Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΗΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2004...

1. Κ. Καραμανλής, ομιλία σε νέους στο κλειστό γυμναστήριο «Έσπερος» της Καλλιθέας, 2 Φεβρουαρίου 2004: «Στη Νέα Διακυβέρνηση, θα εγγυηθούμε σε όλα τα παιδιά, από τις τάξεις του Γυμνασίου κιόλας, την ευκαιρία να δουλέψουν και να μορφωθούν χρησιμοποιώντας τον δικό τους, τον ατομικό τους ηλεκτρονικό υπολογιστή...Έναν υπολογιστή με modem, που να τους επιτρέπει να αντλήσουν τις άπειρες πληροφορίες του Διαδικτύου...Θα ξεκινήσουμε τον πρώτο χρόνο με την απόκτηση 150,000 υπολογιστών, για τη Β" Γυμνασίου και για όσους φοιτητές και σπουδαστές θελήσουν να συμμετάσχουν».

2. Ήταν τότε που ο σημερινός πρωθυπουργός περιδιάβαινε ανέμελα την Ελλάδα μοιράζοντας χιλιάδες υπολογιστές στους μαθητές, μειώνοντας το Φ.Π.Α. στους αγρότες, επανιδρύοντας το κράτος, τακτοποιώντας 250.000 συμβασιούχους, εξαφανίζοντας ράντζα και φακελάκια από τα νοσοκομεία και υποσχόμενος σεμνοταπεινή διακυβέρνηση.

3. Και μετά κυβέρνησαν. Οι υποσχέσεις ξεχάστηκαν. Χάθηκαν μέσα στη σκόνη μίας ολόκληρης πενταετίας στην οποία τα πάντα καταρρακώθηκαν: η οικονομία, η διαφάνεια, το περιβάλλον, η νοημοσύνη μας.

4. Και μετά τους ήρθε η φαεινή ιδέα: «Μέσα σε αυτόν τον πανικό, κανένας δεν θα θυμάται τις υποσχέσεις μας. Ας τις επαναλάβουμε λοιπόν!».

-    Οι ίδιοι λοιπόν άνθρωποι που το 2004 είχαν υποσχεθεί 150.000 υπολογιστές για τη Β' Γυμνασίου από τον πρώτο, μάλιστα, χρόνο της Νέας Διακυβέρνησης και ποτέ δεν το έκαναν, ανακοίνωσαν χθες ότι θα μοιράσουν, από τον επόμενο Οκτώβριο 120.000 φορητούς υπολογιστές στους μαθητές της Α' Γυμνασίου!

5. Δύο παρατηρήσεις:

-    Πρώτον: Εμείς τις θυμόμαστε όλες τις υποσχέσεις τους από το 2004 και μπορούμε, αν θέλουνε, να τους βοηθήσουμε εντοπίζοντας και άλλες για να τις επαναλάβουν. Γιατί να κουράζονται; Από τη στιγμή μάλιστα που είναι ήδη εξαντλημένοι από την κούραση;

-    Και δεύτερον: Υπολογιστές όντως θα μοιραστούν. Θα μοιραστούν και ηλεκτρονικά βιβλία για να έχει κάθε νέος τη δυνατότητα να παίρνει γνώση από ένα τεράστιο πλούτο βιβλίων. Αλλά θα μοιραστούν από άλλη κυβέρνηση. Όπως έχει δεσμευτεί ο Γιώργος Παπανδρέου.    

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:23 μ.μ. - 13/05/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου