Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ. ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΠΑΝΤΟΥ. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ. Η ΧΩΡΑ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ.

Από τη σημερινή ομιλία του Προέδρου του Κινήματος στη Βουλή στη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του για την πιστωτική ασφυξία στην αγορά και το έλλειμμα πολιτικής που εμφανίζει η κυβέρνηση

«Σας ρώτησα για τις τράπεζες, την ασφυξία στην αγορά, την ανεργία που αυξάνεται, την ακρίβεια που δεν υποχωρεί. Δεν απαντήσατε. Όπως πάντα, υπεκφεύγετε»

  • «Στηρίζετε τους τραπεζίτες, αλλά σας ρώτησα γιατί δεν ασκείτε πολιτική δεσμευτική για τις Τράπεζες, το ΤΕΜΠΜΕ, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και σταθερή ροή χρήματος προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Δεν απαντήσατε.»

«Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τη σωτηρία της χώρας, παρά μόνο για τη δική σας σωτηρία και των συμφερόντων που υπηρετεί»

  • «Δεν απαντήσατε σήμερα κ. Καραμανλή, όπως δεν έχετε απαντήσει στις ανάγκες της χώρας μας τα τελευταία 5 χρόνια. Και χτες αντί να ακούσουμε απαντήσεις, διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά, ότι μπροστά στην κρίση έχουμε μια Κυβέρνηση χωρίς σχέδιο».

«Μεταφορά ευθυνών στον 6ο χρόνο της διακυβέρνησής σας, παιχνίδια επικοινωνιακά και συναντήσεις για το θεαθήναι μπροστά στην κρίση που έχουμε, δεν το επιτρέπουν οι καιροί».

«Τι μας ζητήσατε χτες;

  • Να κινηθούμε μέσα στους κανόνες της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΜα εσείς, ο ίδιος, δεν μας διασύρατε βάζοντας δυο φορές τη χώρα μας σε επιτήρηση;
  • Να αντιμετωπίσουμε είπατε το χρέος. Μα εσείς, δεν το αυξήσατε 16 δις ευρώ κάθε χρόνο που είστε Κυβέρνηση; Πού τα πήγατε τα λεφτά αυτά;
  • Να μειώσουμε το έλλειμμα και να περιορίσουμε είπατε τις δαπάνες στο δημόσιο. Μας κοροϊδεύετε; Δικοί σας δεν ήταν οι προϋπολογισμοί των τελευταίων 5 ετών; Δικός σας δεν ήταν ο προϋπολογισμός του 2008 του οποίου το έλλειμμα ξέφυγε πάνω από 5 δις περισσότερο από ό,τι είχατε εσείς προγραμματίσει;
  • Εσείς δεν ήσασταν που μιλούσατε για σπατάλη στο δημόσιο το 2004; Τι κάνατε τόσα χρόνια;Στηρίξατε τα μεγάλα εισοδήματα, σπαταλήσατε χρήματα ρουσφετολογικά και κάνατε τη διαφθορά, κανόνα».

«Αποτύχατε παταγωδώς, παντού. Δεν αλλάζετε. Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας. Μία νέα αρχή με μία νέα κυβέρνηση που θα πάει με σχέδιο τη χώρα μπροστά ».

  • «Δεν αλλάζει η πολιτική σας. Το διαπιστώσαμε χτες, το διαπιστώνει καθημερινά ο ελληνικός λαός. Η Κυβέρνησή σας έχει αποτύχει, παταγωδώς. Απλώς προσπαθείτε να συγκαλύψετε τις δικές σας αποτυχίες, πίσω από το πέπλο της διεθνούς κρίσης».
  • «Και η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας. Μπορεί να χρεοκόπησε η Νέα Δημοκρατία, δεν θα σας αφήσουμε να χρεοκοπήσετε και την Ελλάδα. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε μια νέα αρχή, μια νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει από εκλογές. Μια Κυβέρνηση, του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που θα πάει με αισιοδοξία και σχέδιο τη χώρα μπροστά».
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου