Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΛΟΓΡΙΑ -ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ, ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ. Στα βήματα του ΕΦΡΑΙΜ;


Απάτη σε βάρος του Δημοσίου που υπολογίζεται με πρόχειρες εκτιμήσεις σε αρκετές χιλιάδες €, διερευνάται στη ΔΟΥ Ν. Ζίχνης.
Ως πρωταγωνίστρια της σοβαρής υπόθεσης, φέρεται 45χρονη μοναχή που είναι ταυτόχρονα και υπάλληλος της Εφορίας στη Νέα Ζίχνη Σερρών, στην οποία ήρθε με μετάθεση από την Θήβα, πριν από 7 περίπου μήνες.
Η μοναχή που ανήκει στην αδελφότητα της Μονής Αναλήψεως της Πρώτης Σερρών στο Παγγαίο, ελέγχεται για πλαστογράφηση δεκάδων πιστοποιητικών απορίας, και για είσπραξη πολλών χιλιάδων €, εν αγνοία των εμφανιζόμενων ως δικαιούχων.
Το Μοναστήρι της Αναλήψεως στην Πρώτη Σερρών
Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες είναι λιγοστές μια και οι έρευνες διεξάγονται από την Αστυνομία με μεγάλη μυστικότητα και προσοχή, η 45χρονη γυναίκα, με τη βοήθεια υπολογιστών και σκάνερ (σε χώρο εκτός της ΔΟΥ), πλαστογραφούσε έγγραφα και υπογραφές Δημάρχων, Προέδρων Δημοτικών Συμβουλίων, Διευθυντών Σχολείων και άλλων αρχών και υπηρεσιών, και παρουσίαζε πλαστά δικαιολογητικά απορίας, δήθεν δικαιούχων.
Η Διευθύντρια της ΔΟΥ Ν. Ζίχνης Νικολίνα Πεχλιβάνη  (foto) που ανακάλυψε και παρέπεμψε αρμοδίως την απάτη, εξηγεί στη γράφουσα, τα γεγονότα.
Τα ποσά όμως που εγκρινόταν και εκταμιευόταν (600 και 900€ για την κάθε περίπτωση), δεν πήγαιναν στους ανυποψίαστους «δικαιούχους»!
Δεκάδες τα πλαστά
Υπολογίζεται σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις πως έχουν εκδοθείδεκάδες πλαστά πιστοποιητικά για δήθεν δικαιούχους, που είναι κάτοικοι όλων των γύρω Δήμων.

Μάλιστα σε μία προσπάθεια να ριχθεί φως στην σοβαρή αυτή υπόθεση, μέσα στις γιορτές, εκλήθησαν με μυστικότητα οιΔήμαρχοι Αλιστράτης, Αμφίπολης, Πρώτης, Ροδολίβους, Κορμίστας και Ζίχνης, προκειμένου να ενημερωθούν, αλλά και να βοηθήσουν στη διαλεύκανση «με διακριτικότητα», όπως ρητώς τους ζητήθηκε.

Πολλά τα ερωτήματα
Οι διωκτικές αρχές των Σερρών, ασχολούνται με την υπόθεση εδώ και μία εβδομάδα και αφού ενημερώθηκαν σχετικά από την ίδια τη ΔΟΥ Ν. Ζίχνης.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ενώ και η Εφορία της Ν. Ζίχνης ερευνά υπηρεσιακά το θέμα.

Πάντως υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα προς απάντηση:

  1. Για ποιό σκοπό η καλόγρια (σε περίπτωση που αυτή είναι η δράστιδα) πλαστογραφούσε τα χαρτιά απορίας και πού διοχετευόταν τα ποσά;
  2. Γινόταν η πλαστογραφία μέσα στο Μοναστήρι όπως λένε οι πληροφορίες, και μάλιστα με μηχανήματα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές υψηλής τεχνολογίας;
  3. Γνώριζε η Ηγουμένη της Μονής Αναλήψεως της Πρώτης Σερρών τη δραστηριότητα της μοναχής;
  4. Πώς εισπράττονταν τα ποσά; Υπήρχαν συνεργοί εντός και εκτός ΔΟΥ στην απάτη;
  5. Πόσο ακριβώς είναι το ύψος του ποσού που εισπράχθηκε παρανόμως;
  6. Ενημερώθηκαν επισήμως το Υπουργείο Οικονομικών και η Εκκλησία και ποιές οι ενέργειές τους;
  7. Τέλος, τι προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές σχετικά με την αποκατάσταση της τάξης και την επιστροφή των χρημάτων;

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου