Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ…ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΟΥΝ ΑΥΡΙΟ. ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

1. Η κυβέρνηση Καραμανλή εισήλθε από χθες με τον πιο επίσημο τρόπο στη φάση της απόλυτης πολιτικής αφασίας. Την ώρα που οι πολίτες αναζητούν εναγωνίως λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας τους, την ώρα που το κύρος της χώρας υποχωρεί συνεχώς, το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ο … εκλογικός νόμος!

2. Οι δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου αποτελούν μνημείο πολιτικής υποκρισίας. Συμφωνούμε απολύτως στο ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση. Αλλά τη χρειάζεται σήμερα. Γιατί σήμερα η χώρα βιώνει ένα διαρκές κενό εξουσίας. Τι είναι αυτό που εμποδίζει την ΝΔ να κυβερνήσει; Ο εκλογικός νόμος; Τι είναι αυτό που εμποδίζει την κυβέρνηση να έχει ισχυρή πολιτική βούληση; Ο εκλογικός νόμος; Τι είναι αυτό που εμποδίζει την κυβέρνηση να καταρτίσει ένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση; Ο εκλογικός νόμος; Και τι είναι αυτό που εμποδίζει την κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα των πολιτών; Ο εκλογικός νόμος;

3. Το καινούργιο παιχνιδάκι της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρο. Κάποιος επικοινωνιακός (αν)εγκέφαλος της αποχωρούσας κυβέρνησης σκέφτηκε στο εξής: «Θα προκαλέσουμε το ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει μαζί μας εκλογικό νόμο που δίνει περισσότερες έδρες στο πρώτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ θα αρνηθεί γιατί δεν μας έχει καμία εμπιστοσύνη, και μετά εμείς θα πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ φοβάται ότι στις εκλογές δεν θα είναι πρώτο κόμμα. Έτσι θα αποπροσανατολίσουμε επικοινωνιακά και θα δείξουμε ότι εμείς δεν φοβόμαστε τις εκλογές».

4. Κι όμως, υπάρχουν πολιτικοί ανευθυνοϋπεύθυνοι, που το μόνο που τους ενδιαφέρει την ώρα που η οικονομία καταρρέει είναι οι πρόσκαιρες εντυπώσεις. Και καταφεύγουν στην ακατάσχετη μπουρδολογία. Τα πράγματα είναι απλά:

  • Αν η αποχωρούσα κυβέρνηση δεν θέλει να ασχοληθεί με τα προβλήματα των πολιτών όσες μέρες ακόμα παραμείνει στη θέση της, εμείς δεν θα την ακολουθήσουμε. Στο επίκεντρο της πολιτικής μας είναι και θα είναι πάντα τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, οι πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων.
  • Αφού η κυβέρνηση δεν φοβάται τις εκλογές, και εμείς, όπως νομίζει, τις…τρέμουμε, ας τις προκηρύξει αύριο κιόλας.
  • Αν η κυβέρνηση ανησυχεί για ακυβερνησία μετά τις εκλογές, όλοι οι υπόλοιποι ανησυχούμε για την ακυβερνησία σήμερα.
  • Περιμένουμε την αποχωρούσα κυβέρνηση, ως αντιπολίτευση, να συμμετάσχει στο διάλογο που θα πραγματοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για ένα πραγματικό νέο εκλογικό νόμο. Έχουμε προτείνει πριν από τις εκλογές του 2007 ένα νέο εκλογικό νόμο που θα θωρακίζει την αυτονομία της πολιτικής, με μικρότερες εκλογικές περιφέρειες. Την πρότασή μας την εξειδικεύσαμε ακόμη περισσότερο στις αρχές Ιανουαρίου 2008 (βλ. περισσότεραhttp://www.pasok.gr/portal/gr/3/55050/7/7/1/showdoc.html ). Η Ν.Δ. αρνήθηκε κάθε συζήτηση.

5. Ας σταματήσουν τα αστεία και τα ανέκδοτα. Ακυβερνησία υπάρχει σήμερα. Μετά τις επόμενες εκλογές, έχουμε την πεποίθηση ότι η χώρα ισχυρή κυβέρνηση με ισχυρή βούληση και σχέδιο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πολιτών. Λαού θέλοντος, θα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΙ ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

1. Με ελλείψεις που παραπέμπουν σε νέο τεραστίου μεγέθους εκκολαπτόμενο σκάνδαλο «ολοκληρώθηκε» μια ακόμα φάση του διαγωνισμού για το ξεπούλημα της Ολυμπιακής. Η διαδικασία εξελίχθηκε σε ένα ακόμη διεθνές φιάσκο της κυβέρνησης Καραμανλή. Επί μήνες κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι υπάρχει συνωστισμός ενδιαφερόμενων επενδυτών. Φτάσαμε στο σημείο ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να αναγγέλλει ενδιαφέρον εταιριών, που όμως δεν εκδηλώθηκε ποτέ. Τελικά κατατέθηκαν πενιχρές σε αριθμό προσφορές χωρίς να έχει κατατεθεί επίσημα και με αξιόπιστο τρόπο η αποτίμηση των προς πώληση στοιχείων της Ο.Α.

2. Η κυβέρνηση θα αναζητήσει και για το φιάσκο αυτό, άλλοθι στη διεθνή κρίση. Όμως, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα (Ελευθεροτυπία) η κρίση δεν εμπόδισε π.χ. την Lufthansa να αποκτήσει τον έλεγχο της Austrian Airlines και της Brussels Airlines και την Air France να αποκτήσει το 25% της Alitalia.

3. Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό και το φιάσκο πρωτοφανές, καλούμε την κυβέρνηση εντός 24 ωρών να δημοσιοποιήσει:

  • Την ακριβή - επίσημη αποτίμηση της εταιρείας και των προς πώληση στοιχείων
  • Σε ποιο συμβολαιογράφο ή άλλη αρχή και σε ποιο χρόνο έχουν κατατεθεί επισήμως τα στοιχεία της αποτίμησης.
ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου