Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου στους ακρίτες του Αιγαίου

Μήνυμα ενότητας, καθημερινού αγώνα για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, διασφάλισης των ίδιων δικαιωμάτων και ισότιμης αντιμετώπισης όλων των πολιτών, έστειλε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την διήμερη περιοδεία του στο Αγαθονήσι, στους Φούρνους και στην Σάμο.

Ο Γ. Παπανδρέου, από το Αγαθονήσι, εξέφρασε την συμπαράσταση του στους ακρίτες του Αιγαίου για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για την επιβίωση και την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

«Η κυβέρνηση φυγομαχεί μπροστά στο θέμα των παραβιάσεων της Τουρκίας πάνω από τα νησιά μας, και όχι μόνο φυγομαχεί, αλλά η Τουρκία θεωρεί δεδομένη την Ελλάδα, με τη στάση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

Από τους Φούρνους, ο Γ.Α. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η παρουσία του στα νησιά του Αιγαίου αποτελεί μια συμβολική πράξη για να εκφράσει «την προσήλωση του Κινήματος στο δικαίωμά σας να έχετε ίσα δικαιώματα και πρόσβαση στα δημόσια αγαθά».

Στόχος μας είναι «να μην αισθάνεται κανένας πολίτης της χώρας, ότι δεν έχει άμεση πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας, σε ποιοτικές υπηρεσίες παιδείας και θα ενισχύσουμε όχι μόνο με υποδομές αλλά και με ανθρώπινο δυναμικό, και με διαδικτυακή σύνδεση» και συνέδεσε την υποβάθμιση όλων των δημόσιων υπηρεσιών με την κυβερνητική πολιτική που παράγει διαφθορά.

Αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Αιγαίου με τα μεγάλα αστικά κέντρα και υπογράμμισε ότι αυτό το θέμα θα έπρεπε να είναι πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση, καθώς οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών βρίσκονται στην πύλη της Ελλάδας και δίνουν τη μάχη, μια μάχη εθνική.

Δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας για την Ελλάδα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είπε: «Η Ελλάδα χρειάζεται μια άλλη πορεία, μια πορεία που θα εγγυάται τα δικαιώματα όλων, την ισονομία, μια Πολιτεία ευνομούμενη, μια Πολιτεία που χρησιμοποιεί τα χρήματα του Ελληνικού λαού με διαφάνεια, σωστά, για το δημόσιο συμφέρον».

ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  6:47 μ.μ. - 2/5/2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου