Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Κραυγή διαμαρτυρίας

Του Γρηγόρη Καλφέλη kalfelis@law.auth.gr


Ας μη ξεγελιόμαστε αφελώς, χθες δεν ψηφίσαμε ευρωπαϊκά και αυτό δείχνει πόσο μακριά είναι η πλούσια ελίτ των Βρυξελλών από τις ανάγκες των φτωχών Ευρωπαίων πολιτών!

Από την άλλη μεριά το εθνικό μήνυμα των χθεσινών εκλογών αποτυπώνει, καταρχήν, το τέλος της ιδεολογικής ηγεμονίας του σημερινού Πρωθυπουργού, ο οποίος χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό την απίστευτη διαφθορά που επικρατεί στον τόπο μας την τελευταία πενταετία!

Όπως, όμως, δείχνει και η έκθεση του Βαρομέτρου της Διεθνούς Διαφάνειας οι Έλληνες πολίτες δεν εμπιστεύονται γενικά τα πολιτικά κόμματα, τη Δικαιοσύνη και άλλους κρίσιμους θεσμούς!

Άρα, θα ήταν λάθος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έστω και αν νίκησε, να μη λάβει υπόψη του αυτό το ηχηρό μήνυμα, που «πέρασε» και μέσα από το υψηλό ποσοστό εκείνων που χθες- συνειδητά- δεν πήγαν να ψηφίσουν!

Επομένως, υπάρχει μια βαθιά απογοήτευση στο εκλογικό σώμα και άρα θα ήταν τραγικό λάθος κάποιοι να πανηγυρίζουν, γιατί το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν μια κραυγή διαμαρτυρίας ιδίως από τη γενιά των 600 ευρώ που ζει κάθε μέρα μέσα στη μιζέρια και την ανασφάλεια!

* Ο Γρηγόρης Καλφέλης είναι καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:47 π.μ. - 08/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου