Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η : Στρατηγικό το πρόβλημα για τη ΝΔ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ σε θέση να γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι φόβοι που διακατείχαν τον Κ. Καραμανλή για τις δύσκολες μέρες που μοιραία θα έρχονταν κάποια στιγμή, αλλά θεωρούμε ότι μάλλον δεν θα είχε φανταστεί ποτέ πως θα βρισκόταν στη θέση που έχει περιέλθει σήμερα. Και δεν εννοούμε την εκλογική ήττα από το ΠΑΣΟΚ που αργά ή γρήγορα θα ερχόταν. Εννοούμε τη φθορά που του προκαλούν από δεξιά ο Γ. Καρατζαφέρης και το κόμμα του.

ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ανέμεναν οι επιτελείς και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού το εύρος της απήχησης του ΛΑΟΣ στις συντηρητικότερες μάζες των ψηφοφόρων της Δεξιάς. Και πολύ περισσότερο δεν πρέπει ν ανέμεναν την επιθετικότητα που εκδήλωσε από την επομένη κιόλας των ευρωεκλογών ο Γ. Καρατζαφέρης. Πρώτα αξίωσε να μετάσχει στην κυβέρνηση κι όταν η απαίτησή του απορρίφθηκε εξαπέλυσε εναντίον του Κ. Καραμανλή μία σκληρή επίθεση, της οποίας τα προκαταρκτικά μόνο παρακολουθούμε τις μέρες αυτές.

ΕΙΝΑΙ προφανές κατά συνέπεια ότι την περασμένη Κυριακή ο Κ. Καραμανλής και το κόμμα του δεν έχασαν απλώς μία εκλογική αναμέτρηση, ήσσονος σημασίας όπως θέλουν να την εμφανίσουν, αλλά υπέστησαν μία ήττα στρατηγικής σημασίας, οι επιπτώσεις της οποίας θ αποκαλύπτονται καθημερινά όλο και περισσότερο.

ΜΕΧΡΙ πρότινος θεωρούσε ο Κ. Καραμανλής ότι το πρόβλημά του ήταν να περιορίσει τις απώλειές του στον λεγόμενο μεσαίο χώρο. Ηδη διαπιστώνει ότι εξίσου σημαντικές, αν όχι και σημαντικότερες, είναι οι απώλειες ψηφοφόρων προερχόμενων από τις τάξεις της παραδοσιακής Δεξιάς. Μοιραία κατά συνέπεια επιλέγει πού θ αντισταθεί και πού θα υποχωρήσει. Και υιοθετώντας την πολιτική ατζέντα του ΛΑΟΣ, είναι σαφές ότι αποσύρεται οριστικά από τον μεσαίο χώρο, θεωρώντας προφανώς ότι ούτως ή άλλως θα τον έχανε αργά ή γρήγορα.

Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ αποφάσισε να δώσει τη μάχη του στον φυσικό του χώρο. Μόνο που υπό τις συνθήκες αυτές δεν είναι μάχη πολιτικής κυριαρχίας, αλλά μάχη πολιτικής επιβίωσης.

από www.ethnos.gr

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:19 π.μ. - 13/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου