Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Ύβρις

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου 
gpapachristos@dolnet.gr

     Εκείνος βέβαια έδινε συνεντεύξεις στις τηλεοράσεις προκειμένου να αλλάξουν γνώμη γι΄ αυτόν οι Έλληνες. Αλλά έδωσε τόσες συνεντεύξεις υποδυόμενος τον «έναν από μας», το απλό λαϊκό παιδί που η τύχη και η μοίρα το έφεραν έτσι ώστε να γίνει πρωθυπουργός της χώρας που έχασε την μπάλα.
 Άρχισε να λέει πράγματα τα οποία το καθένα από μόνο του θα μπορούσε να του καταστρέψει ό,τι προσπάθησε να καλλιεργήσει, παραχωρώντας συνέντευξη σε όποιον του το ζητούσε, στην πρώτη κάμερα που έβλεπε μπροστά του. Όπως για παράδειγμα, το απίστευτο ότι επί των ημερών του «βελτιώθηκε σημαντικά το βιοτικό επίπεδο του λαού». 
    Συγγνώμη σε ποιον τα λέει αυτά; 
    Στα 2,2 εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας; 
    Στους συνταξιούχους που φυτοζωούν ή στη γενιά των 500 και των 700 ευρώ; 
    Στους μικρομεσαίους που έχουν χάσει τ΄ αυγά και τα πασχάλια ή στους νοικοκυραίους που έχουν καταχρεωθεί παίρνοντας το ένα καταναλωτικό μετά το άλλο προκειμένου να τα βγάλουν πέρα; 
    Και σου λέω εγώ, εντάξει, προεκλογική περίοδος είναι, έχει- ποιητική αδεία- να πει και μια κουβέντα παραπάνω. Αλλά κουβέντα, όχι να εκστομίσει τη χειρότερη ύβρι κατά των ανθρώπων αυτών που έχουν ζαλιστεί από τα εκατομμύρια που διακινούνται ανάμεσα σε κολλητούς, φίλους και κουμπάρους του Μαξίμου! 

    Μα πού ζει επιτέλους;;;;;;;...................  
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:07 π.μ. - 05/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου