Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Χαλάζι σε μέγεθος αυγού κατέστρεψε καλλιέργειες και περιουσίες!

Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση στην περιοχή της Γραβούνας και της Πέρνης στο Νομό της Καβάλας. Οι καταστροφές εντοπίζονται τόσο σε καλλιέργειες όσο όμως και σε περιουσίες. Το χαλάζι που είχε μέγεθος αυγού κότας (!) έπεφτε για περίπου 10-15 λεπτά της ώρας. Όπως λένε οι παραγωγοί σταφυλιών στην περιοχή η καταστροφή αγγίζει ακόμη και το 100%, ενώ φοβούνται για τα αποτελέσματα της χαλαζόπτωσης στις επόμενες χρονιές.
Οι ζημιές στις καλλιέργειες εντοπίζονται πέρα από τα αμπέλια και σε κηπευτικά αλλά και σε καλλιέργειες με δημητριακά. Εκτός από τις καλλιέργειες ζημιές εντοπίζονται και αλλού. Σπασμένα τζάμια αυτοκινήτων, φωτιστικά, τρύπες στις στέγες των σπιτιών, σπασμένοι ηλιακοί θερμοσίφωνες, ακόμη και σπασμένα τζάμια σε παράθυρα σπιτιών! Όπως λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν να προφυλαχθούν από τη χαλαζόπτωση διότι ήταν τέτοιο το μέγεθος και τόση η ορμή με την όποια έπεφτε το χαλάζι που ένα χτύπημα του μπορούσε να αποβεί μοιραίο.

Την πληγείσα περιοχή επισκέφθηκε κλιμάκιο της Νομαρχίας Καβάλας με επικεφαλής τον αντινομάρχη Ανδρέα Μπαλίκα και υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαπιστώσουν και αυτοί από κοντά τις ζημιές και στη συνέχεια να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την αποζημίωση των αγροτών από τον ΕΛΓΑ.
από kavalanet.gr
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:40 π.μ. - 15/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου