Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Βούλγαροι ρήμαζαν ΑΤΜ με κάρτες κλώνους...


Συνελήφθησαν στην Καβάλα...
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας συνέλαβαν, χθες τα ξημερώματα, δυο αλλοδαπούς υπηκόους Βουλγαρίας, τριάντα τριών και τριάντα έξι ετών, με τις κατηγορίες της απάτης με υπολογιστή και απόπειρα πλαστογραφίας.

Μετά από πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί έθεσαν σε...
επιτήρηση ένα ΑΤΜ τράπεζας στο κέντρο της πόλης καθώς και τους δυο δράστες που κινούνταν ύποπτα τόσο στο εν λόγω ΑΤΜ όσο και στα ΑΤΜ άλλων κεντρικών τραπεζών της Καβάλας

Το βράδυ του Σαββάτου οι αστυνομικοί συνέβαλαν επ' αυτοφώρω την ώρα που έκανε ανάληψη 300 € τον έναν από τους δυο δράστες με χρήση κάρτας «κλώνου», ενώ σε κοντινό σημείο ακινητοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης. Και οι δυο προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

Στο παγιδευμένο ΑΤΜ είχε διαπιστωθεί πως οι δράστες τοποθέτησαν πρόσθετο ηλεκτρονικό μηχανισμό σε σχισμή κάρτας ΑΤΜ προκειμένου να αναγνωρισθεί ο 16ψηφιος αριθμός της εισερχόμενης κάθε φορά κάρτας. Σε πλαστικό εσωτερικό πλαίσιο υπήρχε κύκλωμα αποτελούμενο από μπαταρία κινητού τηλεφώνου, μικροκάμερα και μικροτσίπ προκειμένου να καταγράφεται ο αριθμός PIN που πληκτρολογούνταν από πελάτες του τραπεζικού καταστήματος.

Στην κατοχή των δυο δραστών βρέθηκαν είκοσι κάρτες «κλώνοι», τέσσερα κινητά τηλέφωνα, 700 € και διάφορα σύνεργα διάρρηξης. Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν, ενώ οι δυο δράστες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Πηγή ΑΠΕ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου