη διαδικασία όλα μπορούν να συμβούν. Από μια κλωστή κρέμεται η τύχη του Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει σύσκεψη τώρα με τους στενούς του συνεργάτες.
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΚΑΤΕΒΑΛΕ Η VODAFONE ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ;

1. Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε προχθές την ακύρωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας της απόφασης της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), για επιβολή προστίμου ύψους 76 εκατομμυρίων ευρώ στη VODAFONE για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. Πρόστιμο το οποίο, 3 χρόνια μετά, δεν είμαστε σίγουροι ότι κατέβαλε η εταιρεία...  

2. Αντιλαμβανόμαστε ότι η απόφαση ακύρωσης ελήφθη για τυπικούς λόγους, επειδή δηλαδή το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι δεν είχε ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία από την ΑΔΑΕ για την επιβολή του προστίμου. Άρα, υποθέτουμε πως το επόμενο βήμα από την αρμόδια Αρχή είναι να επαναφέρει το πρόστιμο, με τη σωστή διαδικασία.

3. Στο πλαίσιο αυτό, 6 βουλευτές βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερώτηση για να ενημερωθούν από τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης:

-          Πότε κατεβλήθη από τη VODAFONE στο Ελληνικό Δημόσιο το πρόστιμο που της είχε επιβληθεί για τις υποκλοπές. Εάν δεν κατεβλήθη, να ενημερωθεί η Βουλή για το ποιος έχει την ευθύνη, δεδομένου ότι η σχετική Αίτηση Αναστολής είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

-          Με ποιο τρόπο θα ενεργήσει η κυβέρνηση για την κατά προτεραιότητα και άμεση καθαρογραφή της πρόσφατης απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το πρόστιμο.

-          Σε ποιες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν μετά την έκδοση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

από ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ:

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΩΡΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ...

1. Κ. Καραμανλής, 14/11/2008: «Τα Ασφαλιστικά Ταμεία λειτουργούν, πλέον, σε ένα αναβαθμισμένο και θωρακισμένο θεσμικό πλαίσιο...Οι συντάξεις είναι απόλυτα εγγυημένες για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για κανένα συνταξιούχο, για κανένα ασφαλισμένο».

2. Αυτά δήλωνε ο σημερινός πρωθυπουργός το Νοέμβριο. Χθες πληροφορηθήκαμε ότι η Διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (καταβάλλει το εφάπαξ) εισηγείται, μεταξύ άλλων, την καταβολή μισού μισθού από κάθε δημόσιο υπάλληλο εντός τριών ετών, για να μπορέσει να σωθεί το Ταμείο!

3. Η κυβέρνηση, που διαμήνυε σε όλους τους τόνους ότι οι ασφαλισμένοι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα, έχει εξαφανιστεί. Αντί να κρύβεται πίσω από αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, οι οποίες επιβάλλουν χαράτσια στους υπαλλήλους, για να εξασφαλίσουν τη ρευστότητα του Ταμείου Προνοίας των Δημοσίων Υπαλλήλων, πρέπει η ίδια να εξασφαλίσει άμεσα τη ρευστότητα αυτή και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με την ΑΔΕΔΥ ώστε να βρεθούν μέτρα διασφάλισης της βιωσιμότητας του Ταμείου. Απαιτούνται διαβούλευση και συστηματική επεξεργασία. Όχι αυθαίρετα χαράτσια.

από ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥΣ!

1. Είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα διαψεύδονται - καταρρέουν όλοι οι υπολογισμοί της αποχωρούσας κυβέρνησης για το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2008.

-    Υπενθυμίζουμε ότι ο προϋπολογισμός του 2008 προέβλεπε έλλειμμα 1,6% του ΑΕΠ.

-    Τον Οκτώβριο του 2008, αυτό αναθεωρήθηκε στα 2,3% του ΑΕΠ.

-    Το Δεκέμβριο, πήγε στα 2,5%.

-    Τον Ιανουάριο, πήγε στα 3,7%.

-    Χθες, πληροφορηθήκαμε ότι το έλλειμμα μπορεί να έφτασε το 4,4% και δεν ξέρουμε καν ποιο θα είναι το τελικό έλλειμμα, το οποίο θα ανακοινώσει η EUROSTAT τον επόμενο μήνα.

2. Από το 4,4% μέχρι την αρχική πρόβλεψη, το 1,6%, υπάρχει μια διαφορά 2,8% του ΑΕΠ! Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 7 δις ευρώ!

3. Υπενθυμίζουμε ότι, επικαλούμενος την κρισιμότητα του προϋπολογισμού του 2008, ο σημερινός πρωθυπουργός οδήγησε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές μέσα στην πύρινη λαίλαπα του Αυγούστου του 2007.

4. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι μιλάμε για μία χρονιά, το 2008, κατά την οποία η διεθνής κρίση δεν μας είχε χτυπήσει ακόμη την πόρταόπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες! Είναι συγκλονιστικά τα μεγέθη της αποτυχίας τους. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ.

από ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ


Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

 ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ

Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς προήδρευσε της Επιτροπής Stiglitz που επεξεργάζεται την πρόταση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Μετά τη συνεδρίαση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

-    «Το μήνυμα μας είναι καθαρό. Χρειάζονται σοβαρές τομές στο οικονομικό σύστημα, όχι διακοσμητικές. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ένα παλιό οικονομικό σύστημα, το οποίο δημιουργεί τεράστιες ανισότητες, καταστρέφει δουλειές, καταστρέφει το περιβάλλον μας, ένα σύστημα που δεν προστατεύει τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδήματα.

-    Χρειάζεται, λοιπόν, να πάμε σε ένα σύστημα με επίκεντρο τον άνθρωπο, τα δικαιώματά του στην παιδεία, στην υγεία, στην σύνταξη. Και με μία ανάπτυξη, «πράσινη ανάπτυξη», που είναι και βιώσιμη και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια ευημερία, σήμερα αλλά και για τις επόμενες γενιές. Αυτός είναι ο στόχος μας.

-    Είναι καθαρό το μήνυμά μας και προς τους  G20, αλλά και προς όλο τον πλανήτη: υπάρχει προοδευτική φωνή, υπάρχει εναλλακτική πορεία».

από ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Πολύ άσχημες οι εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση Παυλίδη.


Είναι πολύ άσχημες οι εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση Παυλίδη. Οι φόβοι στο Μαξίμου αφορούν ότι η υπόθεση αυτή θ' αγγίξει τον Αγγέλου δηλαδή το περιβάλλον του πρωθυπουργού. Και αυτό γιατί ο Αγγέλου καθυστέρησε να ενημερώσει για τα όσα του κατήγγειλαν ο εφοπλιστής Φ. Μανούσης και ο πρώην βουλευτής Κ. Ζαχαράκης (και οι δυο του συστήματος Κούβελα στην Θεσσαλονίκη). Το ζητούμενο λοιπόν είναι τι θα πράξει ο Κ. Καραμανλής. Και αυτό γιατί πρώτη φορά έχουμε παραπομπή βουλευτή με συγκεκριμένο ποινικό αδίκημα που σχετίζεται ηθική αυτουργία. Ακόμα και στην υπόθεση του Βατοπεδίου ΔΕΝ υπήρχε αδίκημα. Έψαχναν να βρουν εάν υπάρχει αδίκημα. Στην περίπτωση Παυλίδηέχουμε βεβαιωμένο το αδίκημα και διερευνώνται οι Ποινικές ευθύνες. Τι θα κάνει λοιπόν, ο Καραμανλής. Εάν δεχθεί το αίτημα για σύσταση της Προανακριτικής πρέπει να εξηγήσει γιατί έπραξε διαφορετικά στην περίπτωση του Κουκοδήμου, ο οποίος δέχθηκε μια απλή καταγγελία; Εάν λοιπόν δεν παραιτηθεί ο Αρ. Παυλίδης τότε ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να πάει σε πρόωρες εκλογές. Να κάνει μια ηρωική έξοδο και να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές! Σύμφωνα με πληροφορίες του pressmme, ο Α. Παυλίδης έλεγε χθες το βράδυ σε φίλους του στη Ρόδο ότι δεν παραιτείται. Κουλουβάχατα δηλαδή...
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙ ΠΑΥΛΙΔΗ ΚΡΕΜΑΜΕΝΗ...


Από ΤΑ ΝΕΑ...
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..















από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ