Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για τη συμπλήρωση 13 χρόνων από το θάνατο του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου


Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του αείμνηστου ηγέτη και ιδρυτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, Ανδρέα Γ. Παπανδρέου.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν μια χαρισματική προσωπικότητα, που σφράγισε με την πολιτική του παρουσία τις πολιτικές εξελίξεις του τόπου. Διατύπωσε και συγκεκριμενοποίησε τα οράματα και τις ελπίδες του ελληνικού λαού για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική και ανεξάρτητη, μια Ελλάδα πρωτοπόρα στις διεθνείς εξελίξεις, μια Ελλάδα με ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Εξαιτίας του, οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, κατόρθωσαν να εκφρασθούν, να πρωταγωνιστήσουν και να καθορίσουν την πορεία της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα.
Η φετινή επέτειος, στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της αναδιάταξης των πολιτικών δυνάμεων και συσχετισμών, καθιστούν τις ιδέες και το όραμα του επίκαιρα όσο ποτέ.
Η υπεράσπιση και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, η προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η κοινωνική δικαιοσύνη και η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, ο ρυθμιστικός και επιτελικός ρόλος του κράτους στην ανάπτυξη και την απασχόληση, πρέπει να αποτελούν τα πρώτα θέματα στην ατζέντα των προοδευτικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο.
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ εμπνέεται από το πολιτικό του μήνυμα για αγώνες για τη δημοκρατία, την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική δικαιοσύνη. Για αγώνες, όπου η νέα γενιά της χώρας αποτέλεσε και θα αποτελέσει την πρωτοπορία ανατροπής των συντηρητικών πολιτικών.
Αθήνα, 23 Ιουνίου 2009
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:17 μ.μ. - 23/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου