Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009


Μπακάληδες

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ gpapachristos@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 7 Φεβρουαρίου 2009
Δεν ξέρω πώς στα σοβαρά κράτη αποτιμούν τις ανάγκες της κρατικής μηχανής σε υπαλλήλους για να γίνει αποτελεσματικότερη, φιλικότερη, πιο σύγχρονη, και βεβαίως παράλληλα για να χτυπηθεί η γραφειοκρατία και να μειωθεί η ταλαιπωρία του πολίτη. Υποθέτω με μετρήσεις. 

Το ωραίο είναι ότι κι εδώ... μετρήσεις κάνουν, αλλά πώς και για ποιον σκοπό; Σου λένε, πόσοι είναι οι βουλευτές (πλην του Πρωθυπουργού, που δεν επιτρέπεται να διορίζειέλεος αν συμβεί κι αυτό); 150. Πόσους πρέπει να βάλει ο καθένας στο Δημόσιο για να αναθερμάνει το ενδιαφέρον της βάσης, που βλέπει να χάνεται η εξουσία και έχει αποσταθεροποιηθεί; 400. Μάλιστα. Έχουμε και λέμε λοιπόν 150 βουλευτές Χ 400 διορισμούς = 60.000 ψηφαλάκια! Δικά μας, καταδικά μας. Δεμένους από το πόδι (θα) 

τους έχουμε. Και στο κάτω κάτω, ο Σημίτης το 2000 κέρδισε με κάτι ελάχιστες ψήφους περισσότερες, εμάς μας φτάνουν και, πιθανώς, μας περισσεύουν. Η λογική θυμίζει υπολογισμούς του Καραγκιόζη στο έργο «Ο Καραγκιόζης φούρναρης». Ή μήπως το «Καραγκιόζης μπακάλης»; 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου