Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΤΑ ...ΦΥΚΙΑ ΤΟΥ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...

΄Ολοι γνωρίζουμε ή τουλάχιστον έχουμε ακούσει, για την ψαλίδα, που υπάρχει ανάμεσα στοβιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα και στο αντίστοιχο, μέσο, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υποτίθεται, πως πάγιος στόχος των εκάστοτε κυβερνώντων, είναι η άνοδος του ελληνικού βιοτικού επιπέδου με γρηγορότερους ρυθμούς, από εκείνους του μέσου ευρωπαϊκού, έτσι ώστε, κάποια στιγμή, να τους φτάσουμε.
Επειδή τα νούμερα ζαλίζουν, θ΄ αναφερθούν μόνο τρείς αριθμοί : το1996 το βιοτικό επίπεδο του έλληνα,(μέσος όρος), μετριούνταν, στο 64%του μέσου βιοτικού επιπέδου της Ευρώπης των 15 κρατών - μελών. Ο Σημίτης, φεύγοντας το 2004, το παρέδωσε το ποσοστό, στο 73% κι είχε παρουσιάσει, (δυστυχώς προεκλογικά, γι αυτό και πέρασε απαρατήρητη), την περίφημη χάρτα σύγκλισης, που θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη σύγκλιση, στην τετραετία 2004-2008.

Τον επόμενο αριθμό τον ακούσαμε χθες βράδυ στο DEBATE των πολιτικών αρχηγών, από τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή : μίλησε για το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα και το προσδιόρισε στο …98%, του μέσου βιοτικού επιπέδου της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης !. Το είπε, μάλιστα και κορδώθηκε από υπερηφάνεια, για να το δείξει σαν μεγάλο κατόρθωμα…
΄Εδωσε ψεύτικο νούμερο ; Όχι, ο αριθμός είναι αληθινός, αλλά ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, δεν είπε την αλήθεια και αποπειράθηκε να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, μ΄ ένα ακόμα μισόλογο : το σημερινό 98% αφορά το μέσο βιοτικό επίπεδο στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση των 27 κρατών – μελών κι όχι των 15, που αφορούσε το 73% του 2004.
Η Ελλάδα πλησίασε στα μέσα επίπεδα, όχι επειδή ανέβασε το δικό της, αλλά επειδή έπεσε το μέσο ευρωπαϊκό, λόγω του ό, τι μπήκαν στην ΄Ενωση, 12 νέα κράτη, τα περισσότερα των οποίων, ήταν και είναι, σε πολύ χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, ως προς το βιοτικό τους επίπεδο !
Μια ακόμα περίπτωση, που ο καταρρέων πρωθυπουργός συλλαμβάνεται να μην λέει την αλήθεια, (ολόκληρη) και να προσπαθεί να κάνει ντρίπλες για να εντυπωσιάσει το ακροατήριό του, επιμένοντας στην πεπατημένη του : να πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες !...
από ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:39 π.μ. - 29/05/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου