Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΟΦΙΑ...


Θα μπορούσα να πάω και παλιότερα, αλλά θα το πιάσω από το εύλογο παρελθόν : εν αρχή ην, τέλος δεκαετία του 80’, το «Τσοβόλα δώστα όλα…», όταν ο Ανδρέας προέτρεψε, προεκλο-γικά, τον τότε υπουργό επί των οικονομικών να δώσει στον κόσμο αυξήσεις και παροχές. Οι εκλογές χάθηκαν για το ΠΑΣΟΚ…
Στη συνέχεια είχαμε την παροχολογία του Μητσοτάκη, εν όψει της αναμέτρησης του 1993. Ποιος δεν θυμάται το ευρηματικό «καλύτερα παπάκι, παρά το Μητσοτάκη…». Η Ν.Δ. υπέστη, τότε συντριβή !...
Πάω μετά στον Κ. Σημίτη, στην περίπτωση του οποίου επιχειρήθηκε, η συνήθεια των προεκλογικών παροχών ν΄ αποκτήσει και ιδεολογικοπολιτική τεκμηρίωση : «…διανομή κοινωνικού μερίσματος από το περίσσευμα της διακυβέρνησης…» το είπαν κάποιοι… Το μεγάλο πακέτο Σημίτη εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ, πλην όμως στις εκλογές που ακολούθησαν, είχαμε την πεπατημένη !...
Ο λαός δεν χαμπαριάζει και δεν συγκινείται, από την προεκλογική παροχολογία και μαυρίζει, κανονικά, τον κακό κυβερνήτη, που επιχειρεί να γίνει καλός και φιλολαϊκός στα τελευταία του !

Κάτι μυρίζει στην ατμόσφαιρα και σήμερα : ο χρεοκοπημένος Καραμανλής, ευρισκόμενος, ολόκληρος, στον πολιτικό τάφο, αποπειράται προεκλογική ανοιχτοχεριά !... Κάτι για τ΄ αυτοκίνητα, κάτι για τους συμβασιούχους, κάτι για τη φορολογία, κάτι για μικρότερης εμβέλειας ρουσφέτια… Οι τωρινοί νεοδημοκράτες, απ΄ ό,τι φαίνεται δεν έχουν ακούσει και δεν έχουν μάθει, για την αδυναμία των πεθαμένων να εκτελέσουν ακόμα και την πλέον εύκολη, ανθρώπινη ενέργεια : το κλάσιμο…

Καιρός να καταγραφεί, λοιπόν, το απαύγασμα της λαϊκής άποψης για το ζήτημα, μπας και οι πολιτικοί μας ενστερνιστούν, κάποτε, το μάταιο της επιμονής τους, σε προεκλογικές παροχές.
Αυτός, λέει ο λαός, που μέχρι σήμερα με πήδησε κανονικά, με θυμήθηκε ξαφνικά και προσπαθεί να εξαγοράσει τη ψήφο μου… Αν τον ψηφίσω και ξαναβγεί, επικαλούμενος τη στενότητα και υποστηρίζοντας πως «έδωσε» πριν τις εκλογές, θα με ξαναβάλει κάτω !...
Ας τα πάρω, λοιπόν, απ΄ αυτούς τώρα, ψηφίζοντας, όμως, τους άλλους, για νάχω λαμβάνειν και μετά τις εκλογές…

Αχ αυτή η αιώνια, λαϊκή σοφία : παντού και πάντα άπαιχτη !...

ΑΠΌ ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ

Ήταν λίγο πριν τις 7.30μμ, σαν σήμερα, όταν πάγωσε το χαμόγελο...

Ήταν λίγο πριν τις 7:30 το απόγευμα της Κυριακής όταν όλη η χώρα πάγωσε στο θανάσιμο άγγελμα του καταστροφικού δυστυχήματος, η μεγαλύτερη ίσως ως τώρα τραγωδία στους Ελληνικούς δρόμους ήταν γεγονός. Το λεωφορείο με το οποίο επέστρεφαν μαθητές μετά από μία εκδρομή συγκρούστηκε με νταλίκα που δίπλωσε στην εθνική οδό, Λάρισας - Θεσσαλονίκης, στο 386 χιλιόμετρο στα Τέμπη. Η νταλίκα καρμανιόλα μετέφερε φορτίο με νοβοπάν που εκτινάχτηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και χτύπησαν το σχολικό λεωφορείο και τους μαθητές. Αποτέλεσμα,21 ανυποψίαστοι μαθητές πάνω στον ανθό της νιότης τους βρήκαν τραγικό θάνατο λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους. Τα αστεία και τα παιχνίδια των εκδρομέων μαθητών μετατράπηκαν σε κόλαση σε μια στιγμή Το γέλιο πάγωσε στα χείλη.

Και θρήνος και θάνατος απλώθηκαν στα πανέμορφα Τέμπη.

13 Απριλίου 2003

Μια ημερομηνία που η Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει. Μια ημερομηνία που έκανε το ποτήρι στην ατέλειωτη αλυσίδα των χιλιάδων τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν στην Ελλάδα να ξεχειλίσει.

13 Απριλίου 2003 η ημέρα που έκανε μια ολόκληρη Ελλάδα να παγώσει όταν με τρόμο και δέος πληροφορήθηκε για το τραγικότερο δυστύχημα των Ελληνικών δρόμων που καταγράφηκε ποτέ.

21 νεαρά παιδιά, μαθητές, έφηβοι πάνω στον ανθό της νιότης τους πλήρωσαν με την ζωή τους σφάλματα και παραλείψεις κάποιων που είναι δυστυχώς και αυτοί γονείς με παιδιά!


Καλό ταξίδι φιλαράκια, ποτέ δεν θα σας ξεχάσουμε...

Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ...ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ (ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)

1. Την ημέρα του θανάτου του Α. Γρηγορόπουλου και ενώ στην νεολαία επικρατούσε αναβρασμός, ο κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ως υπουργός Παιδείας, προτίμησε τα μπουζούκια.

2. Την επόμενη, ενώ το κέντρο της Αθήνας καιγόταν, συνελήφθη από το φωτογραφικό φακό στο γήπεδο, όπου είχε πάει να δει φίλους και ψηφοφόρους του.

3. Τώρα αποκαλύπτονται λεπτομέρειες από την υπουργική του παρουσία στο Παρίσι επί διήμερο με προκλητικές συμπεριφορές σπατάλης του δημοσίου χρήματος, όταν χιλιάδες Έλληνες πολίτες δοκιμάζονται από τις πολιτικές της κυβέρνησης. Ο υπουργός παραδέχθηκε τις βραδιές χλιδής, αλλά όπως υποστήριξε δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά γιατί αυτό προβλέπει το πρωτόκολλο.......


Οι πολίτες όμως έχουν καταλάβει και έχουν καταλάβει καλά!!!

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:56 μ.μ. - 13/4/2009

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

Η εικόνα του κ. Καραμανλή κατά την επίσκεψη του στην Πέλλα, ήταν θλιβερή. Εικόνα προσαρμοσμένη σε ένα ακόμη ανούσιο για τη χώρα σώου, που εξυπηρετούσε μόνο τις επικοινωνιακές ανάγκες του και της ετοιμόρροπης κυβέρνησης του. Αντί για ένα πρωθυπουργό για ένα πρωθυπουργό που εμπνέει σιγουριά και ενώνει, είδαμε:

-          Έναν πολιτικό αρχηγό που προτιμά να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση, αντί να κυβερνά τη χώρα. Που τολμάει και μιλάει όταν ακόμη είναι νωπές οι μνήμες από τον ορισμό της πολιτικής εξαπάτησης: «Είπαμε και επιμένουμε: Νέοι φόροι δεν πρόκειται να επιβληθούν!» (Κ. Καραμανλής, συζήτηση στη Βουλή για προϋπολογισμό 2009, 21/12/2008).  

-          Έναν κομματάρχη, που επέλεξε για άλλη μια φορά να επισκεφθεί έναν Νομό ειδοποιώντας μόνο τα κομματικά στελέχη.  

-          Έναν σχολιαστή, που αρκείται να περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα χωρίς να έχει ένα στοιχειώδες σχέδιο χειρισμού της κρίσης.

-          Όμηρος συμφερόντων, δέσμιος των αποτελεσμάτων τις δικής του καταστροφικής πολιτικής για τον τόπο πέντε χρόνια τώρα.

-          Έναν πρωθυπουργό όμηρο συμφερόντων, αδύναμο να κινητοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις τις χώρας μας, να χτίσει κοινωνικές συμμαχίες, να δημιουργήσει συναινέσεις για να πάει η Ελλάδα μπροστά. 

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:54 μ.μ. - 13/4/2009

ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;

1. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Εμείς κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε ότι είναι θεσμικά επιβεβλημένο προκειμένου να μην υπάρξει παραγραφή αλλά και να υπάρξει καταλογισμός ευθυνών όπου υπάρχουν, σε όλες ανεξαιρέτως τις υποθέσεις σκανδάλων. Η θέση μας είναι κρυστάλλινη. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και δεν χρωστάμε τίποτα σε κανένα. Όλα στο φως.

2. Έχουμε ξεκαθαρίσει, πως σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα φάση, ότι δεν θέλουμε ούτε να σκανδαλολογήσουμε, ούτε να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή του τόπου και φυσικά δεν έχουμε προσωπικά με κανένα. Έχουμε ξεκαθαρίσει επίσης ότι δεν μας αφορούν, ούτε οι συμψηφισμοί, ούτε τα μικροκομματικά επικοινωνιακά παιχνίδια με τα σκάνδαλα. Μας ενδιαφέρει μόνο η αλήθεια.

3. Η καταρρέουσα κυβέρνηση απορρίπτει και πάλι την πρότασή μας για Εξεταστική Επιτροπή στην υπόθεση της SIEMENS με το γελοίο επιχείρημα ότι οι εργασίες της Εξεταστικής θα παρεμποδίσουν την δικαστική έρευνα. Υπενθυμίζουμε ότι τα ίδια έλεγαν και το σκάνδαλο της Μ. Βατοπεδίου μέχρις ότου αναγκάστηκαν από τις εξελίξεις (παραιτήσεις δύο ανακριτών) να ζητήσουν οι ίδιοι Εξεταστική Επιτροπή, χωρίς φυσικά να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στη δικαστική έρευνα. Τώρα λένε πάλι τα ίδια.

4. Είναι προφανές ότι η καταρρέουσα κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μην διερευνηθούν σειρά σκανδάλων μέχρι τον Ιούνιο που επέρχεται η παραγραφή των αδικημάτων. Αν αυτό συμβεί, η παραγραφή θα έχει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του ίδιου κ. Καραμανλή. Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά. Και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:52 μ.μ. - 13/4/2009

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΗΛΕΙΑ: ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΠΡΑΞΗ.

1. Ο Γ. Παπανδρέου, και στο πρόσωπό του όλο το Κίνημά μας, βραβεύτηκαν το Σάββατο για την πρωτοβουλία να διατεθεί στην Νομαρχία Ηλείας το 30% της κρατικής επιχορήγησης του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του 2007 (1,2 εκ. ευρώ).

2. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:

-          Υπογράμμισε ότι «στην πραγματικότητα, αυτό που επιβραβεύεται σε αυτήν την εκδήλωση δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα χρέος, αν θέλετε το αυτονόητο που θα έπρεπε να υπάρχει, της αξιοπιστίας του πολιτικού λόγου. Για μας είναι αυτονόητο, ό,τι είπαμε το κάνουμε πράξη».

-          Υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έφερε τον Ιούνιο του 2008 στη Βουλή πρόταση νόμου για ένα ειδικό, ολοκληρωμένο Πρόγραμμα, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη των Πυρόπληκτων Περιοχών, για την Πράσινη Ανάπτυξη της περιοχής. Δυστυχώς, αυτή η πρόταση απερρίφθη από τη σημερινή πλειοψηφία της Βουλής.

-          Δεσμεύτηκε πως «λαού θέλοντος, αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές, όταν θα αναλάβουμε το τιμόνι της χώρας, θα κάνουμε πράξη και τη δέσμευσή μας για ένα νέο πράσινο αναπτυξιακό πρότυπο. Διότι πέραν της ανάγκης άμεσης βοήθειας στο Νομό Ηλείας και στις υπόλοιπες πυρόπληκτες περιοχές, θεωρήσαμε ότι αυτή η κρίση, ήταν και μια ευκαιρία. Μια ευκαιρία να απαντήσουμε πρώτα από όλα στα μεγάλα διακυβεύματα της αλλαγής του κλίματος, αλλά ιδιαίτερα στην ανάγκη να μπει η χώρα μας σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά, που είναι η Πράσινη Ανάπτυξη».

-          Ενημέρωσε για την πρωτοβουλία το Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, που έχει προκηρύξει ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό ιδεών και προτάσεων, για την ανασυγκρότηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη των πυρόπληκτων περιοχών του Νομού Ηλείας και της Πελοποννήσου. Και σημείωσε ότι, η Ηλεία μπορεί και πρέπει να γίνει κοιτίδα ενός προτύπου πράσινης ανάπτυξης, με επίκεντρο την ιδέα, την πρόταση που έχουμε καταθέσει για τη Νέα Ολυμπία, με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο, στη φύση, στην ιστορία, στον πολιτισμό.

2. «Οι προτάσεις αυτές εξασφαλίζουν το μέλλον, την ποιότητα, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Είναι οδηγός για να μπορέσουμε να κάνουμε πραγματικά αυτό το πρότυπο ανάπτυξης, πράξη, με συντονισμένη δράση του κράτους, με καινούργιους δεσμούς εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη και το κράτος, με πολιτική αξιοπιστία».

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:48 μ.μ. - 13/4/2009

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΥΣΑ. ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ.

Σε δήλωσή του για την ελληνική εξωτερική πολιτική στη χθεσινή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο πρόεδρος του Κινήματος υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:  

1. «Η Τουρκία δεν αναβαθμίζεται από την επιλογή του Αμερικανού προέδρου να την επισκεφτεί, και μάλιστα αγνοώντας την Αθήνα στο πέρασμά του. Αναβαθμίζεται επειδή η δική της πολυεπίπεδη και ευέλικτη πολιτική των τελευταίων ετών την καθιστά αξιόπιστο συνομιλητή και ισχυρό εταίρο για όσους διατηρούν συμφέροντα στην περιοχή. Και οι ΗΠΑ, απλώς, το αναγνωρίζουν και το αξιοποιούν».

2. «Την αναβάθμιση της Τουρκίας, όμως, την επέτρεψε η απουσία και απραξία της ελληνικής κυβέρνησηςαπό τις διεθνείς εξελίξεις τα τελευταία πέντε χρόνια. Η Ελλάδα σταδιακά έπαψε να διεκδικεί δραστήρια και πρωτοπόρα θέση στα Βαλκάνια, παρέδωσε τον έλεγχο στα ελληνοτουρκικά και απώλεσε τον ρόλο του προνομιακού συνομιλητή με τον αραβικό κόσμο, ενώ δεν αξιοποίησε και υποβάθμισε τον ρόλο της Ε.Ε. στα παραπάνω θέματα».

3. «Για μία ακόμη φορά, όμως, η κυβέρνηση ερμηνεύει λανθασμένα τα δεδομένα. Η απάντηση στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Άγκυρα δεν μπορεί να είναι μόνο η εσπευσμένη διεκδίκηση μιας συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό - όσο σημαντικές και εάν είναι οι συναντήσεις με ηγέτες συμμάχων και εταίρων. Η απάντηση θα έπρεπε να είναι η ανίχνευση των σφαλμάτων, των παραλείψεων και των δυνατοτήτων της χώρας. Η αναθεώρηση της πολιτικής, αλλά και των εργαλείων της».

4. «Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ποια είναι η σημερινή θέση της χώρας στη διεθνή κοινότητα και ποιο ακριβώς είναι το κεφάλαιό της. Δεν αναρωτιέται γιατί δεν είναι απαραίτητη πλέον για τους συμμάχους της. Δεν έχει διαγνώσει τις αδυναμίες της και δεν καλλιεργεί τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα».

5. «Η Ελλάδα μπορεί να βρει και πάλι τον δικό της ρόλο, να επεξεργαστεί τη δική της ειδική προσφορά στις διεθνείς εξελίξεις - πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, που αποτελεί την απαράβατη αρχή και αξία στην εξωτερική μας πολιτική. Αυτό μόνο με σοβαρή και συστηματική δουλειά, με σχέδιο και εθνική στρατηγική μπορεί να επιτευχθεί. Αξιοποιώντας τις πραγματικές μας δυνατότητες, συμμετέχοντας ενεργά στις νέες διεθνείς εξελίξεις με παρουσία, θέσεις και πρωτοβουλίες. Όπως το πετύχαμε στο παρελθόν, με απτά αποτελέσματα προς όφελος της Ελλάδας και του Ελληνισμού, μπορούμε να το πετύχουμε και πάλι».

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:44 μ.μ. - 13/4/2009

ποινικοποίηση των BLOGS




Τον τελευταίο καιρό πιπίλα το έχει κάνει το θέμα των 
Blogs ηκυβέρνηση, χωρίς καν να ξέρει τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περί ταύτιση της Ελευθερίας της έκφρασης και του λόγου με τα Blogs και προστασία τους.

Καλό θα ήταν για όλους μας να ηρεμήσετε λίγο παιδιά έτσι;
Πολύ για ρεζίλι δεν έχετε γίνει;
Ακόμη να βάλετε μυαλό και να ασχοληθείτε με τα προβλήματα της κοινωνίας, 
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ;

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε την κατάλληλη πολιτική κίνηση στη σκακιέρα του Μεσανατολικού.

 Συναντήθηκε με εκπρόσωπο της οργάνωσης "The Free Gaza Movement", μιας από τις διεθνείς οργανώσεις που στηρίζει τη νόμιμη και εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση της Γάζας (Χαμάς)

Ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Paul Larudee

(από αριστερά) Paul Larudee, ο λαϊκός αγωνιστής Αντώνης Καρράς, ο γιατρός Θανάσης Νησιώτης, που χειρουργούσε στη βομβαρδιζόμενη Γάζα και ο Γιώργος Παπανδρέου
Τα σχόλια των Παλαιστινιακών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων χαιρετίζουν αυτή την πολιτική κίνηση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που αναδεικνύει μια νέα πολιτική για τους σοσιαλιστές στην Ευρώπη κι όχι μόνον.
Η «εμμονές» των ΗΠΑ και της Ευρώπης να μην θέλουν ν’ αναγνωρίσουν την κυβέρνηση που επέλεξε ο Παλαιστινιακός λαός -μάλιστα με εκλογικές διαδικασίες υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης-, τώρα έχουν μια νέα πραγματικότητα ν’ αντιμετωπίσουν: θα πρέπει τώρα να λάβουν σοβαρά την κίνηση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Paul Larudee, στον οποίο η κυβέρνηση της Χαμάς στη Γάζα του έχει δώσει για τους αγώνες του το Παλαιστινιακό Διαβατήριο, σηματοδοτεί μια νέα αριστερή πολιτική για τους σοσιαλιστές;
Είναι δεδομένο ότι μ’ αυτή τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδειξε σε κάθε κατεύθυνση ότι γνωρίζει πολύ καλά το παρελθόν και την ιστορία του κινήματος (βλ. Ανδρέα Παπανδρέου) και πως γνωρίζει πολύ καλά που το οδηγεί.
Συγχαρητήρια γι’ αυτή τη συνάντηση, ίσως πρέπει ν’ αποδοθούν και στους συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, που χειρίζονται το θέμα, για την επιλογή του κατάλληλου χρόνου, τώρα που πολλοί ευρωβουλευτές απαιτούν την αναγνώριση της εκλεγμένης κυβέρνησης στη Γάζα.
Όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι, που στέκονται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, πιστεύουν ότι αυτή η πολιτική κίνηση σηματοδοτεί νέες προοπτικές για να επιστρέψουν οι Παλαιστίνιοι στην πατρίδα τους, αλλά και για να τεθεί ένα τέλος στον απάνθρωπο αποκλεισμό των Ελεύθερων Πολιορκημένων της Γάζας.

* Πηγή φωτογραφιών: "www.papandreou.gr"