Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Θρίαμβος ΠΑΣΟΚ σ' ένα κατ' ευφημισμόν ...ντέρμπι

από [ anarxokommouni ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:15 μ.μ.- 07/10/2009

Το νέο talent show της ελληνικής τηλεόρασης

από [ anarxokommouni ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:10 μ.μ.- 07/10/2009

Νέα πρόσωπα

Πολύ χαρήκαμε για τη σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου υπό την πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου. Χαρήκαμε επειδή δεν υπήρξε αποκλεισμός του Βενιζέλου και του Λοβέρδου και επειδή συμπεριλήφθηκαν πολλές γυναίκες σε υπουργικές θέσεις καθώς επίσης και νέα άφθαρτα πρόσωπα με όρεξη για δουλειά.
Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.
από [ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]
ΚΙ ΕΜΕΙΣ.
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:53 μ.μ.- 07/10/2009

Στο χακί… … ντύθηκε ο Βαγγέλης

Καλό βόλι Βαγγέλη !!!
από [ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 7:45 μ.μ.- 07/10/2009

ΠΕΡΙ ΣΤΥΛ...

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:39 μ.μ.- 07/10/2009

Ομιλία Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο


Οι εκκρεμότητες !!!

από [ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:53 μ.μ.- 07/10/2009

ΛΙΓΟ ...ΕΜΟ

από [ δημολόγος ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:46 μ.μ.- 07/10/2009

ΠΟΣΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ;

από [ δημολόγος ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:41 μ.μ.- 07/10/2009

Ορκωμοσία Νέου Υπουργικού Συμβουλίου


Παπανδρέου: «Είμαστε οι καταλύτες της αλλαγής»

Τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές και το στίγμα των διαθέσεών του έδωσε ο Γ. Παπανδρέου στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μιλώντας για πάταξη της διαφθοράς και αλλαγή σελίδας στην πολιτική ζωή της χώρας.
Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε άμεσο περιορισμό της σπατάλης και «μαχαίρι» στις ρουσφετολογικές προσλήψεις και τη νοοτροπία περί πελατειακών σχέσεων.
Από τους υπουργούς ζήτησε και τις παραιτήσεις όλων των επιτροπών των υπουργείων, οι οποίες θα συνοδευτούν και από απολογισμό των έργων τους, εξηγώντας ότι δαπανήθηκαν πάρα πολλά χρήματα για τη σύσταση επιτροπών.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση έλαβε «εντολή ανατροπής» μίας κατάστασης στασιμότητας, παρακμής και αδιαφάνειας και απεύθυνε μία συμβουλή στους νέους υπουργούς: «Δεν απολογούμαστε, δεν κρύβουμε τα κακώς κείμενα, δεν τα φορτώνουμε σε άλλους. Τα αναδεικνύουμε με τον σωστό τρόπο».
Θέλουμε να προχωρούν οι άριστοι όχι οι αρεστοί, τόνισε και ξεκαθάρισε ότι «δεν ήρθαμε για να αλλάξουμε το γαλάζιο κράτος με ένα πράσινο ομοίωμα του». «Είμαστε οι καταλύτες της αλλαγής» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε οι απολογητές της διοικητικής εξουσίας προς τον πολίτη, είμαστε οι αντιεξουσιαστές στην εξουσία».
Ζήτησε αξιοπρέπεια στις σχέσεις πολίτη-πολιτείας και τόνισε ότι η μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ και η δυναμική του «μας δίνει δυνατότητες και ευθύνη για ανατροπές που χρειάζεται ο τόπος».
Βασικό στόχο αποτελεί και η αναβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών: «Η σημερινή διαδικασία είναι αρχή λογοδοσίας της εκτελεστικής εξουσίας προς όλους τους πυλώνες της δημοκρατίας. Και στη Βουλή θα ζητήσω αναβάθμιση επιτροπών».
Ξεκαθάρισε ότι πριν ληφθούν μέτρα θα πρέπει να καταγραφεί το ακριβές μέγεθος των προβλημάτων και ζήτησε να υπάρχει ειλικρινής συνεργασία και κάθε υπουργός να θέσει προτεραιότητες.
Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι έχει καλέσει και τον Συνήγορο του Πολίτη για να εκθέσει την εμπειρία του θεσμού καθώς στόχος είναι να μην υπάρχουν κομματικές ή άλλες διακρίσεις ή προκαταλήψεις λόγω καταγωγής, πλούτου, θρησκείας, αναπηρίας.
Είχε προηγηθεί το πρωί η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Μέχρι το απόγευμα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι τελετές παράδοσης - παραλαβής των νέων υπουργείων.
από [ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:35 μ.μ.- 07/10/2009

Το άγχος της δικαστικής εξέλιξης του σκανδάλου της "Γερμανός", δεν επιτρέπει στον κο Αλογοσκούφη ν αφοσιωθεί στα καθηγητικά του καθήκοντα...

Ενα σκάνδαλο 1,6 δις ευρώ, αυτό της αγοραπωλησίας της"ΓΕΡΜΑΝΟΣ", δεν επιτρέπει στον κο Αλογοσκούφη ν αφοσιωθεί στα καθηγητικά του καθήκοντα.
Το ποσό που δαπανήθηκε είναι προκλητικά ιλιγγιώδες και αναντίστοιχο με την τιμή της μετοχής της εταιρείας.
Μια πραγματικά ανεξάρτητη Δικαιοσύνη που οφείλει να υπερασπισθεί το κύρος της, θα καταλογίσει τις ποινικές ευθύνες που αναλογούν στους πρωταγωνιστές της αμαρτωλής αυτής ιστορίας...
από [ κουρδιστό πορτοκάλι ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:20 μ.μ.- 07/10/2009

Ποιος είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

Ο Δημήτρης Π. Δρούτσας γεννήθηκε στην Λευκωσία στις 5 Αυγούστου 1968.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης, όπου συνέγραψε και την Διδακτορική Διατριβή του με θέμα την «Ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ξεκίνησε, το 1994, την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία ως καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Ερευνητικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βιέννης («Forschungsinstitut für Europafragen der Wirtschaftsuniversität Wien»).
Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, διετέλεσε, από το 1998, νομικός σύμβουλος στο επιτελείο του Υπουργού Εξωτερικών και μετέπειτα Καγκελάριου της Αυστρίας, Wolfgang Schüssel.
Toν Σεπτέμβριο 1999 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με ιδιαίτερο αντικείμενο την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Κυπριακό, την πολιτική προσέγγισης της Ελλάδας με την Τουρκία, καθώς και τα μεγάλα θεσμικά ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από τον Μάρτιο 2004 είναι ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Α. Παπανδρέου.
Τον Μάρτιο 2008 ανέλαβε και χρέη Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για τα διεθνή ΜΜΕ και ως προς τις δραστηριότητες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Τον Μάιο 2008 ορίστηκε Γραμματέας του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ.
Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και σειρά διαλέξεων στο εσωτερικό και εξωτερικό για θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου, Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Εμπορικού Δικαίου, Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Άμυνας.
Μιλά Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ρώσικα.
Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Φαίη Καραβίτη.

Η ΑΤΑΚΤΗ ΦΥΓΗ...


Επί τρία χρόνια τοΒήμα έγραφε για τα σενάρια συνεργασίας ή συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Σήμερα πανηγυρίζει για την αυτοδυναμία. Μυστήρια πράγματα...
"Η δημοκρατική λειτουργία έχει ως προϋπόθεση τη δυνατότητα εναλλαγής στην εξουσία μιας παράταξης από μιαν άλλη- έτσι ώστε να μη βρεθεί ποτέ σε αδιέξοδο ο ψηφοφόρος. Για τον λόγο αυτόν ΤΟ ΒΗΜΑθεωρούσε απαράδεκτα επικίνδυνη τη... συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων, έστω και αν αυτό εσήμαινε επαναληπτικές εκλογές. Ευτυχώς η αυτοδυναμία του ΠαΣοΚ καθιστά κάθε τέτοια σκέψη περιττή. Ο τόπος όμως χρειάζεται υπεύθυνη αντιπολίτευση- και το ζητούμενο σήμερα είναι να ανασυγκροτηθεί το ταχύτερο η Νέα Δημοκρατία, που αθρόα την εγκαταλείπουν στελέχη, καθώς βυθίστηκε σε ανυποληψία και πρωτοφανή κατάρρευση. Χρέος της σημερινής αντιπολίτευσης είναι να επιλέξει νέα ηγεσία αλλά με κριτήριο αξιόπιστες προγραμματικές προτάσεις. Ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά είναι απαραίτητη προϋπόθεση η σωστή λειτουργία του Κοινοβουλίου, όσο και αν είμαστε αισιόδοξοι για την επιτυχία του ΠαΣοΚ στη νέα του θητεία"!!!
από [ fimotro ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:56 μ.μ.- 07/10/2009

Η ΝΕΑ ΕΡΤ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Κρατήστε στο αρχείο σας τα παρακάτω ονόματα για την ΕΡΤ και σε λίγες ώρες θα μας θυμηθείτε.
Πρόεδρος: ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
Εντ. σύμβουλοι: ΤΖΩΝΥ ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ
Γεν. Δ/ντης Ειδήσεων: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ
Δ/ντης Εκπομπών: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Γεν. Δ/ντης Οικονομικών: ΤΑΣΟΣ ΣΑΛΕΣΙΩΤΗΣ
Γεν. Δ/ντης Ραδιοφωνίας: ΛΑΜΠΗΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ
Γεν. Δ/ντης Προγραμματος: ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

από [ fimotro ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:51 μ.μ.- 07/10/2009

Οταν κοιτας απο ψηλα Νο 110

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:47 μ.μ.- 07/10/2009

Δεν τον θελει κανεις!

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:44 μ.μ.- 07/10/2009

Πραγματικο ψηφοδελτιο!

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:41 μ.μ.- 07/10/2009

Ξεδιαντροπες!!!!... Ξετσίποτες !!!...

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:38 μ.μ.- 07/10/2009

Τα γκρεμισε ολα!!!!

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:33 μ.μ.- 07/10/2009

ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ Η ΝΤΟΡΑ !...

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:26 μ.μ.- 07/10/2009

ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ...


Μα είναι απόφαση αυτή; Να καταργήσει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης;
Έτσι σκοπεύει να μας κυβερνήσει αυτός ο ...Γιώργος Παπανδρέου;

Πως μπορεί κανείς να κλείσει ένα τόσο παραγωγικό υπουργείο; Στα χρόνια που υφίσταται έχει επιτελέσει ιστορικό έργο στη Βόρεια Ελλάδα! Έχει σηματοδοτήσει την ίδια την ύπαρξή της! Ποιός ξεχνά τη συμβολή του υπουργείου στο ..................(συμπληρώνει όποιος το γνωρίζει), την καθοριστική του στάση στην .............................. (σ.ο.τ.γ.), τη σθεναρή και αποφασιστική του αντιμετώπιση του προβλήματος του ............................... (σ.ο.τ.γ)!
.
Η ύπαρξη του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης έκανε τους Βορειοελλαδίτες να αισθάνονται ....αυτό που είναι! Δηλαδή ...............................(σ.ο.τ.γ.)!
.
Χώρια που λόγω της ύπαρξης του υπουργείου κρατιόταν και οι εσωκομματικές ισορροπίες! Έτσι, δε γκρίνιαζαν οι βορειοελλαδίτες, καθώς ένας από αυτούς ήταν στρογγυλοκαθισμένος στην πολυθρόνα του υπουργείου και παρίστανε τον υπουργό!
.
Πέρασαν τόσοι και τόσοι ασήμαντοι και ανίκανοι από την καρέκλα του υπουργείου Μ-Θ.! Τόσοι που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα... Τόσοι που αν δεν υπήρχε το υπουργείο, δε θα τους έλεγε κανείς ούτε καλημέρα! Αναδείχτηκαν τόσοι πολιτικοί της μπαρούφας και της αερολογίας, τόσοι οπαδοί των εσωκομματικών οφικίων και του τίποτα...
.
Γι'αυτό και η κατάργησή του από το Γιώργο Παπανδρέου, προκάλεσε όπως ήταν επόμενο, τη μήνιν τόσων επιφανών και λαοπρόβλητων Θεσσσαλονικέων πολιτικών ανδρών: Παναγιώτης Ψωμιάδης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, Στέλιος Παπαθεμελής! Όλοι αυτοί οι λαμπροί ηγέτες, με το σημαντικό έργο και την πλατιά πολιτική υποσταση, ήρθαν να ενώσουν τις φωνές τους κατά της απόφασης του νέου πρωθυπουργού!
.
Ειδικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μαθημένος στις χουβαρντοσύνες και τις σπατάλες, καθώς προσεχώς εγκαινιάζει ένα δημαρχιακό Μέγαρο στη Θεσσαλονίκη αντάξιο της πόλης του Παρισιού - οι συγκρίσεις όμως σταματούν εδώ - βγήκε να γκρινιάξει για την κατάργηση, καθώς ήλπιζε κάποτε να μετακομίσει ίσως κι αυτός προς τα εκεί... Και, στο κάτω-κάτω, δεν επιτρέπεται να είναι ο μόνος που κάνει σπατάλες σε αυτή την πόλη...
.
Ο μελλοντικός υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ πάλι, επαρμένος από τον αχό της μελλοντικής δόξας, θέλει υπουργείο για να έχει να ...διατάζει. ¨Ενας Ψωμιάδης δε μπορεί να μένει χωρίς υποτακτικούς...
.
Όσο για τον Παπαθεμελή, ό,τι και να πει κανείς, θα είναι ...αντάξιό του: λίγο!
.
Όλοι οι προαναφερθέντες δεν ήρθαν ποτέ να κάνουν προτάσεις για την αναβάθμιση του υπουργείου, την καλύτερη λειτουργία του, τη βελτίωση της θέσης και των αρμοδιοτήτων του. Απλά, επιθυμούσαν τη συνέχιση της ύπαρξής του, ως έχει...
.
Γιατί λοιπόν να καταργήσει ο νέος πρωθυπουργός ένα ...σύμβολο; Μπορεί να ήταν άχρηστο, μπορεί να κόστιζε ακριβά, μπορεί να μην είχε λόγο ύπαρξης, μπορεί απλώς να εξυπηρετούσε μικροκομματικούς σκοπούς, όμως έπρεπε να μείνει, να διατηρηθεί, για να ικανοποιεί τη ματαιοδοξία κάποιων πολιτικών ταγών της πόλης, την αφέλεια κάποιων εθνικιστικά παπαρολόγων κατοίκων της, την ηλιθιότητα κάποιων ατάλαντων και χωρίς άποψη γραφιάδων και τη βλακεία των κομματόσκυλων που έχουν μάθει να απαιτούν και κυρίως ...να παίρνουν!

Έκρυβαν έλλειμμα 10% του ΑΕΠ [ Αποκά-λυψη από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ]

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Χρυσολωρά

Τις επικίνδυνες διαστάσεις που έχει προσλάβει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας αποκάλυψε χθες ο διοικητής της Τραπέζης
της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος, αναφέροντας στο περιθώριο της Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι «το έλλειμμα του προϋπολογισμού οδεύει προς το 10% του ΑΕΠ, σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας».

Η εκτίναξη του ελλείμματος στο 10% του ΑΕΠ καθιστά δυσκολότερη την επικείμενη διαπραγμάτευση της νέας κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες σχετικά με τα χρονικά περιθώρια μείωσής του κάτω από το 3% του ΑΕΠ. Ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα κιόλας τις σχετικές επαφές στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της πρώτης συμμετοχής του στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας. .....
από [ ΤΑ ΝΕΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:43 π.μ.- 07/10/2009

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ & ΠΑΝΔΩΡΑ από το ΒΗΜΑ


Ο ΤΥΠΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ... (ΤΟ ΒΗΜΑ).


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:26 π.μ.- 07/10/2009