Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Οι ξανθιές και το μέντιουμ

[του Γιάννη Πρετεντέρη στο
ΒΗΜΑ της Κυριακής]

Η ιστορία είναι γνωστή: Δύο ξανθιές κάθονται στο κλαδί ενός δέντρου. Μια περαστική γυναίκα τις προειδοποιεί να προσέξουν διότι το κλαδί μπορεί να σπάσει. Απτόητες οι ξανθιές αγνοούν την προειδοποίηση, το κλαδί σπάει, πέφτουν και τσακίζονται.
Μερικές εβδομάδες αργότερα, βγαίνουν από το νοσοκομείο και κατά σύμπτωση συναντούν πάλι την περαστική γυναίκα. Εκθαμβη η μια ξανθιά γυρίζει και λέει στην άλλη:
- Κοίτα, το μέντιουμ! Θυμήθηκα το καλαμπούρι διότι περιγράφει πολύ καλά την κατάσταση σε μεγάλη μερίδα του ελληνικού Τύπου. Ελάχιστη κοινή λογική και πολλές ξανθιές- οι οποίες δεν στριμώχνονται απλώς σε ένα μικρό κλαδί αλλά το πριονίζουν κιόλας! Η απόφαση της οικογενείας Αγγελοπούλου να κλείσει το συγκρότημα του «Ελεύθερου Τύπου» δεν χρειαζόταν μέντιουμ για να προβλεφθεί.Είναι ταυτοχρόνως η κορυφή του παγόβουνου μιας ευρύτερης κρίσης και η λογική συνέπεια μιας εκδοτικής αποτυχίας. Ενα μεγάλο μέρος του ελληνικού Τύπου νοσεί αλλά κυρίως πάσχει από την αδυναμία να καταλάβει τι του συμβαίνει. ....

Γράφει καλά και συγκροτημένα ο Ντερμπεντέρης, όταν δεν μπλέκει "εμπάθειες" και "συμπάθειες".....
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:00 μ.μ. - 28/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου