Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Το «θαύμα» δεν επαναλαμβάνεται


Του ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 

Νotispap@dolnet.gr

Το ανέκδοτο είναι γνωστό. Επί Σοβιετικής Ένωσης το Νόβοστι γνωστό για την αντικειμενικότητα των ανταποκρίσεών του- μεταδίδοντας υποτίθεται έναν αγώνα δρόμου μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και του γραμματέα του Σοβιέτ στον οποίο έχασε ο Σοβιετικός, ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος τερμάτισε έπειτα από υπεράνθρωπη προσπάθεια και πως ο Σοβιετικός ηγέτης κατάφερε να βγει δεύτερος. 

Κάποιοι στη Ν.Δ. διακινούν τέτοιου είδους σοβιετικά ανέκδοτα. Πως αν το ΠΑΣΟΚ νικήσει τις ευρωεκλογές με ποσοστό μικρότερο του 3% θα είναι επί της ουσίας χαμένο- και νικητής θα είναι η Ν.Δ.! Αφού η Ν.Δ., λένε, είχε νικήσει στις ευρωεκλογές του 1999 με 3% αλλά έχασε από το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2000 το θαύμα μπορεί να επαναληφθεί. 

Τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Αν το ΠΑΣΟΚ βγει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές- όπως δείχνουν όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσειςθα είναι η πρώτη νίκη του έπειτα από 5 χρόνια εκλογικών αναμετρήσεων (εθνικές εκλογές 2004, ευρωεκλογές 2005, δημοτικές 2006, εθνικές 2007). 

Θα έχει μάλιστα ανατρέψει υπέρ του τη συντριπτική ήττα των 9 ποσοστιαίων μονάδων στις προηγούμενες ευρωεκλογές και των 3,8 ποσοστιαίων μονάδων των εθνικών εκλογών του Σεπτεμβρίου. Και θα δώσει τη νομιμοποιητική βάση για τον κ. Παπανδρέου να οδηγήσει τον κ. Καραμανλή σε νέες κάλπες με ευκαιρία την προεδρική εκλογή για να του δώσει τα παπούτσια στο χέρι. 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  5:12 μ.μ  - 16/05/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου