Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Επικοινωνιακές σαχλαμάρες

Περιμένατε ότι θα έλεγε κάτι περισσότερο χθες ο Καραμανλής; Υποθέτω πως όχι. Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που τον περιμέναμε κάτι να πει, αλλά αυτός δεν είπε τίποτα. Πάντα έτσι συμβαίνει. Οπως, επίσης, συμβαίνει και κάτι άλλο: να μας πλασάρουν τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια του σενάρια που ξέρουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να εφαρμοστούν ποτέ.

Παράδειγμα το σενάριο που έχει να κάνει με όσους εξέθεσαν με συμπεριφορές ή πράξεις το κόμμα και την κυβέρνηση. Υποστηρίζεται, λοιπόν, κάθε τόσο και το ίδιο ξανακούγεται τις τελευταίες μέρες ότι ο Καραμανλής θα τους αφήσει εκτός ψηφοδελτίων. Φυσικά ο ίδιος δεν το είπε ποτέ. Και ούτε πρόκειται να το πει. Για έναν πολύ απλό λόγο: επειδή ποτέ δεν θα το κάνει.

Για σκεφτείτε το λίγο. Αυτό που ουσιαστικά μας λέει ο επικοινωνιακός μηχανισμός του πρωθυπουργού είναι ότι ο Κ. Καραμανλής κυβερνά με τις ψήφους όλων αυτών -πέντε, δέκα, όσοι κι αν είναι- και σχεδιάζει να κυβερνά και άλλα δύο χρόνια αν του δοθεί η δυνατότητα, αλλά στο τέλος της τετραετίας θα τους πετάξει έξω από τους συνδυασμούς για να προστατεύσει το ήθος της παράταξης. Αν αυτό το σενάριο δεν απευθύνεται σε ηλίθιους, δεν βλέπω ποιους άλλους μπορεί να έχει ως αποδέκτες.

Αλλά δυστυχώς έτσι κυβέρνησε ως τώρα ο Καραμανλής και έτσι θα συνεχίσει να κυβερνά για όσο διάστημα παραμείνει στην εξουσία. Αποφεύγοντας την πραγματικότητα, κρυπτόμενος από την αλήθεια και προσδίδοντας στα γεγονότα την εικόνα που τον βολεύει. Ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με τα σκάνδαλα, στα οποία κυρίως διακρίθηκαν υπουργικά και άλλα στελέχη του.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι επιμελώς φροντίζουν οι κυβερνώντες ν αποφύγουν αυτές τις μέρες την όποια αναφορά στα σκάνδαλα ως έναν από τους λόγους της αποχής από τις κάλπες την περασμένη Κυριακή. Μέχρι που άκουσα προχθές τον Σπηλιωτόπουλο να παπαγαλίζει την κομματική ανοησία ότι ο κόσμος φεύγει από την πολιτική επειδή δεν αντέχει την ενασχόληση με τα σκάνδαλα, ενώ συμβαίνει το αντίθετο: φεύγει γιατί δεν αντέχει την αθλιότητα της συγκάλυψης των σκανδάλων στην οποία επιδίδεται ο Κ. Καραμανλής.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
bartzinopoulos@hotmail.com

από www.ethnos.gr

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:50 μ.μ. - 10/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου