Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Έκκληση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και

 του Γραμματέα της νεολαίας

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
Αυτή τη στιγμή στη Λωρίδα της Γάζας συντελείται μια ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.
Καταδικάζουμε έντονα τους πολύνεκρους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, την εισβολή στα Παλαιστινιακά εδάφη και τη δολοφονία αμάχων.
Αποδοκιμάζουμε με απερίφραστο τρόπο κάθε πράξη βίας και ζητάμε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, με άμεση απόσυρση των εισβολέων από τα εδάφη της Παλαιστίνης.
Η νέα κλιμάκωση αποτελεί επίθεση κατά της ειρήνης στην περιοχή και δίνει διαστάσεις τραγωδίας στις ήδη απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στη Γάζα.
Από τον Απρίλιο του 2006 η Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζει μια οξεία ανθρωπιστική κρίση: χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς φάρμακα και νοσοκομεία, με νεογέννητα παιδιά που στερούνται το δικαίωμα να επιζήσουν.
Αυτό το μακελειό, αυτή η γενοκτονία, αυτό το ολοκαύτωμα πρέπει να σταματήσει!
Καλούμε κάθε ευσυνείδητο άνθρωπο, που πιστεύει στην Ανθρώπινη ύπαρξη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, να θέσουμε τέλος στο διεθνές έγκλημα.
Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση, τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, τους διεθνείς οργανισμούς, να πάψουν να είναι σιωπηλοί και ν’ αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, για ένα ανεξάρτητο και ασφαλές κράτος της Παλαιστίνης, πλάι σε ένα ανεξάρτητο και ασφαλές κράτος του Ισραήλ.
4 Γενάρη 2009

Οι βουλευτές
Σοφία Σακοράφα, βουλευτής Β΄ Αθήνας
Μιχάλης Τιμοσίδης, βουλευτής Ν. Καβάλας
Δημήτρης Τσιρώνης, βουλευτής Ν. Άρτας
Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής Ν. Σερρών
Ο Γραμματέας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., 
Κώστας Πανταζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου