Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Επίσκεψη Γιώργου Α. Παπανδρέου στην Κίνα - Δηλώσεις

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, από το Πεκίνο όπου βρίσκεται για την συνάντηση κορυφής μεταξύ των ηγεσιών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, καθώς και για την συνεδρίαση της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την Βιώσιμη Παγκόσμια Κοινωνία, είχε σήμερα γεύμα εργασίας με τον υπουργό Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, Wang Jiarui.
Στην συνέχεια, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφτηκε χώρους που συμμετέχουν σε προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα το πράσινο κτίριο του Πανεπιστημίου Tsinghua και το εργοστάσιο τσιμέντου του Jinyu Group.
Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: 
Στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έχω πάρει δύο βασικές πρωτοβουλίες, με στόχο τη διαμόρφωση μιας πολιτικής πρότασης, μιας προοδευτικής πρότασης γύρω από τη διεθνή οικονομική κρίση και βεβαίως, γύρω από την κλιματική αλλαγή και την «πράσινη  ανάπτυξη». Και οι δύο αυτές πρωτοβουλίες έχουν ως κατάληξη την στόχευση για μια ανθρώπινη κοινωνία. 
Οι επαφές που κάνουμε στην Κίνα είναι σημαντικές, διότι η Κίνα παίζει και θα συνεχίζει να παίζει καθοριστικό ρόλο και στα δύο αυτά μεγάλα θέματα, που αφορούν στην ανθρωπότητα. 
Οι επαφές αυτές με την ηγεσία της Κίνας είναι σημαντικές, και για την Σοσιαλιστική Διεθνή, όπως είναι βεβαίως για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία. 

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:18 μ.μ. - 14/05/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου