ΗΔΗ από την περίοδο της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Παυλίδη είχε διατυπωθεί ο προβληματισμός κατά πόσο θα ήταν δυνατό να κυβερνά η Νέα Δημοκρατία με κοινοβουλευτική δύναμη 151 βουλευτών, όταν σε αυτή θα περιλαμβανόταν και ο (ηθικά και πολιτικά) αποδοκιμασμένος από τους συναδέλφους του Αρ. Παυλίδης. Από χθες αυτός ο προβληματισμός έχει προσλάβει ευρύτερες διαστάσεις.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μόνο η συμμετοχή του Παυλίδη που θέτει σε αμφισβήτηση την ηθική νομιμοποίηση της κυβέρνησης. Δυστυχώς για τους κυβερνώντες είναι περισσότερα, πολύ περισσότερα του ενός, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που η εμπλοκή τους στη διάρκεια της κυβερνητικής πενταετίας σε υποθέσεις σκανδάλων δημιουργεί προβλήματα ηθικής τάξης. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο που πολλοί από τους βουλευτές της ΝΔ έχουν χαρακτηρίσει «βαρίδια» τα συγκεκριμένα στελέχη και έχουν ζητήσει τον αποκλεισμό τους από τα ψηφοδέλτια για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ εύστοχος ήταν, όμως, ο συνδυασμός της συγκεκριμένης «ιδιαιτερότητας» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ με το συζητούμενο νομοσχέδιο για τη φορολογική λαίλαπα, την οποία εξαπέλυσε η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει τα δημοσιονομικά ελλείμματα που η ανικανότητά της έχει δημιουργήσει.
ΔΙΟΤΙ πολύ σωστά θύμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι η υπερψήφιση αυτών των μέτρων θα γίνει από βουλευτές που προκλητικά ομολογούσαν ότι φοροδιαφεύγουν μέσω offshore εταιρειών και συνέβαλαν με πράξεις και παραλείψεις τους στην απώλεια μεγάλων χρηματικών ποσών, τα οποία οι φορολογούμενοι καλούνται τελικά να καλύψουν. Οπως και τώρα.
[ ΕΘΝΟΣ ]
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου