Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ. ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

1. «Θέλουμε όλοι, το ΠΑΣΟΚ, υπόδειγμα διαφάνειας. Σήμερα, εδώ, στο Εθνικό Συμβούλιο, κάνουμε και ένα ακόμα βήμα... Αποφασίζουμε: Όλες οι εισφορές που έρχονται στο ΠΑΣΟΚ να είναι ονομαστικοποιημένες. Έτσι θα ξέρουμε από πού προέρχονται. Όλες οι εισροές χρημάτων θα είναι μέσω τραπεζικών λογαριασμών, όλες οι δαπάνες θα είναι μέσω τραπεζικών λογαριασμών και με επιταγές. Ο ετήσιος προϋπολογισμός μας θα εγκρίνεται από το Εθνικό Συμβούλιο. Θα δημοσιοποιούμε στο διαδίκτυο όλα τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό μας, τον απολογισμό και τις δαπάνες που κάνουμε. Πλήρης διαφάνεια. Εμείς δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε, διότι όπως λέγαμε και, όπως έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, μία είναι η δύναμή μας, είναι η δύναμη του λαού. Είναι χρέος μας, είναι επιλογή μας. Και καλώ και όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα να πράξουν το ίδιο. Θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας και θα δούμε τις αντιδράσεις των άλλων κομμάτων».

2. Αυτά έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη, στις 18 Ιουλίου 2008. Αυτά αποφασίσαμε τότε. Και βήμα-βήμα κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πραγματικότητα. Δεν μένουμε στα λόγια.Χθες το Κίνημά μας δημοσιοποίησε στο διαδικτυακό του τόπο το σχέδιο προϋπολογισμού Εσόδων και Δαπανών του ΠΑΣΟΚ για το έτος 2009. Αν δεν κάνουμε λάθος, είναι το πρώτο πολιτικό κόμμα που το κάνει. Και είναι μόνο το πρώτο βήμα. Το τελικό σχέδιο θα συζητηθεί στο Πολιτικό Συμβούλιο και θα τεθεί για έγκριση στο Εθνικό Συμβούλιο στο προσεχές χρονικό διάστημα.

3. Όλα στο φως. Διαφάνεια παντού. Αυτό απαιτούν οι πολίτες, όλοι μας. Αυτό κάνουμε πράξη, ξεκινώντας από τα του οίκου μας. Κάνουμε από σήμερα πράξη, αυτά για τα οποία δεσμευόμαστε αύριο ως κυβέρνηση.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  5:34 μ.μ. - 28/4/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου