Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Μπακαλική


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 19 Μαρτίου 2009
ΤΟ ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως δεν σχεδιάζει νέα μέτρα πετάχτηκαν ήδη στο καλάθι των αχρήστων. 

Ο κίνδυνος της χρεοκοπίας αποδείχθηκε ισχυρότερος. Όσο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών φαίνεται πως απομακρύνεται κι αυτό. Με τη δημοτικότητα στο ναδίρ ποιος μιλάει για κάλπες; 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως τα μέτρα ελάχιστα θα αλλάξουν την κατάσταση. Ακολουθούν βλέπετε την πεπατημένη: κινήσεις σκόρπιες, κοινωνικά άδικες και με αμφίβολη αποτελεσματικότητα. ΤΟ κυρίως βάρος το σηκώνουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα πάρουν μηδενικές αυξήσεις μέσα στο 2009. Αυτοί τουλάχιστον- και είναι οι 7 στους 10-των οποίων ο μισθός ξεπερνά τα 1.700 ευρώ! 

ΜΑΖΙ θα κληθούν να καταβάλουν κεφαλικό φόρο οι «έχοντες» πάνω από 60.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα κατά τεκμήριο, δηλαδή όσοι κάνουν τη μικρότερη ή καθόλου φοροδιαφυγή. 

Οι άλλοι, όσοι φοροδιαφεύγουν αλλά και τα κέρδη που διανέμουν οι επιχειρήσεις για μια ακόμα φορά εξαιρούνται. 

ΤΟ πιο εξοργιστικό ωστόσο είναι ότι πέντε χρόνια μετά τις διακηρύξεις για νοικοκύρεμα οι μισθωτοί και οι φορολογούμενοι καλούνται και πάλι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα γαλάζια ρουσφέτια και την ανικανότητα του οικονομικού επιτελείου. 

ΕΞΙΣΟΥ εξοργιστικό βέβαια είναι πως και αυτή την ύστατη ώρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης. 

ΤΟ «πρόγραμμα» σταθεροποίησης το έκαναν προ πολλού φύλλο και φτερό οι Βρυξέλλες. Καταφεύγουμε έτσι σε έκτακτα δημοσιονομικά μέτρα που σημαίνει ότι του χρόνου θα έχουμε πάλι τα ίδια. 

ΠΡΟΦΑΝΩΣ για την κυβέρνηση ο επόμενος χρόνος είναι μια αιωνιότητα μακριά! 

από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου