Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

"ΕΚΑΨΕ" ΤΟΝ ΖΑΓΟΡΙΑΝΟ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

"ΔΟΛΙΩΣ Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS"!

Πολύ άσχημα τα πράγματα για το Ν. Ζαγοριανό και τους (λίγους, ευτυχώς)βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που υποστήριζαν ότι "έκανε καλά τη δουλειά του"! Σήμερα, την πρώτη ημέρα της Εξεταστικής για την Siemens ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε, ο... αντιπρόεδρος του Αρειού Πάγου Γιάννης Παπανικολάου εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά του Ν. Ζαγοριανούεπαναλαμβάνοντας ότι τη βασική του κατηγορία που περιελήφθη και στο πόρισμα της πειθαρχικής δίωξης κατά του ανακριτού ότι «κατά τη γνώμη μου δολίως ο ανακριτής που χειρίστηκε τον φάκελο Siemens συγκάλυψε την υπόθεση και δεν συμπεριέλαβε στο κατηγορητήριο τις αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν στο χρονικό διάστημα 2004-07». Άσχημα τα πράγματα για τον Ζαγοριανό.

από [ fimotro ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 7:36 μ.μ.- 5/2/2010

Μοιραστείτε

Γιατι οι κυνηγοι πρεπει να ειναι καλοι στο τρεξιμο!


































από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:03 μ.μ.- 5/2/2010

Μοιραστείτε

Σφηνακια.

.
# Εχθές το βράδυ, μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, καθόμουν και σκεφτόμουν πόσο πιο ωραία θα ήταν τα πράγματα αν ήταν ακόμη Πρωθυπουργός της χώρας ο Καραμανλής… Αφασία!!
# Αρχικά η στατιστική υπηρεσία θα συνέχιζε να στέλνει μαγειρεμένα νούμερα για το έλλειμμα στην ΕΕ. Το 12,7% θα το είχε κάνει ας πούμε 8,6% (θα έλεγα 9, αλλά όταν είναι δεκαδικό είναι όσο να πεις πιο πειστικό σαν νούμερο), οπότε δε θα είχαμε τα προβλήματα που έχουμε τώρα.
# Θα είχαμε ακόμη υπουργό Οικονομίας τον Παπαθανασίου, Υ.Πε.Χω.Δ.Ε. Τον Σουφλιά, την Φάνη Πάλη υπουργό Απασχόλησης, την Ντόρα Υπ.Εξ. και φυσικά Πρωθυπουργό τον ακόμα πιο κουρασμένο και παραιτημένο Καραμανλή. Τι παραπάνω να ζητήσει ένας Έλληνας;

Διαβαστε
εδω την συνεχεια απο την Τσουγδω.

από [ ΤΣΟΥΓΔΩ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:53 μ.μ.- 5/2/2010

Μοιραστείτε

Φαγωμαρας συνεχεια…..

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:12 μ.μ.- 5/2/2010

Μοιραστείτε

5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1919 - ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Λίγοι τον θυμήθηκαν σήμερα. Και ακόμα πιο λίγοι (κανείς) το έγραψαν στις εφημερίδες ή το αναπαρήγαγαν στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα! Σαν σήμερα, το 1919 γεννήθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η ιστορία του Ανδρέα Παπανδρέου ξεκινά στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο, όπου γεννήθηκε. Γονείς του ήταν ο "Γέρος της Δημοκρατίας", Γεώργιος Παπανδρέου και η Σοφία Μινέϊκο. Ο μικρός Ανδρέας γαλουχείται -όπως είναι φυσικό- μέσα σε ένα βαθιά πνευματικό και πολιτικό περιβάλλον, αφού τα...
χνάρια που έχει αφήσει ο πατέρας του στην ιστορία αυτής της χώρας είναι έντονα. Το 1923 η οικογένεια Παπανδρέου επιστρέφει στην Αθήνα, μετά από ένα χρονικό διάστημα παραμονής στη Λέσβο, όπου ο Γεώργιος Παπανδρέου εκλεγόταν βουλευτής. Το 1936, ο Ανδρέας Παπανδρέου, μαθητής ακόμα, συλλαμβάνεται για πρώτη φορά από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου για την αντιστασιακή του δράση. Το 1941 κατά το διάστημα της δικτατορίας του Μεταξά ο Ανδρέας τριτοετής τότε της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών συλλαμβάνεται και βασανίζεται από την Ασφάλεια. Μετά την αποφυλάκισή του, με ελάχιστα χρήματα στην τσέπη του αναχωρεί για τις Η.Π.Α. όπου ακολουθεί πανεπιστημιακή σταδιοδρομία στα Οικονομικά και τη Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Στην Αμερική ο Ανδρέας Παπανδρέου έμεινε για δύο δεκαετίες, όπου το 1943 έγινε υφηγητής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το 1947 επίκουρος και στη συνέχεια τακτικός καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, του UCLA της Καλιφόρνια και άλλων Πανεπιστημίων. Το 1951 ο Ανδρέας Παπανδρέου παντρεύεται την Μαργαρίτα Τσαντ. Είναι ο δεύτερος γάμος του μετά από αυτόν που είχε συνάψει με την Χριστίνα Ρασιά. Από το γάμο του με την Μαργαρίτα αποκτά 4 παιδιά, τον Γιώργο, τη Σοφία, τον Νίκο και τον Ανδρίκο. Το 1959, επιστρέφει για ένα χρόνο στην Ελλάδα με υποτροφίες από το Γκούγκενχάιμ και το Φουλμπράιτ για την μια ερευνητική αναπτυξιακή οικονομική αποστολή. Το 1961 διορίζεται -μετά από πρόταση του μετέπειτα πολιτικού του αντιπάλου Κωνσταντίνου Καραμανλή- Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών, ενώ ταυτόχρονα διορίζεται Σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδας (1961-62). Η πολιτική του σταδιοδρομία αρχίζει το 1962, με την εκλογή ως Βουλευτή Αχαΐας του Κόμματος της Ένωσης Κέντρου, της οποίας ηγείτο ο πατέρας του Γεώργιος Παπανδρέου, στις εκλογές της 16.2.1964. Μετά τη νίκη της Ένωσης Κέντρου, διορίζεται αρχικά Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και τον ίδιο χρόνο, Αναπληρωτής Υπουργός Συντονισμού (1964-65). Όταν κηρύσσετε η δικτατορία των συνταγματαρχών, τον Απρίλιο του 1967, συλλαμβάνεται και τον επόμενο χρόνο αποφυλακίζεται και πηγαίνει στο εξωτερικό, πρώτα στη Σουηδία και μετά στον Καναδά. Το 1968-69, είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και από το 1969 μέχρι το 1974, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Γιορκ στο Τορόντο.
Από το 1968, ιδρύει το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα (ΠΑΚ), του οποίου γίνεται αρχηγός και το οποίο αναπτύσσει σημαντική δράση μέχρι την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος, τον Ιούλιο του 1974. Μόλις αποκαθίσταται η Δημοκρατία στην Ελλάδα, επιστρέφει από την εξορία και ιδρύει, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. του οποίου γίνεται Πρόεδρος.
Στις πρώτες εκλογές μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, που διενεργούνται τον Νοέμβριο του 1974, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκπροσωπεί με λίγους Βουλευτές (15 έδρες, 13,5% των ψήφων). Στις επόμενες εκλογές (Νοέμβριος 1977), το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κάνει ένα σημαντικό άλμα, αφού διπλασιάζει τη δύναμη του (από 13,5% σε 25%) και γίνεται το πρώτο κόμμα της Αντιπολίτευσης, με 93 Βουλευτές και ο Πρόεδρος του, Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Στις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου 1981, κατά τις οποίες το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατεβαίνει με το σύνθημα της Αλλαγής, εκλέγεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 48% και αντιπροσωπεύεται στο Κοινοβούλιο με 173 Βουλευτές. Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ σχηματίζει Κυβέρνηση, η οποία ορκίζεται στις 21 Οκτωβρίου 1981. Στην Κυβέρνηση αυτή, ο Ανδρέας Παπανδρέου αναλαμβάνει, εκτός της θέσης του Πρωθυπουργού και το Υπουργείο της Εθνικής Aμυνας.
Στις εκλογές του 1985 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκλέγεται και πάλι πρώτο κόμμα. Εκλέγει 161 Βουλευτές (45,2%). Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σχηματίζει Κυβέρνηση (προσωρινή) στις 5 Ιουνίου 1985 και στις 25 Ιουλίου 1985. Το 1988, ο Ανδρέας Παπανδρέου οδηγήθηκε εσπευσμένα, στο Νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου και υπεβλήθη σε σοβαρή εγχείρηση καρδιάς. Την ίδια χρονιά παντρεύεται τη Δήμητρα Λιάνη. Στις εκλογές του 1989 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έρχεται δεύτερο κόμμα με ποσοστό 39,15% και 125 έδρες. Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση (Νοέμβριος 1989) το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έρχεται πάλι δεύτερο κόμμα με ποσοστό 40,67% και 128 έδρες. Στις εκλογές του 1990 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι και πάλι το δεύτερο κόμμα με ποσοστό 38,62% και 125 έδρες. Τον Οκτώβριο του 1993, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη κέρδισε τις εκλογές που ακολούθησαν με ποσοστό 46,82% και σχημάτισε την τρίτη του κυβέρνηση. Τον Νοέμβριο του 1995 μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία τον οδήγησαν να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία τον Ιανουάριο του 1996. Μετά τη βελτίωση που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του βγήκε από το νοσοκομείο τον Μάρτιο του ίδιου έτους.
Τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 1996 ο Ανδρέας Παπανδρέου παθαίνει ανακοπή της καρδιάς και σβήνει.

από [ fimotro ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:41 μ.μ.- 5/2/2010

Μοιραστείτε

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ...

ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO

O Καραμανλής τις τελευταίες ημέρες δεν είναι μόνο αναστατωμένος. Είναι ΦΟ-ΒΙ-ΣΜΕ-ΝΟΣ. Έχει πληροφορηθεί τρία πράγματα που τον έχουν αναστατώσει:
1. Του έχουν μεταφέρει πληροφορίες ότι εβδομαδιαία εφημερίδα έχει στα συρτάρια του διευθυντή της επιστολή του μακαρίτη Γενικού Διευθυντή της Ν.Δ. Γ. Βαρθολομαίου προς τονΧριστοφοράκο. Στην επιστολή τον ευχαριστεί για την οικονομική βοήθεια που προσέφερε στη Ν.Δ.!
2. Μετά το βίντεο που...
εμφάνιζε τον ίδιο στο Βατοπέδι, στους κύκλους του Καραμανλή έχουν περιέλθει πληροφορίες ότι υπάρχει και άλλο βίντεο από εκείνη την επίσκεψη στο Βατοπέδι. Στο βίντεο καταγράφεται συνομιλία του με τον Εφραίμ. Ο Καραμανλής φοβάται ότι όλα αυτά τα μοιράζει ο Ρουσόπουλος για να αποποιηθεί τις ευθύνες του στο σκάνδαλο και να τα φορτώσει όλα στον πρώην πρωθυπουργό.
3. Ο Καραμανλής φοβάται πολύ το ενδεχόμενο να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία. Περισσότερο απ΄όλα σε αυτό το ενδεχόμενο φοβάται τον Γιώργο Αλογοσκούφη ο οποίος θέλει να τον εκδικηθεί. Σύμφωνα με κύκλους του πρώην υπουργού Οικονομίας υπάρχει επιστολή που έστειλε στον τότε πρωθυπουργό με την οποία ζητά την λήψη νέων έκτακτων μέτρων. Στην επιστολή αυτή ο Καραμανλής απάντησε γραπτώς επισημαίνοντας ότι για πολιτικούς λόγους δεν θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα και ότι "η Οικονομίαπηγαίνει πολύ καλά"!
Άσχημα τα πράγματα για τον Καραμανλή...

από [ fimotro ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:55 μ.μ.- 5/2/2010

Μοιραστείτε

ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΡΑΓΙΣΕ !...

Τα λεχθέντα από τον πρωθυπουργό στο διάγγελμα της Τρίτης έπαιξαν το ρόλο τους σε επίπεδο ευρωπαϊκών οργάνων κι υπήρξε το πολυπόθητο «ναι» στο Πρόγραμμα Σταθερότητας κι Ανάπτυξης, δεν έμειναν, όμως δυστυχώς, μόνο σ΄ αυτό. Τα μέτρα που μπουμπουνήθηκαν ξαφνικά, πάγωσαν τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα από επί μέρους αριθμούς και στοιχεία, πέρα από τις όποιες οικονομικές επιπτώσεις τους.
Υπήρξε ζημιά στο κυρίαρχο χαρακτηριστικό της σχέσης, που είχε δημιουργηθεί και παρέμεινε, ακόμα, ανάμεσα στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και της μεγάλης πλειοψηφίας των ελλήνων : σ΄ αυτό της εμπιστοσύνης !...

Μπορεί να υπάρχει η κατανόηση της έκτασης των προβλημάτων και της βαρύτητας των πιέσεων, πλην όμως, το γυαλί ράγισε, ως αποτέλεσμα και της τακτικής, που ακολουθήθηκε, σχετικά με την ενημέρωση της κοινής γνώμης και τον προσανατολισμό της.
Πρόκειται για εξέλιξη, η οποία θα επιδράσει πολλαπλά στη συνέχιση της κυβερνητικής δραστηριότητας, φυσικά με δυσμενείς συνέπειες. Με την καχυποψία να θρονιάζεται, πλέον, ως κυρίαρχο γνώρισμα κάθε προσέγγισης και εκτίμησης του κυβερνητικού έργου, το αύριο δεν θα μοιάζει, σχεδόν σε τίποτα, με το χθες.


Το «πάγωμα των μισθών» και η «αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης» δεν επισκιάζουν μόνο τα υπόλοιπα μέτρα, που λήφθηκαν ή θα ληφθούν, σε καθαρά οικονομικό επίπεδο, τα οποία συγκροτούν το λεγόμενο «οικονομικό πακέτο» και κινούνται, εν πολλοίς, προς την σωστή κατεύθυνση, όπως π.χ. την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ρίχνουν την επιβαρυντική σκιά τους και στις πολιτικές πρωτοβουλίες, που εξελίσσονται και σε άλλους τομείς.
΄Άλλωστε, όπως κατά κόρο έχει υποστηριχθεί και αναλυθεί, η αναγέννηση της χώρας, επιδιώκεται με – προγραμματικά - πολιτικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις σ΄ όλα τα επίπεδα κι όχι, μόνο, στο οικονομικό. Υπ΄ αυτό το πρίσμα οι δράσεις στα ζητήματα της διοικητικής διάρθρωσης της χώρας, της καταπολέμησης της διαφθοράς, της εξυγίανσης της Δικαιοσύνης και πολλών άλλων, τίθενται αντιμέτωπες με την αυξημένη δυσπιστία της κοινωνίας.

Κι όλ΄ αυτά για δυο μέτρα ; Ναι, για δυο μέτρα, τα οποία, όμως, είχαν αποκτήσει τα χαρακτηριστικά των «ταμπού», τόσο από την καταχρηστική χρησιμοποίησή τους στο παρελθόν, όσο και από την κατηγορηματικότητα με την οποία το ΠΑΣΟΚ, είχε αποκλείσει, όχι μόνο προεκλογικά, αλλά, φευ, και μετεκλογικά, τη λήψη τους !...

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:25 μ.μ.- 5/2/2010

Μοιραστείτε

Που πας ρε Καραμητρο Νο 2.

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:11 μ.μ.- 5/2/2010

Μοιραστείτε

Φευγουν οι αγροτες…..

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:06 μ.μ.- 5/2/2010

Μοιραστείτε

Στην Ινδια ο Γιωργος….

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:59 μ.μ.- 5/2/2010

Μοιραστείτε

Black humor...

από [ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:50 μ.μ.- 5/2/2010

Μοιραστείτε