Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Ενα πλωτό γεωτρύπανο σκάβει για πετρέλαιο στο Β. Αιγαίο




Επειτα από ταξίδι 4.700 ναυτικών μιλίων, από το λιμάνι Kirkenes της Νορβηγίας, έφτασε χθες το πρωί στον κόλπο της Καβάλας το εντυπωσιακό γεωτρύπανο Energy Exeter, που θα «πιάσει δουλειά» στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας στα κοιτάσματα πετρελαίου του Βόρειου Πρίνου και Εψιλον.

Το γεωτρύπανο, τύπου jack up, είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο που έχει χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 1980, όταν διενεργήθηκαν οι πρώτες γεωτρήσεις στον κόλπο της Καβάλας. Εχει ύψος 112 και είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί ολόκληρο τον χρόνο, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, σε βάθη θάλασσας μέχρι 91,4 μ., και να πραγματοποιεί γεωτρήσεις σε βάθη έως και 7.500 μ.


Η Ενεργειακή Αιγαίου, κύριος μέτοχος της Kavala Oil, το μίσθωσε για 120 μέρες από τη νορβηγική εταιρεία Northern Offshore, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις στα δύο κοιτάσματα, στα οποία έχει αποκτήσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης στις 10/8/2008.

Αρχικά θα εγκατασταθεί στο κοίτασμα του Βορείου Πρίνου, που είχε εγκαταλειφθεί το 2004 και έχει απολήψιμα αποθέματα περίπου 5 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου. 

Η γεώτρηση θα έχει συνολικό βάθος 3.200 μέτρα και αναμένεται να έχει διάρκεια περίπου 60 ημερών.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει γεώτρηση στο νέο κοίτασμα Εψιλον, 10 ναυτικά μίλια νότια της ηπειρωτικής ακτής της Καβάλας, που έχει εκτιμώμενα αποθέματα περίπου 18 εκατομμυρίων ναυτικών μιλίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενεργειακής Αιγαίου, στόχος της είναι να αναπτυχθεί στην πρώτη ελληνική ανεξάρτητη πετρελαϊκή εταιρεία με δυναμική παρουσία στο πεδίο της έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και διεθνώς, αξιοποιώντας τις υφιστάμενες υποδομές της και το εξειδικευμένο κι έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό της.

Σημειώνεται πως με τις δύο γεωτρήσεις, που αναμένεται να ολοκληρωθούν στους επόμενους 6 μήνες, η εταιρεία προσδοκά να τριπλασιάσει την παραγωγή πετρελαίου, αυξάνοντας τη σημερινή ημερήσια παραγωγή των 1.300 βαρελιών σε άνω των 4.000 βαρελιών.

Η κίνηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω της κάθετης πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου, καθώς η σημερινή παραγωγή δεν αρκεί ούτε για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.

1. Οι εκδηλώσεις έχθρας των κατοίκων της ΠΓΔΜ προς Έλληνες ταξιδιώτες στη χώρα τους αποτελούν δυσάρεστη και απολύτως ανεπιθύμητη εξέλιξη. Τα όσα συνέβησαν στην ΠΓΔΜ αποτελούν αποκλειστικό αποτέλεσμα της τακτικής που ακολουθεί η εθνικιστική και μισαλλόδοξη σημερινή ηγεσία της χώρας αυτής.

2. Εν τούτοις, πρέπει να σημειώσουμε και την αδυναμία και την αδεξιότητα της κυβέρνησης της Νέα Δημοκρατίας να συνδυάσει την πολιτική επίλυσης του προβλήματος του ονόματος με βάση την εθνική κόκκινη γραμμή (μία ονομασία, για όλες τις χρήσεις, με γεωγραφικό προσδιορισμό, καμία συζήτηση για διπλή ονομασία) με την πολιτική των πεντακάθαρων μηνυμάτων προς το λαό της χώρας αυτής, ότι δεν μας χωρίζουν άλλα προβλήματα και ότι η ειρηνική συνύπαρξη είναι προς το συμφέρον όλων μας.

3. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία. Κάθε σκέψη για κινήσεις προς την ίδια κατεύθυνση είναι ξένη με τη νοοτροπία και τον πολιτισμό μας.

ΠΑΣΟΚ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΘΕΑΤΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΥΡΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ…ΣΚΟΝΑΚΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΨΕΜΑΤΑ. ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ;

1. Όλα έγιναν όπως ακριβώς τα είχαμε περιγράψει: Ο κ. Καραμανλής παρακολούθησε ως θεατής μία ακόμη Σύνοδο Κορυφής. Επέστρεψε από τις Βρυξέλλες, όπως ακριβώς έφυγε. Χωρίς ιδέες, χωρίς σχέδιο για τη χώρα, χωρίς αξιοπιστία γι’ αυτά που θα έπρεπε να διεκδικήσει η χώρα μας. Έχοντας στις αποσκευές του, τα δραματικά στοιχεία της κατάρρευσης του προϋπολογισμού του 2008, στοιχεία που μέχρι πριν από μερικές μέρες έκρυβε από τους Έλληνες πολίτες.

2.Το θλιβερό για τη χώρα θέαμα συμπληρώθηκε στη συνέντευξη Τύπου, με τις γραμμένες για πολλοστή φορά σε σκονάκια απαντήσεις, που επαναλάμβαναν τα μισόλογα για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και τα επικοινωνιακά υποκριτικά κόλπα περί συναίνεσης. Απαντήσεις που φυσικά άφηναν ορθάνοιχτη την πόρτα να σταλεί στους πολίτες ένας ακόμη λογαριασμός της καθολικής αποτυχίας της κυβέρνησης του.

3. Είναι προφανές ότι η χώρα έχει στο τιμόνι της ένα πρωθυπουργό περιορισμένου κύρους που το μόνο που σκέφτεται είναι πως να μεταθέσει αλλού την αποτυχία του και να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία. Και είναι εξίσου προφανές ότι η χώρα έχει στο τιμόνι της ένα πρωθυπουργό που η μόνη συνταγή που έχει για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι η επιβολή φόρων και περιοριστικών μέτρων.

4. Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την κρίση μόνο με περιοριστικές πολιτικές. Χρειάζεται αναπτυξιακές πολιτικές, αναπτυξιακό στίγμα, πολιτικές που να ενισχύουν το εισόδημα του πολίτη και να επενδύουν στο μέλλον. Και πάνω από όλα χρειάζεται αξιοπιστία, την αξιοπιστία που η σημερινή κυβέρνηση απλώς δεν διαθέτει.

ΠΑΣΟΚ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ. ΟΣΟ ΜΕΝΟΥΝ, ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ.

1. Προκήρυξαν εκλογές τον Αύγουστο 2007, ενώ η χώρα ήταν αποδεδειγμένα ανοχύρωτη μπροστά στην πύρινη λαίλαπα, για να γλυτώσουν από τα πορίσματα Ζορμπά για τα γαλάζια δομημένα ομόλογα. Και ποιος ήταν ο εθνικός λόγος που επικαλέστηκαν; Η κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2008. Θυμηθείτε την απύθμενη υποκρισία:

«Η κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, ενός προϋπολογισμού ανάπτυξης, ενός προϋπολογισμού ευθύνης, ενός προϋπολογισμού κοινωνικής αλληλεγγύης, αποκτά χαρακτήρα εθνικής υπόθεσης. Η απόφαση αυτή αφορά άμεσα και ουσιαστικά το μέλλον κάθε οικογένειας, το μέλλον της κοινωνίας μας, το μέλλον της Πατρίδας. Απαιτείται για την απόφαση αυτή ισχυρή και νωπή λαϊκή εντολή, ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία». Κ. Καραμανλής, διάγγελμα προκήρυξης εκλογών, 17/08/2007. «Προϋπολογισμός ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης»! Πέντε λέξεις, μνημείο πολιτικής εξαπάτησης των πολιτών…

  • Προϋπολογισμός ευθύνης; Οι προβλέψεις τους ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Και ας πάψουν να επικαλούνται τη διεθνή κρίση. Πολύ πριν η διεθνής κρίση χτυπήσει την πόρτα της χώρα μας, τον Ιούνιο του 2008 ο τότε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών δήλωνε «πιάσαμε πάτο στα έσοδα».
  • Προϋπολογισμός κοινωνικής αλληλεγγύης; Πικρό ανέκδοτο για τα δοκιμαζόμενα από την πολιτική τους χαμηλά εισοδήματα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ενέγραψαν 100 εκ. ευρώ στο περίφημο Ταμείο κατά της Φτώχειας το 2008, αλλά δεν διέθεσαν ούτε ένα ευρώ!

2. Αρνήθηκαν να συζητήσουν τις προτάσεις μας για ριζική αλλαγή του προϋπολογισμού του 2009, όπως π.χ. την πρότασή μας για επαναφορά του αφορολόγητου στους ελεύθερους επαγγελματίες, καθυβρίζοντάς μας για λαϊκισμό στη συζήτηση στη Βουλή στα τέλη Δεκέμβρη. Λίγες μέρες μετά, αναγκάστηκαν να επαναφέρουν το αφορολόγητο, κάτω από το βάρος της γενικής κατακραυγής…

3. Αρνήθηκαν να φέρουν και να συζητήσουμε στη Βουλή το «Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης» πριν το υποβάλλουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

4. Αρνήθηκαν επί μήνες να δώσουν τα πραγματικά στοιχεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2008. Επέλεξαν, στην απέλπιδα προσπάθεια να κρύψουν την πλήρη δημοσιονομική κατάρρευση, να τα δημοσιοποιήσουν την προηγούμενη Παρασκευή το βράδυ, αρχή του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Αναγκάστηκαν να το κάνουν εν όψει της συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Αποκαλύφθηκε πάντως η ζοφερή για την ελληνική οικονομία πραγματικότητα, το δημοσιονομικό Βατερλώ το οποία έκρυβαν από τον Ελληνικό λαό και τους εκπροσώπους του στη Βουλή:

  • Τα καθαρά έσοδα είναι 4 δις ευρώ κάτω από τις αρχικές προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2008.
  • Έλλειμμα 5,6 δις ευρώ πάνω από τις αρχικές προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2008.
  • Χρέος 262 δις ευρώ, δηλαδή 12 δις ευρώ πάνω από τις αρχικές προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2008.

5. Και τώρα προσποιούνται ότι ζητούν συναίνεση. Αλλά ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία, δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον εαυτό τους. Από την τακτική τους να κρύβουν την αλήθεια και να λένε ψέματα στους πολίτες, επιχειρώντας να τους παραπλανήσουν. Μοναδικό τους μέλημα είναι να κρύψουν και, όταν δεν μπορούν, να φορτώσουν αλλού την αποτυχία της πολιτικής τους. Να ψάχνουν άλλοθι και όταν δεν μπορούν να βρουν άλλα, να ψάχνουν συνενόχους. Η κυβέρνηση Καραμανλή είναι μια αναξιόπιστη κυβέρνηση.

ΠΑΣΟΚ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ «ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ» ΤΩΝ 28 ΔΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

1. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε σήμερα, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, στη Βουλή, Επίκαιρη Ερώτηση για την εξαιρετικά αρνητική οικονομική κατάσταση με καθημερινά θύματα επιχειρήσεις, σκληρά εργαζόμενους πολίτες και τις οικογένειές τους. Στην ερώτησή του ο Γ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι:

  • Το τελευταίο δίμηνο του 2008 χάθηκαν άνω των 6.000 θέσεων εργασίας, άλλες 1.500 τον Ιανουάριο του 2009 ενώ μόνο το μήνα Φεβρουάριο ανακοινώθηκαν άνω των 4.000 απολύσεων.
  • Την ίδια ώρα ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία μειώθηκε κατά 17% το 2008 σε σχέση με το 2007, ενώ ο γενικός δείκτης νέων παραγγελιών μειώθηκε κατά 8%.
  • Ταυτόχρονα, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο σκληρός πυρήνας του πληθωρισμού παραμένει στο 3%, με μεγάλους χαμένους τους παραγωγούς και καταναλωτές, και κερδισμένους τους μεσάζοντες. Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει αυξηθεί από τις αρχές τους έτους, παρά το γεγονός ότι η διεθνής τιμή του πετρελαίου έχει μειωθεί. Το φυσικό αέριο πωλείται ακριβότερα από το πετρέλαιο στην Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα.
  • Τέλος, οι τράπεζες δεν παρέχουν ρευστότητα προς την πραγματική οικονομία, παρά τη δραστική μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ και του euribor και το πακέτο στήριξης των 28 δις. Τον Ιανουάριο υπήρξε καθαρή μείωση της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, δημιουργώντας συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας.

2. Ο Γ. Παπανδρέου απευθύνει δύο συγκεκριμένα ερωτήματα προς το σημερινό πρωθυπουργό:

  • Για το έλλειμμα πολιτικής που εμφανίζει η κυβέρνηση, όσον αφορά στην ενίσχυση της ζήτησης, στην αποτροπή των συνεπειών της ανεργίας και στην αποκατάσταση της χαμένης εμπιστοσύνης των Ελλήνων καταναλωτών που πλήττονται από την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία.
  • Για την έλλειψη δεσμευτική πολιτικής για τις τράπεζες, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και σταθερή ροή χρήματος προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.
ΠΑΣΟΚ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ
ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ....

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ, ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΚΛΠ ΧΩΡΟΙ....


Πηγή: Του Κώστα Μητρόπουλου
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΙΣΗ....


Πηγή: Του Κώστα Μητρόπουλου
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ευρωπαϊκές... αποδράσεις

Του Γιάννη Α. Μυλόπουλου www.mylopoulos.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 4 Μαρτίου 2009

O Έλληνας Πρωθυπουργός πήγε στις Βρυξέλλες με τον αέρα του επιτυχημένου. Έχοντας δώσει εξετάσεις στη χώρα του κι έχοντας διακριθεί τόσο για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, όσο και για την επανίδρυση ενός αποτελεσματικού κράτους δικαίου, διαβεβαίωσε τους χειμαζόμενους από την κρίση Ευρωπαίους ότι στην Ελλάδα όλα βαίνουν καλώς. Καθώς δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα ούτε με τα ελλείμματα, τα οποία έχουν - όπως είπε- επί των ημερών του δραστικά μειωθεί, ούτε και με την ανάπτυξη, η οποία ακολουθεί φρενήρεις για τα δεδομένα της εποχής ρυθμούς. Σε μια σπάνια εκδήλωση υπευθυνότητας, μάλιστα, δήλωσε ότι παρά το γεγονός της επιτυχούς υλοποίησης ενός μεγάλου μέρους του σχεδίου του για τη χώρα δεν υποκύπτει στον πειρασμό της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. 

Ως καλός και αλληλέγγυος ηγέτης όμως, ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να φανεί χρήσιμος, εξάγοντας την τεχνογνωσία του στους Ευρωπαίους συναδέλφους του. Προς τους οποίους έκανε αυστηρές συστάσεις, ούτε να εγκαταλείψουν το κοινωνικό κράτος, ούτε όμως και να παρασυρθούν από την οικονομική κρίση και να προσχωρήσουν στον κρατικό προστατευτισμό. Τους ανέφερε προς τούτο το παράδειγμα της δικής του νεοφιλελεύθερης και ταυτόχρονα κοινωνικά ευαίσθητης πολιτικής. Σύμφωνα με την οποία το ελληνικό κράτος έχει εγκαταλείψει την προστασία των πολιτών, ακόμη και από τους πλέον επικίνδυνους κακοποιούς. Τους πλέον προνομιούχους των οποίων, τους υποχρεώνει να κυκλοφορούν ιδίοις εξόδοις με... νοικιασμένα ελικόπτερα. Εξοικονομώντας έτσι χρήματα για την αξιοπρεπή διαβίωση των ασθενέστερων οικονομικά κρατουμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα.. 

Ο Γιάννης Α. Μυλόπουλος είναι καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΦοροεπιδρομΗ


Του Γιώργου Χρ. 
Παπαχρήστου gpapachristos@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 4 Μαρτίου 2009

ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μαζί με πολλές άλλες (αρνητικές) πρωτιές που θα κερδίσει άνετα, έχει βάλει στόχο να κερδίσει και εκείνη του πρωθυπουργού που έχει διακόψει κάθε σχέση με την αλήθεια. Τον Σεπτέμ- βριο, στη συνέντευξη- Βατερλώ που έδωσε στο πλαίσιο της ΔΕΘ μάς είχε διαβεβαιώσει- από κοινού με τον καθηγητή υπουργό του, Αλογοσκούφη- ότι η ελληνική οικονομία είναι τόσο εύρωστη που δεν θα αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα από την κρίση, και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να επιβάλει κανέναν νέο φόρο. Λίγο μετά, με εισήγηση του καθηγητή υπουργού, ενέκρινε την πιο μεγάλη φορομπηχτική επίθεση εις βάρος των εισοδηματικά χαμηλότερων στρωμάτων, επειδή ανακάλυψε ότι η οικονομία μας δεν ήταν και τόσο... ανθεκτική στην κρίση. Προχτές από τις Βρυξέλλες είπε κάτι περίεργα, ότι δεν έχει την πρόθεση κ.λπ. να επιβάλει νέους φόρους, αλλά, όπως αποκαλύπτεται τώρα, και πρόθεση έχει, και σχέδιο έχει, και το χέρι βαθιά στην τσέπη μας ετοιμάζεται να βάλει. Αναρωτιέται κανείς τι νόημα έχουν τα τόσα ψέματα. Δηλαδή, τι περιμένει; Ότι θα πείσει κανέναν με τις διαβεβαιώσεις του; Δεν υπάρχει Έλληνας που να τον εμπιστεύεται πια. Ό,τι λέει καταλαβαίνουμε το ακριβώς αντίθετο. Όταν μας λέει ναι, εμείς είμαστε βέβαιοι ότι εννοεί όχι. Τι τα θέλει και εκτίθεται; Του φτάνουν τόσα κοσμητικά που έχει αποκομίσει στα 5 χρόνια της πρωθυπουργίας του. Θέλει και το ψεύτης, δηλαδή, να κοσμεί το βιογραφικό του; 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Συναινεση...

Aπό τον Κ. ΛΟΥΣΙΟ
.
Συναινεση...
Η πιο πολυφορεμενη λεξη των τελευταιων εβδομαδων.
Κυριως απο τους ασκουντας την εξουσια εδω και 5 χρονια, ανικανους , ανεπροκοπους,
ανεπιδεκτους μαθησεως , μαθητευόμενους νεοδεξιους μαγους, και απο τα φερεφωνά τους...
Φερέφωνα, τηλεοπτικά ,
Φερεφωνα Ραδιοφωνικα
Φερεφωνα Δημοσιογραφικά.
Συναινεση , κραυγαζει , ο ...συναινετικος ΤΡΑΓΚΑΣ
Συναινεση ,γραφει και ξαναγράφει, ο εκσυγχρονιστης..ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ...
Συναινεση, απαιτουσε ο ..ευπρεπης...

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟ0ΛΑΟΥ, σημερα απο την εκπομπή του..
Οι προτροπές απευθυνονται βεβαιως προς τον Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...
Τι του λενε δηλαδη;
Να συναινεσει να μπουνε κι αλλοι φοροι στους εργαζομενους των 700 ευρω,
Να συναινεσει να αυξανεται με ιλιγγιωδεις ρυθμους η ανεργια,
Να συναινεσει, ωστε να μην ξεσηκωθουν τα συνδικατα
Να συναινεσει στο να στεγνωσουν την αγορά οι Τραπεζες,
Να συναινεσει να τον βριζει αδιαμαρτυρητα, σε καθημερινη βαση, ο...ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ...
Να συναινεσει να διοικουν οι εριτημες κυρίες ..Τ Ο Τ Ε Σ, τα κρατικα νοσομεια,
Να συναινεσει, να ασκουν διοικηση στην περιφερεια οι ..Ρεηντζερς
Να συναινεσει, να λυμαινονται τα δημοσια ταμεια, οι...Κενταυροι..
Να συναινεσει να επιτροπευουν στις Τράπεζες οι Ονεδιτες
Να συναινεσει , με λιγα λογια, στο να συνεχισουν ανενοχλητοι το μεγαλο φαγοποτι
οι κουμπαροι και τα συμπεθερια..
ΓΙΩΡΓΟ μη τσιμπας..
Αυτοι ΔΕΝ πιστευουν σε ΤΙΠΟΤΑ.
Αν δεν μπορουν, να φυγουν.
Στην Δημοκρατια, δεν υπαρχουν ουτε αδιεξοδα, ουτε, αναντικαταστατοι...

σέξτα επαναστατριών ....


ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ
ΠΟΛΥ επικίνδυνο να κυκλοφορείς στα κολασμένα αποκριάτικα πάρτι ηλικιωμένος άνθρωπος. Είμεθα σε ηλικία εμφράγματος και μπορεί να μείνουμε στον τόπο για πλάκα.

ΜΟΥ την έπεσε, που λέτε, η «σέξτα επαναστατριών» (που λέει κι ο πρόεδρός μας), κάτι...
αλφαδιασμένα δίμετρα ασυγκράτητα, δηλαδή με βάλανε στη μέση, με ποτίζανε σφηνάκια και θέλανε να χορεύω μαζί τους μέχρι το πρωί. «Χαλάρωσε», μου 'πε με υπεροψία η αμάσητη επικεφαλής της σέξτας: «Ολα θα πάνε καλά, θείο, δεν θα σε πονέσουμε»...

ΑΚΟΥ το άτιμο τι τόλμησε να πει στον γερόλυκο, τον μαχητή με τα παράσημα του κόκκινου στρατού. Εχω βεβαίως προ πολλού συνειδητοποιήσει ότι η σέξτα είναι παντοδύναμη και ημείς ραμολιμέντα πλέον· δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις στο μασκέ - πάρτη όπως παλιά. Δηλαδή να φλερτάρεις μαζί τους, να πιεις, να μεθύσεις, να χορέψεις ανάμεσά τους μέχρι την πρώτη αυγή και να... θερίσεις την επικεφαλής τους σε μια αμμουδιά το πρωί.

ΑΜΑ παίξεις στο μεταμεσονύχτιο γήπεδό τους θα σε ξεκάνουνε, θα σε αποτελειώσουνε και θα φύγουνε με τον μπάρμαν ή με τον πορτιέρη, που τους έχουν εύκαιρους· του χεριού τους. Θέλει ιδιαίτερη στρατηγική και τακτική η αντιμετώπιση της άγριας σέξτας των επαναστατριών.

ΠΑΣ, ας πούμε, στο μπαράκι Σαββάτο βράδυ και πίνεις ένα ποτό, με το γνωστό υφάκι σου το φευγάτο, αλλά ταυτοχρόνως και βλοσυρό. Του στιλ: δεν χωρατεύω, μην παίζετε με τον παππού, παλιοκόριτσα, γιατί θα γίνει ο τάφος σας εδώ! Στέκεσαι πάντα στο ύψος σου και είσαι φειδωλός όταν αρχίσουν να σου τρίβονται και να προκαλούν τη γενετήσια ορμή σου τα ημίγυμνα ζαρτιερωμένα σεξτόπουλα. Αλλά ωστόσο δείχνεις αποφασισμένος για όλα και απειλητικός.

ΔΕΝ είμαι εις θέσιν να σας πω τι ακριβώς συμβαίνει στα πέριξ: μάλλον οι μισοί γκέι, οι άλλοι μισοί τελειωμένοι - παντρεμένοι, οι πιτσιρικάδες έχουνε πάθει λαλά με το Ιντερνετ και τα κορίτσια της σέξτας, αν κιαλάρουνε κανά ώριμο φρούτο (ωσάν την αφεντιά μας) θέλουν να το ξεκοκαλίσουν. Μιλάμε δηλαδή για συναισθηματικά ανώριμη σεξουαλική επιθετικότητα απέναντι σε ώριμους κυρίους χαμηλών τόνων· όπως είμεθα πλέον ημείς. Αυταρχικό πρόγραμμα για υπάκουους κυρίους.

ΒΟΗΘΟΥΣΗΣ και της ελευθεριότητας που παρέχει αβασάνιστα η Αποκριά, ξεσαλώνουν τ' άτιμα και σου την πέφτουν χοντρά. Αν είσαι λιγούρης, στερημένος ή αχόρταγος και τσιμπήσεις, εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να υποστείς τη βάσανο της μέθης, του ξεφαντώματος και της αγρυπνίας, γεγονός που θα επιδεινώσει την ισχιαλγία και θα σε επαναφέρει στην κατάσταση λουμπάγκο· απ' την οποίαν μόλις εξήλθες με συστηματικήν φυσιοθεραπείαν.

ΩΣ εκ τούτου, απαιτείται να μη σπαταλήσεις ενέργεια και να έχεις την ελάσσονα δυνατή δραστηριότητα αν επιθυμείς να αντιμετωπίσεις όπως πρέπει τη σέξτα τα χαράματα.

ΤΟ 'παμε: στην ηλικία που 'ρθαμε, ακόμη και ο πιο έμπειρος πρώην μοντελοπνίχτης χρειάζεται ιδιαίτερη στρατηγική και τακτική για να μην ξεφτιλιστεί. Κατ' αρχάς ο μεσήλιξ στο μπλα μπλα υπερτερεί. Οταν λοιπόν η επικεφαλής της σέξτας φραστικά σού επιτεθεί σε στιλ: «Εσένα θα σε κάνω δυο μπουκιές και θα σου γλείψω τα κοκαλάκια όταν φύγουμε μαζί από 'δώ», τη στέλνεις χωρίς βίζα στην κόλαση. Αδιάβαστη!

«ΑΚΟΥ μωρό μου, νιώθω φοβερή μοναξιά, αν βρεθώ με μια γυναίκα ολομόναχος. Δεν έχω πέσει ποτέ τόσο χαμηλά. Θέλω πάντα να 'ναι και δυο φίλοι μου μαζί. Δεν πιστεύω να κωλώνεις στα τριολέ, αμαζόνα μου εσύ;».

ΣΒΗΝΕΙΣ το πούρο σου, της δίνεις ένα καυτό φιλί και φεύγεις κύριος. «Θα 'ρθω αύριο στις έξι το πρωί απ' το κλαμπ να σε πάρω. Να μην έχεις πιει πολύ, γιατί θέλω να σου μάθω δυο-τρία κολπάκια στο κάμα σούτρα, να τα κάνεις μετά στ' αγοράκια να ξελιγώνονται».

ΧΤΥΠΑΕΙ ξυπνητήρι στις πέντε. Κάνεις το υδρομασάζ σου, ξυρίζεσαι, τρως ένα γενναίο πρωινό, βάζεις τη μεθυστική κολόνια σου, παίρνεις το βιάγκρα σου και πας να την πάρεις. Θα 'ναι εκεί; Θα σε περιμένει τρέμοντας; Θα 'ναι έτοιμη για όλα;

ΚΑΛΗ Σαρακοστή!

Από τη στήλη Εδώ Ράδιο "Ε"

...από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχ.Τιμοσίδη

.
Το ΠΑΣΟΚ κινείται δραστήρια στην ομογένεια… και δεν ανακοινώνεται αυτή η κινητικότητα, Γγιατί άραγε; Οσμίζονται σύντομα εκλογές;
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τιμοσίδης έκανε Καθαρή Δευτέρα στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Όχι για χαρταετούς ή διασκέδαση, αλλά για να μιλήσει στους ομογενείς…
Ο Μιχάλης Τιμοσίδης στους ομογενείς (αίθουσα της ελληνικής κοινότητας Νυρεμβέργης) και επισκέφτηκε την διεθνή έκθεση Freizeit – Touristik und Garten (Ελεύθερος χρόνος και Τουρισμός και Κήπος). Μάλιστα, στα πλαίσια της Έκθεσης συναντήθηκε και με τον Υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας κ. Herrmann Joachim με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις.