Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΞΑΓΩΓΩΝ:

ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

1. Ο υπουργός Οικονομίας προχώρησε χθες σε ανακοινώσεις για τη στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων στη χώρα μας. Ανακοινώσεις που θα άρμοζαν περισσότερο σε μία περίοδο όπου η χώρα μας και οι εξαγωγικές μας επιχειρήσεις δεν έχουν την κρίση που έχουν σήμερα.

2. Ο υπουργός Οικονομίας παρουσιάζει ως επίτευγμα τα αυτονόητα. Γιατί είναι αυτονόητη η στήριξη με 10 εκατ. ευρώ των εξαγωγικών επιχειρήσεων, ή μέτρα όπως «να διευρυνθεί η συνεργασία μεταξύ του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και του ΕΛΚΕ». Αυτοί οι δύο  Οργανισμοί  εποπτεύονται από το ίδιο Υπουργείο, απ' τον ίδιο υπουργό. Επομένως, δεν μπορούμε να καταλάβουμε  γιατί χρειάζεται μία βαρύγδουπη κυβερνητική ανακοίνωση, για να συνεργαστούν καλύτερα σε όφελος των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

3. Μία σειρά από προτάσεις που είχαν κάνει οι ίδιοι οι εξαγωγείς, που είχε κάνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, όπως τη βελτίωση του καθεστώτος επιστροφής του πιστωτικού υπολοίπου ΦΠΑ, ή την κατάργηση της εισφοράς του 0,6% του νόμου ή την κατάργηση του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, κάτι το οποίο  έχει προτείνει και το ΠΑΣΟΚ,όλα αυτά δεν ήταν στις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομίας.

από ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου