Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Δεν αποφασίζει ο Καραμανλής για τις εκλογές (ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ),

Επανειλημμένα έχουμε υπογραμμίσει τους τρεις τελευταίους μήνες ότι μόνο η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μπορεί να δώσει τη λύση στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η χώρα. Και κάθε φορά επισημαίναμε ότι ο λόγος που καθιστά αναγκαία την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είναι η διαπιστωμένη ανικανότητα του Κ. Καραμανλή και της κυβέρνησής του να διαχειριστούν τα προβλήματα που οι ίδιοι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους δημιούργησαν από το 2004 μέχρι και σήμερα.

Αντίθετα, οι κυβερνώντες επέμεναν να διατείνονται ότι δεν συντρέχει λόγος για πρόωρες εκλογές, ότι οι σχετικές εισηγήσεις αποτελούν μεθοδεύσεις του ΠΑΣΟΚ για να επανέλθει στην εξουσία και ότι ο Κ. Καραμανλής και οι συνεργάτες του είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν την τετραετία. Μέχρι και πρόσφατα ακόμη αυτή την επιχειρηματολογία ανέπτυσσαν.

Ηδη, όμως, η κατάσταση έχει αλλάξει. Η προσπάθεια των κυβερνώντων να αναδείξουν σε θέμα μείζονος σημασίας την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να επιβάλει εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν βρήκε στην κοινή γνώμη την απήχηση που έλπιζαν. Και ταυτόχρονα το αίτημα για εκλογές αποκτά καθημερινά και νέους υποστηρικτές, οι οποίοι δεν προέρχονται μόνο από τον χώρο της αντιπολίτευσης, αλλά και μέσα από την κυβέρνηση, καθώς και από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οδηγούμαστε στο πρωτοφανές παγκοσμίως φαινόμενο διενέργειας πρόωρων εκλογών με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αν και η ίδια γνωρίζει ότι την αναμένει σκληρή ήττα. Πολιτικά φαντάζει παράλογο. Γι’ αυτό και ορισμένοι μιλάνε για αυτοκτονία, αν και άλλοι διατείνονται ότι αυτοκτονία θα είναι να επιλεγεί η προσεχής άνοιξη ως χρονική στιγμή για την εκλογική αναμέτρηση με το ΠΑΣΟΚ, αφού η φθορά τότε θα είναι μεγαλύτερη.

Ολα αυτά, όμως -και άσχετα από την απόφαση την οποία θα πάρει τελικά ο Κ. Καραμανλής- ελάχιστη σημασία έχουν, όταν εκείνο που καθημερινά διαπιστώνεται είναι η αδυναμία της κυβέρνησης ν’ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και όταν γενικά αναγνωρίζεται ότι η υπάρχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, αλλά θα πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση με ισχυρή και νωπή λαϊκή εντολή.

[ ΕΘΝΟΣ ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου