Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η : Επιλογές συγκάλυψης

ΕΙΝΑΙ αναντίρρητη η ανάγκη διερεύνησης σε βάθος και αποκάλυψης όλης της αλήθειας για τη δράση της Siemens στη χώρα μας. Και εξίσου αναντίρρητο είναι ότι η κυβέρνηση έχει κάνει και εξακολουθεί να κάνει ό,τι μπορεί για ν αποτρέψει αυτή την εξέλιξη. Γι αυτό και πασχίζει να εγκλωβίσει την έρευνα σε μία χρονική περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και να πείσει την κοινή γνώμη ότι η διεξαγόμενη από έναν ανακριτή έρευνα, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει τίποτα, αποτελεί σοβαρή προσπάθεια αποκάλυψης της δραστηριότητας των ανθρώπων της Siemens και της ταυτότητας των πολιτικών που συνεργάσθηκαν μαζί τους.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ, όπως και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, έκανε καθετί που μπορούσε για να βγει στο φως η αλήθεια. Διακήρυξε ότι είναι διατεθειμένο ακόμη και να «ματώσει» αν χρειαστεί και ζήτησε να διευρυνθεί η υπό έρευνα χρονική περίοδος, αφού επανειλημμένα, άλλωστε, έχουν αποκαλυφθεί στοιχεία παράνομων συναλλαγών και μετά το 2004.
ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ αυτών, το ΠΑΣΟΚ έχει υποβάλει τρεις φορές αίτημα για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου ν αναλάβει η Βουλή τη διερεύνηση της υπόθεσης και ν απαλλαγεί ο πολιτικός κόσμος από τις απειλές του κάθε Χριστοφοράκου. Τις προτάσεις αυτές του ΠΑΣΟΚ υιοθέτησαν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά απέρριψαν ο Κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του.
ΚΑΙ ΔΕΝ είναι μόνο η απόρριψη του αιτήματος της αντιπολίτευσης που έχει να επιδείξει ο Κ. Καραμανλής. Είναι και η απόφασή του να προχωρήσει και στην παραγραφή των αδικημάτων που ενδεχομένως έχουν διαπραχθεί από μέλη των κυβερνήσεών του μετά τον Μάρτιο του 2004. Ουσιαστικά οι επιλογές και οι αποφάσεις του πρωθυπουργού σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση αποτελούν τον ορισμό της συγκάλυψης της αλήθειας και της προστασίας όσων συνεργατών του έχουν ίσως λόγο να φοβούνται.
ΠΡΙΝ από τις ευρωεκλογές ο Κ. Καραμανλής είχε ποντάρει στη Siemens. Τώρα δείχνει να επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος. Θα το καταλάβει αλλά θα είναι αργά.

[ ΕΘΝΟΣ ]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου