Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Απίστευτα και όμως αληθινά;;;... Ή ΑΛΗΘΙΝΑ !!!...

ΑΙΜΑ, χρήμα και ισχύς. Μεγάλη η ισχύς των σκληρών πρωταγωνιστών του υποκόσμου. Οχι μόνο στις μεταξύ τους σχέσεις. Αλλά και με τους ανθρώπους-κλειδιά, που είχαν εξασφαλίσει για να προωθούν δουλειές τις οποίες ήταν αδύνατο να προχωρήσουν μόνοι τους. Τέτοια ισχύ, πολλοί από τους πολιτικούς ή τους επιχειρηματίες του... πάνω κόσμου δεν έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν στα χέρια τους.

ΖΩΕΣ, περιουσίες, καριέρες, όλα παίζονταν. Για ένα πείσμα. Μια αντεκδίκηση. Ή απλώς για να βγάλουν από τη μέση κάποιον ανεπιθύμητο. Να απλώσουν την κυριαρχία τους. Να γίνουν ακαταμάχητοι στον έλεγχο της κοινωνίας του χρήματος και της πολιτικής.

Η ΛΟΓΙΚΗ που συνδέει το παρακράτος με το κράτος είναι η εξουσία. Είτε το παρακράτος είναι πολιτικό είτε του κοινού ποινικού εγκλήματος, οι βασικές παράμετροι παραμένουν ίδιες. Οι πρωταγωνιστές χρησιμοποιούν και ανθρώπους του υποκόσμου και ανθρώπους της καλής κοινωνίας. Ασχέτως αν οι ίδιοι ανήκουν στους μεν ή στους δε. Ο «κ. Παναγιώτης» Βλαστός, ο οποίος φέρεται να είναι ο ηγέτης του μηχανισμού, είχε μεγάλη άνεση με όλους. Και με τους υποτακτικούς του και με τους συνεργάτες του στις μεγάλες δουλειές. Και με τους ανθρώπους του σιναφιού του και με επιφανή πρόσωπα του δημόσιου βίου, τα οποία χρειαζόταν κοντά του, ελπίζοντας να τον διευκολύνουν στις μπίζνες του.

ΜΕ ποιους τα κατάφερε και με ποιους όχι, θα φανεί σε ένα βαθμό από την ανάκριση. Και την εικόνα θα ξεκαθαρίσει η ακροαματική διαδικασία στο αρμόδιο δικαστήριο. Στο εδώλιο του οποίου ενδέχεται να κάτσουν πολύ περισσότεροι από όσους σήμερα είναι κατηγορούμενοι. Ακούγονται πολλά, για πολλούς και με πολλούς. Κάποιοι είναι υπεράνω υποψίας. Κρατικοί λειτουργοί, αξιωματούχοι της Αστυνομίας ή της ΕΥΠ και άλλοι θα κληθούν προφανώς να αποδείξουν αν παρέμειναν στην «από δω μεριά» ή πέρασαν στην «από κει».

ΕΝΑ τερατώδες, πανίσχυρο παρακράτος είναι αυτό το οποίο αναδύεται από τις συνομιλίες που βρίσκονται «αιχμαλωτισμένες» στα εκατοντάδες cd. Τα οποία είναι πλέον στη διάθεση των ανακριτικών αρχών. Αυτές είναι επιφορτισμένες τώρα να ξεδιαλύνουν την κατάσταση. Να ξεκαθαρίσουν τι αποτελεί πομφόλυγα ή καλαμπούρι και τι δένει με στοιχεία ατράνταχτα ή έστω τρανταχτά.

Το μόνο που έλειπε από την ελληνική κοινωνία ήταν αυτό: Να βρεθεί παγιδευμένη. ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ, ίσως και πανίσχυρο κύκλωμα, το οποίο έχει απλωμένα τα πλοκάμια του παντού, σκιαγραφείται. Η έκταση του εγκληματικού κυκλώματος, οι διασυνδέσεις του με το πολιτικό επιχειρηματικό σύστημα, η ένταση του ρεύματος που το διατρέχει, η τάση και η ισχύς του θα διαπιστωθούν από τη δικαστική έρευνα. Αν δεν βραχυκυκλωθεί...

[ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:39 μ.μ. - 12/07/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου