Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Στο επόμενο Γερμανικό Focus !!!

Η Γερμανίδα καγκελάριος Merkel και ο κόσμος του αύριο !!!

από [ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:17 μ.μ.- 23/2/2010

Μοιραστείτε

ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Η Ν.Δ. !...

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:37 μ.μ.- 23/2/2010

Μοιραστείτε

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ Η ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΗ !...

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης, σ΄ ό, τι αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης με την συμπεριφορά των ευρωπαίων, απέναντι στην Ελλάδα και την άκρατη μετρολογία και μετροληψία, στην οποία επιμένουν. Κι όταν, βέβαια, λέμε, ευρωπαίους, αναφερόμαστε στους ηγέτες των κρατών της ευρωζώνης και σ΄ εκείνους των τριών θεσμικών οργάνων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogoup και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Φυσικά και είναι θεμελιωμένη η άποψη, πως οι αντιδράσεις που εμφανίζονται στα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη της κάθε χώρας, είναι αντανάκλαση των θέσεων και των απόψεων, που υπάρχουν στις αντίστοιχες πολιτικές ηγεσίες. Από εκεί, βγαίνουν, εν είδει διαρροών, τα στοιχεία και τα επιχειρήματα, τα οποία μετουσιώνονται σε πρωτοσέλιδους τίτλους ή σε …βαθυστόχαστες αναλύσεις για τους «απατεώνες της ευρωζώνης».
Δεν είναι τυχαίες, οι διαφοροποιήσεις μεταξύ, π.χ. των ΜΜΕ της Γαλλίας και της Γερμανίας. ΄Εχουν να κάνουν με τις ιδιαίτερες απόψεις και θέσεις της πολιτικής ηγεσίας της κάθε χώρας…


Στα πλαίσια αυτά, το κυβερνητικό επιτελείο έχει επεξεργαστεί, εκτός από την ονομαζόμενη «κόκκινη γραμμή», η οποία αναφέρεται στο ως εδώ και μη παρέκει των μέτρων, που ζητούνται να παρθούν συμπληρωματικά και την χαρακτηρισμένη ως «μπλε γραμμή», η οποία οριοθετεί δύο πράγματα : α. την υπομονή της ελληνικής πλευράς, ως προς την εκδήλωση αντεπιθετικών ενεργειών, κατά των προκλητικά εχθρικών εταίρων, και β. την ανοχή της χώρας και του έθνους, γενικότερα, απέναντι στις παντοειδείς και ανοίκειες επιθέσεις, που, σε ορισμένα σημεία, έχουν πάρει ρατσιστικά χαρακτηριστικά…

Δυστυχώς το ζήτημα είναι περίπλοκο, πολύπλευρο και λεπτότατο, καθώς εμπλέκονται ουσιαστικά και σημαντικά συμφέροντα, και, εθνικής σημασίας, πέρα των καθαρά οικονομικών. Για τα πάντα, όμως, υπάρχουν όρια !...

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:29 μ.μ.- 23/2/2010

Μοιραστείτε

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ...

Δεν πολυδιαφημίστηκε όπως άλλα βιβλία. Αυτή την περίοδο όμως είναι από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία που κυκλοφορούν στην αγορά. Πρόσφατα κυκλοφόρησε. Το βιβλίο του Α. Βγόντζα(εκδόσεις Λιβάνη) καλύπτει μια ολόκληρη εποχή. Δεν περιορίζεται μόνο στην παραπομπή και στη δίκη του Ανδρέα Παπανδρέου. Εντάσσει και τα δύο αυτά κορυφαία γεγονότα στο ιστορικό τους πλαίσιο. Πρόκειται για... μοναδικό δικαιοπολιτικό φαινόμενο. Κατηγορούμενος ένας λαοπρόβλητος πολιτικός ηγέτης. Κατήγοροι οι πολιτικοί του αντίπαλοι από ασύμπτωτες πολιτικές δυνάμεις.
Δεν έχει ιστορικό προηγούμενο η αθώωσή του. Είκοσι χρόνια μετά την παραπομπή, ο συγγραφέας προτείνει μια ανοιχτή ανάγνωση της δίκης. Με βασικό εργαλείο τις 7.000 σελίδες των επίσημων πρακτικών της δίκης. Όχι, όμως, αποκλειστικά. Στο τελευταίο μέρος, ο συγγραφέας επιχειρεί την αναμέτρηση με την Ιστορία. Αναδεικνύει τις θεσμικές αδυναμίες της χώρας. Και την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να αντιμετωπίσει κρίσεις. Διατυπώνει το ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει αντίστοιχο όραμα. Και εξομολογείται το φόβο του για επανάληψη παρόμοιων κρίσεων. Για την αποτροπή τους, αναζητά «σοφούς γέροντες» και διατυπώνει τη δική του πρόταση. Εξαιρετικό βιβλίο. Μια πρόταση για όλους...

από [ fimotro ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:16 μ.μ.- 23/2/2010

Μοιραστείτε

"ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ"!

Φοβερός ο ομογενής ευρωβουλευτής. Καταπέλτης για τον Αλογοσκούφη τον οποίο κατηγόρησε για διαπόμπευση της Ελλάδαςστην Ευρώπη και ζήτησε να καθίσει στο σκαμνί για την διασυρμό της Ελληνικής Οικονομίας! Ο ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων τηςΓερμανίας καταδίκασε το εξώφυλλο του Focus με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Επιτυχία του Alpha η συνέντευξή του. Πρόκειται για έναν από τους δραστήριους ευρωβουλευτές τον οποίο δεν γνώριζε η κοινή γνώμη.

από [ fimotro ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:09 μ.μ.- 23/2/2010

Μοιραστείτε

Mην τον κουραζετε λεμε…..

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:44 π.μ.- 23/2/2010

Μοιραστείτε

Χειροπέδες στη διαφθορά. Δρακόντειος νόμος για πολιτικούς - δημοσίους υπαλλήλους με δήμευση περιουσιών.

Αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα- συμπεριλαμβανομένων υπουργών, νομαρχών και δημάρχων- προβλέπει νομοσχέδιο που προωθείται άμεσα στη Βουλή, με το οποίο παρέχονται και κίνητρα επιεικούς ποινικής μεταχείρισης σε εμπλεκόμενους σε οικονομικά σκάνδαλα αν συμβάλλουν στην αποκάλυψή τους.

Η δήμευση των περιουσιακών στοιχείων που αποκτώνται παράνομα, όχι μόνο με τη διάπραξη του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας, όπως ισχύει σήμερα, αλλά και με την τέλεση όλων των οικονομικών αδικημάτων περί την υπηρεσία, αποτελεί μια από τις νέες ρυθμίσεις και αφορά παράλληλα τις περιπτώσεις απόκρυψης των παρανόμως αποκτηθέντων στη δήλωση πόθεν έσχες, καθώς και σε κάθε περίπτωση παράλειψης υποβολής δήλωσης περιουσιακών στοιχείων.... συνέχεια :
Δήμευση περιουσιών για πολιτικούς - δημ.υπαλλήλους

από [ ΤΑ ΝΕΑ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:19 π.μ.- 23/2/2010

Μοιραστείτε

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν τη διερεύνηση «πολιτικών παρεμβάσεων» στα δημοσιονομικά στοιχεία της περιόδου 2007-2009.

Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική.

Βαρύτατες ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για συνειδητή διαστρέβλωση των δημοσιονομικών στοιχείων της χώρας περιλαμβάνει η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που κατέθεσε απόψε στη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος απαριθμούν τις -όπως τις αποκαλούν- «μεθοδεύσεις χειραγώγησης στη δημοσιοποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων», από την εποχή της απογραφής Αλογοσκούφη, μέχρι τα τέλη του 2008 και διαπιστώνουν ότι υπάρχουν «σαφείς ενδείξεις ότι κατά την περίοδο 2007-2009 υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις τόσο στο περιεχόμενο των στοιχείων όσο και στους χρόνους δημοσιοποίησής τους προς τον Ελληνικό λαό και τις Ευρωπαϊκές αρχές».

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ, είχε συμφωνήσει στη σύσταση εξεταστικής μόνον υπό τον όρο ότι θα περιλάβει τους χειρισμούς όλων των κυβερνήσεων από το 1981 και μετά.

Ολόκληρο το κείμενο της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής έχει ως εξής:

«
Η χώρα βρίσκεται σήμερα στη δίνη πρωτοφανούς επίθεσης από διεθνείς κερδοσκοπικούς κύκλους και διεθνή μέσα ενημέρωσης, με αποδυναμωμένο το κύρος και την αξιοπιστία της. Εκτός από το μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος, η διαπιστωμένη αναξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων κατέστησαν τη χώρα ευάλωτη στις επιθέσεις που πλήττουν την οικονομία μας και στα παιχνίδια των κερδοσκόπων με τις αγορές κρατικών ομολόγων....... συνέχεια : Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική

από [ ΤΑ ΝΕΑ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:06 π.μ.- 23/2/2010

Μοιραστείτε