Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Π.Α.Σ.Π. Ξάνθης

Η Π.Α.Σ.Π. Ξάνθης έχει ως κύριο στόχο τη βελτίωση του πανεπιστημίου μέσω της συνδικαλιστικής δράσης και της πολιτικοποίησης του συλλόγου φοιτητών στον οποίο δρα. Θεωρούμε απαραίτητη τη μαζική προσέλευση των φοιτητών στις εκλογές προκειμένου να επιβραβεύσουν το έργο και να αναδείξουν τις ιδέες που τους αντιπροσωπεύουν. Θα πρέπει να προσέρχονται αθρόα και να στηρίζουν την παράταξη με βάση τις πολιτικές θέσεις, τιςπροτάσεις και την ιδεολογία της. Στο δικό μας αξιακό σύστημα αυτή η διαδικασία είναιαμιγώς πολιτική και επιτυγχάνεται μέσω της διενέργειας εκλογών με κλειστό ψηφοδέλτιο. Είναι μακριά από λογικές παρέας και προσωπολαγνείας, λογικές που προάγει το ανοικτό ψηφοδέλτιο.

Η εμπειρία των τριών τελευταίων ετών στην Ξάνθη επιβεβαίωσε τη στάση μας απέναντι σταανοικτά ψηφοδέλτια. Οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν:
  • Ψηφοδέλτια-σεντόνια
  • Ακατάσχετη ονοματολογία
  • Συνεχής μείωση της συμμετοχής των φοιτητών στις εκλογές
  • Εκφυλισμός πολιτικών διαδικασιών
  • Απαξίωση της συνδικαλιστικής δράσης
Πρωτοπόρος στον ξεπεσμό ήταν η «δημοκρατική» παράταξη (ΔΑΠ), η οποία βρήκε το καλύτερο πάτημα για να προάγει την αποπολιτικοποίηση του συλλόγου. Με την προώθηση της «αξίας» της εκδούλευσης και του κεράσματος, ζητούν επιτακτικά ανοικτά ψηφοδέλτια, ώστε οι «φιλικές» ψήφοι να υπερκαλύψουν τη μηδενική συνδικαλιστική δράση. Επιδιώκουν συστηματικά την απαξίωση της πολιτικής στο σύλλογο και τη μειωμένη συμμετοχή στις εκλογές, χρήσιμα εργαλεία για την επίτευξη των στόχων τους.

Δυστυχώς, σε αυτό το παιχνίδι βρήκαν για συμμάχους τους «ριζοσπαστικούς» (ΕΑΑΚ), οι οποίοι αποδεικνύονται η αριστερά της συντήρησης. Ενώ υποτίθεται παλεύουν για μαζικοποίηση του συλλόγου, «η συγκυρία είναι αυτή που επιτάσσει» να βρεθούν στο πλάι της δεξιάς για ακόμα μια φορά, αποσκοπώντας σε μικροκομματικά οφέλη και αδιαφορώντας για τον εκφυλισμό της εκλογικής διαδικασίας, την έκπτωση των αξιών και τηνπολιτική απογύμνωση του συλλόγου

Φέτος ο σύλλογος αλλάζει σελίδα. Πετύχαμε την επάνοδο του κλειστού ψηφοδελτίου. Θέλουμε τη πολιτική στο προσκήνιο και μαχόμαστε γι’ αυτό, με γνώμονα τις ιδέες τις αξίες και τα πιστεύω μας.

      ΨΗΦΙΣΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ 
        ΨΗΦΙΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΠΑΣΠ ΞΑΝΘΗΣ

Πρώτη Δύναμη

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:37 μ.μ. - 12/5/2009. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου