Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Βυθίζεται» στα σκάνδαλα και τα γκάλοπ


Με αγώνα επιβίωσης μοιάζουν πλέον οι ευρωεκλογές του Ιουνίου για την κυβέρνηση, που πηγαίνει στις κάλπες με ανοιχτά τα μέτωπα των σκανδάλων και με τα γκάλοπ να δείχνουν διεύρυνση της ψαλίδας από το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση της Public Issue η διαφορά έχει φτάσει τις 7,5% μονάδες και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγγίζει πλέον τον στόχο της αυτοδυναμίας.

Στη σφυγμομέτρηση που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να εξασφαλίζει πλειοψηφία 152 εδρών, στο ενδεχόμενο μιας πεντακομματικής Βουλής. Ακόμη όμως και αν οι Οικολόγοι καταφέρουν τελικώς να ξεπεράσουν το εκλογικό όριο του 3%, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πολύ κοντά στον στόχο, αποσπώντας 149 έδρες.

Παυλίδης, Siemens, Βατοπέδι
Εκτός από την πίεση των δημοσκοπήσεων, το Μαξίμου βρίσκεται αντιμέτωπο και με τις ανοιχτές υποθέσεις σκανδάλων που εκκρεμούν στη Βουλή και τη δικαιοσύνη. Παράλληλα με την προανακριτική για την υπόθεση Παυλίδη, έρχεται ξανά στην επικαιρότητα ο φάκελος της Siemens, καθώς αναμένεται αύριο ο ανακριτής αναμένεται να καλέσει τους υπόπτους και να τους ενημερώσει για τις εις βάρος τους κατηγορίες. Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ φέρνει ξανά στο προσκήνιο το Βατοπέδι και την εξαγορά της «Γερμανός», ζητώντας από τον πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Δικαιοσύνης να προωθηθούν άμεσα στο κοινοβούλιο οι οικείες δικογραφίες, καθώς κατά τη δικαστική έρευνα φέρεται να έχει προκύψει εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Στόχος η «διαχειρίσιμη ήττα»
Υπό το βάρος των σκανδάλων και των γκάλοπ, το Μαξίμου προσανατολίζεται σε μια στρατηγική «διαχειρίσιμης ήττας» στις ευρωεκλογές, καθώς ο στόχος πλέον είναι ο περιορισμός της διαφοράς σε επίπεδα που δεν θα υποχρεώσουν την κυβέρνηση να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Τους σχεδιασμούς του Μαξίμου απειλεί να ανατρέψει η υπόθεση Παυλίδη. Μετά τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γ. Αγγέλου, που προσήλθε νύχτα στην προανακριτική της Βουλής, και παραδέχτηκε ότι το Μαξίμου είχε επανειλημμένως δεχτεί καταγγελίες από τον εφοπλιστή Μανούση για τις επιδοτήσεις στις άγονες γραμμές, αναμένεται νέος κύκλος καταθέσεων και στοιχείων μέσα στην εβδομάδα. Αύριο καταθέτει η κόρη του πρώην υπουργού, ενώ τις προσεχείς ημέρες η προανακριτική θα έχει στη διάθεσή της τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων προσώπων.

από ΤΑ ΝΕΑ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:14 μ.μ. - 12/4/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου