Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Σκάνδαλο

ΒΑΡΙΕΣ σκιές για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση Ζίμενς υπήρξαν από την αρχή που έγινε γνωστό το σκάνδαλο με τις μίζες. 

ΚΑΙ με όσα πρωτοφανή γίνονται τις τελευταίες ημέρες, με την επιλεκτική απόδραση κατηγορουμένων στο εξωτερικό, μετατρέπονται σε βάσιμες υπόνοιες ότι τελικά η κυβέρνηση μόνο τη διαλεύκανση του σκανδάλου δεν επιδιώκει. 
Οι παραλείψεις και η ολιγωρία που παρατηρήθηκαν και, ουσιαστικά, διευκόλυναν τη φυγή δύο εκ των βασικών κατηγορουμένων είναι τόσο κραυγαλέες ώστε δεν μπορεί να οφείλονται σε απλά γραφειοκρατικά λάθη. 
ΚΑΙ πάντως είναι ευθυγραμμισμένες με τους υπόλοιπους κυβερνητικούς χειρισμούς που ακολουθήθηκαν και στα άλλα σκάνδαλα της τελευταίας πενταετίας με στόχο το κουκούλωμά τους. 
Η άρνηση σύστασης προανακριτικών επιτροπών από τη Βουλή, η άποψη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου περί «παραπλανηθέντων υπουργών» στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου και τελικά το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής, αυτόν ακριβώς τον σκοπό εξυπηρέτησαν. 
ΣΧΕΔΟΝ μία εβδομάδα ήξεραν τα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης ότι ο κατηγορούμενος πρώην οικονομικός διευθυντής της Ζίμενς σχεδίαζε την απόδρασή του. 
ΚΑΙ όμως την άφησαν να εξελιχθεί. Και αντ΄ αυτού συνελήφθησαν δύο άλλοι κατηγορούμενοι που είχαν δώσει κανονικά το «παρών» στον ανακριτή, ο οποίος τους είχε δώσει προθεσμία για να απολογηθούν. 
ΔΗΛΑΔΗ η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη είχαν τη νομική δυνατότητα να προλάβουν την απόδραση των δύο κατηγορουμένων, αλλά δεν το έπραξαν. 
Η διαφορετική μεταχείριση των εμπλεκομένων στην ίδια υπόθεση δικαιολογημένα δημιουργεί υπόνοιες ότι η κυβέρνηση φοβήθηκε αποκαλύψεις, αν κατέθεταν τα δύο πρώην μεγαλοστελέχη της γερμανικής εταιρείας, που τώρα διαφεύγουν. 
ΠΑΡΑ τις προεκλογικές εξαγγελίες της για σεμνότητα και ταπεινότητα η κυβέρνηση συνέδεσε τη θητεία της με πλήθος σκανδάλων. 
ΚΑΙ ο τρόπος που διαχειρίζεται τη διερεύνησή τους αποτελεί ένα ακόμη, ίσως μάλιστα μεγαλύτερο, σκάνδαλο. 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:29 μ.μ. - 01/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου