Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Τι λέει το Σύνταγμα για την παραγραφή των σκανδάλων...


...και τι μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση αν δεν επεδίωκε το κουκούλωμα!

Από τον Γιάννη Δαίδαλο
. .
Το άρθρο 86 του Συντάγματος (διαβάστε το εδώ) είναι αυτό από το οποίο προκύπτει ότι με τη λήξη των εργασιών της τρέχουσας Συνόδου της Βουλής παραγράφονται τα όποια σκάνδαλα που έγιναν μέχρι τις εκλογές του 2007.
Η παράγραφος 1 του άρθρου ορίζει ότι:
"Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει".
Και στην παράγραφο 3 αναφέρεται:
"Η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την παράγραφο 1 αρμοδιότητά της μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος".
Η πρώτη τακτική σύνοδος (δηλαδή οι εργασίες της Ολομέλειας), μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007 έληξε πέρυσι το καλοκαίρι και η δεύτερη ξεκίνησε το φθινόπωρο. 
Τι μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση, αν δεν την ενδιέφερε το θέμα της παραγραφής; Να διακόψει, απλά, τις εργασίες και να επανέλθει η Ολομέλεια μετά τις ευρωεκλογές, είτε μέχρι τα τέλη Ιουνίου είτε αργότερα, ανάλογα με τις εκκρεμότητες που θα υπήρχαν. 
Να πώς καταρρέει ο κυβερνητικός μύθος ότι το κλείσιμο της Βουλής έγινε δήθεν για τις ευρωεκλογές...

από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:06 π.μ. - 10/5/2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου