Σάββατο 30 Μαΐου 2009

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ:Γιορτές και πανηγύρια σε ημιτελή έργα



Μισοτελειωμένα έργα και απλήρωτους εργάτες συναντά κανείς πίσω από τη σημερινή φιέστα της Κυβέρνησης στην Εγνατία Οδό. Το σίγουρο είναι, πως για ακόμη μία φορά επικράτησε η λογική της βιασύνης της κυβέρνησης να κόψει κορδέλες για καθαρά προεκλογικούς και ψηφοθηρικούς λόγους. Από την άλλη, μπορεί το ΥΠΕΧΩΔΕ να πανηγυρίζει ότι ολοκλήρωσε την κατασκευή της Εγνατίας οδού, μέσα από τη σημερινή Πρωθυπουργική παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Παναγιά-Γρεβενά, όμως οι εκκρεμότητες που απομένουν ακόμη είναι πολλές, ώστε να καταστεί λειτουργική η χρήση της στο όλο μήκος του έργου, είναι ακόμη πολλές. 

Απλήρωτοι 100 εργάτες


Όπως καταγγέλλουν οι 100 εργάτες, που έχουν δουλέψει στο τμήμα κοντά στα Γρεβενά και όπου θα πραγματοποιηθούν και τα σημερινά εγκαίνια, είναι απλήρωτοι πάνω από τρεις μήνες. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους: «Οι εργασίες σε τμήμα της διαδρομής Γρεβενά - Παναγιά, δεν έχουν τελειώσει, ενώ 100 οικοδόμοι της πειοχής παραμένουν μέχρι και σήμερα απλήρωτοι». 

Ημιτελή έργα


Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις ευρωεκλογές, στο τμήμα της διαδρομής Γρεβενά-Παναγιά προβλέπεται να κλείνουν λωρίδες κυκλοφορίας για να γίνουν συμπληρωματικά έργα, ενώ στη μεγάλη σήραγγα του Δρίσκου των 4,5 χλμ., που εγκαινιάστηκε πριν από ένα χρόνο, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η τοποθέτηση συστήματος εκκαπνισμού. Ωστόσο το άλλο τμήμα στην περιοχή της Τύριας με την ομώνυμη σήραγγα Σ2 θέλει αρκετό χρόνο δοκιμής και δεν πρόκειται να παραδοθεί άμεσα. Επίσης εκκρεμότητες υπάρχουν και με τη γέφυρα Αράχθου που παραδόθηκε μισή, ενώ απομένει να γίνουν παρεμβάσεις και στη γέφυρα στο Μεγάλο Περιστέρι, ενώ απομένειει να ικανοποιηθούν και τα αιτήματα της αυτοδιοίκησης του Νομού Ιωαννίνων για κόμβους και εισόδους-εξόδους στον αυτοκινητόδρομο.


από epirusgate
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:53 π.μ. - 30/05/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου