Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Σε αδιέξοδο ο Καραμανλής ( ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ )

ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ για τη ΔΕΘ, ο κ. Καραμανλής πέτυχε το ακατόρθωτο. Ενώ δεν έχει τίποτα να προσφέρει, τίποτα να υποσχεθεί, πέτυχε να εξουδετερώσει το σημαντικότερο πολιτικό επιχείρημά του:

Οτι στη διάρκεια της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης η χώρα έχει ανάγκη από ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση.

ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΥΜΕΝΗ κυβέρνηση από την αδιαφορία και την αβεβαιότητα που δημιουργούν η εκλογολογία και η ανασχηματολογία υπονομεύει κάθε προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση, χωρίς να αναγκαστούν οι εργαζόμενοι να πληρώσουν και πάλι τα (νέα) σπασμένα..

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ του κ. Καραμανλή μέχρι το επόμενο Σάββατο και οι εξαγγελίες του στη ΔΕΘ αφορούν ελάχιστους πια.

ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι ακόμη κι αν συνταχθεί προϋπολογισμός από αυτή την κυβέρνηση, ελάχιστα πιθανό είναι να κληθεί η ίδια να τον υλοποιήσει. Ο κ. Καραμανλής μελετά τις δημοσκοπήσεις και αναζητεί κινήσεις που μπορεί να δώσουν παράταση ζωής στην κυβέρνησή του και πολιτική επιβίωση στον ίδιο.

ΤΩΡΑ, όμως, είναι υποχρεωμένος να λαμβάνει μέσω των ΜΜΕ τα μηνύματα όχι μόνο των κορυφαίων υπουργών του αλλά και των βουλευτών του και των μικρομεσαίων στελεχών που κάθε άλλο παρά θέλουν να τελειώσει πρόωρα και άδοξα το βόλεμά τους στις χιλιάδες θέσεις της κρατικής μηχανής.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μυστικό, επίσης, ότι μια σειρά κορυφαίων υπουργών πιέζουν τον κ. Καραμανλή για «κινήσεις» εν όψει ΔΕΘ. Του εισηγούνται ανασχηματισμό, αλλά, εξαιρώντας τον εαυτό τους από τους υπό μετακίνηση, ουσιαστικά τον σπρώχνουν στην άλλη επιλογή, αυτή των πρόωρων εκλογών. Επιλογή, που ασχέτως αν δώσει ή όχι αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ, οδηγεί στον δικό του πολιτικό παροπλισμό.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ αυτή τη φορά ανεβαίνει στη ΔΕΘ για να απευθυνθεί στο κομματικό ακροατήριό του. Για τα προβλήματα της χώρας εδώ και καιρό δεν έχει λύσεις.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ για τον ίδιο είναι ότι δεν έχει πια απαντήσεις ούτε για το ίδιο του το κόμμα και πολύ περισσότερο για το αβέβαιο μέλλον της κυβέρνησής του... Το αδιέξοδό του, όμως, το πληρώνει δυστυχώς η χώρα.

.[ ΕΘΝΟΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:28 μ.μ. - 31/08/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου